As Oy Töölön Meander

Helsinkiin nousee äärimmäisen harvoin kansainvälisen huippuarkkitehdin suunnittelemia asuintaloja.

Nyt Töölössä, merenrannan tuntumassa, on rakenteilla Kiasman arkkitehdin Steven Hollin suunnittelema asuintalo.

Asunnon funktionaalisuus ja esteettisyys yhdistyvät kokonaistaideteokseksi tässä ihanassa kodissa, jolle huoneiston kokoon nähden valtava päätyikkuna lasiliukuovineen antaa huomattavasti lisää tilan tuntua. Koko huoneiston levyinen lasijulkisivun taakse suojattu parveke antaa mahdollisuuden pitää liukuovia auki vielä pitkälle syksyyn.
Märkätilat, eteinen ja keittiö suurta ikkunaa vastapäätä, jolloin ikkunaseinä jää vapaaksi. Laadukkaassa keittiössä luonnollisesti integroidut astianpesukone ja jääkaappipakastin. Mukavan tilava kylpyhuone, jossa tilaa pesutornille. Pesutorni kauniisti piilossa verhon takana. Tyylipuhdas seinä-wc. Suihkussa kauniina yksityiskohtana linjakaivo seinän vierellä.
Kaikissa asunnoissa lattialämmitys ja -viilennys.

Meanderin suunnittelun alkupiste on asuntojen otollisten näkymäsuuntien sekä erilaisten, mittakaavaltaan sopusuhtaisten pihatilojen muodostaminen. Vaikuttavat kaarteet ovat syntyneet juuri samalla tavalla kuin talon mutkille nimensä antanut joki. Rakennus on kaartunut sisäisen funktion ympärille ja muodon orgaaninen kauneus on seurausta tästä.

Yhteistilat vailla vertaa:
Newil&Bau-talon sisäänkäynnillä on aina vastassa näyttävä ja yksityiskohtaisesti suunniteltu sisääntuloaula, joita Meanderissa on peräti kolme. A-portaan yhteistilassa Meanderin asukkaat voivat järjestää juhlia ja erilaisia tilaisuuksia. A-portaassa sijaitsee myös saunaosasto terasseineen. Lisäksi asukkaita palvelevat juhla- ja etätyöskentelytila ja joogasali. Ensimmäisestä kerroksesta löytyy myös N&B-taloista tuttu arkieteinen kurasuihkulla ja pyöränhuoltopisteellä sekä yhteiskäyttöpolkupyörät ja säilytyspisteet ruokatilauksille.

Viinikellari, elokuvateatteri ja 67 sähkölatausvalmiudella varustettua autopaikkaa:
Toiminnot ulottuvat maan alle, jonne louhitaan 67-paikkainen, sähkölatausvalmiuksilla varustettu autohalli yhteiskäyttöautoineen. Maan alla sijaitsevat myös taloyhtiön oma elokuvateatteri sekä viinikellari.

Piha:
Meanderin pihasuunnitelman keskeisimmät lähtökohdat ovat rakennuksen kanssa keskustelevat, ihmisen mittakaavassa hahmottuvat linjat ja halu tarjota erilaisia rauhoittumispaikkoja kaupunkiarjen keskelle. Myös helppohoitoisuus on otettu huomioon.

Piha on hyvin puistomainen ja tarjoaa sekä pitkiä näkymälinjoja että erilaisia intiimejä levähdyspaikkoja. Vaikka pihalla olisi paljonkin väkeä, sieltä voi löytää oman rauhallisen paikkansa puun alta tai nurmikolta, auringosta tai varjosta.

Kerromme mielellämme lisää tästä ainutlaatuisesta rakennuksesta!

Niko Karhu
kiinteistönvälittäjä LKV
niko.karhu@bo.fi
+358 40 500 2789
https://bo.fi/henkilo/niko-karhu/

Juho Rantala
asuntomyyjä, partner
juho.rantala@bo.fi
+358 40 097 7764
https://bo.fi/henkilo/juho-rantala/Myytävät kohteet

 • C 98

  1h+kt+parveke

  24,5 m2

  2

  348 000 €

  348 000 €

  Myynnissä Tutustu
 • C112

  1h+avok+parveke

  33,5 m2

  4

  424 000 €

  424 000 €

  Myynnissä Tutustu
 • A 13

  2h+avok+parveke

  49 m2

  3

  538 000 €

  538 000 €

  Myynnissä Tutustu
 • A 31

  2h+kt+parveke

  49 m2

  4

  568 000 €

  568 000 €

  Myynnissä Tutustu
 • B 66

  2h+kt+parveke

  54,5 m2

  2

  578 000 €

  578 000 €

  Myynnissä Tutustu