As Oy Töölön Meander

Helsinkiin nousee äärimmäisen harvoin kansainvälisen huippuarkkitehdin suunnittelemia asuintaloja.

Juuri nyt Töölön parhaalla paikalla, merenrannan tuntumassa, on rakenteilla Kiasman arkkitehdin Steven Hollin suunnittelema veistoksellinen kerrostalo. Tämä talo valetaan paikan päällä, mikä on nykyisin äärimmäisen harvinaista suomalaisessa asuinkerrostalorakentamisessa. Huoneistojen perus-huonekorkeus, 2,9 metriä, on myös hyvin poikkeuksellinen uudiskerrostalossa.

Arkkitehti Steven Holl tunnetaan rakkaudestaan valoon, luontoon ja sen moninaisiin muotoihin. Tunnetuin hänen töistään Suomessa on Nykytaiteen museo Kiasma. Nyt Hollin kansainvälinen huippuarkkitehtuuri tekee paluun Helsinkiin, kun Meander-talo on rakenteilla Töölössä, Taivallahden rantaan. Rakennuksessa Hollin vahva visio veistoksellisuudesta ja käytännöllisyydestä yhdistyy Newil&Baun asukaskeskeiseen toteutukseen, jossa myös asukkaiden palvelut viedään uudelle tasolle. Meanderissa tämä näkyy vaikuttavana, korkeana sisääntuloaulana, osakkaiden yhteisenä elokuvateatterina, viinitupana ja miellyttävänä saunaosastona sekä joogahuoneena.

Asunto C 95:
Asunnon funktionaalisuus ja esteettisyys yhdistyvät kokonaistaideteokseksi tässä ihanassa kodissa. Koko leveän huoneiston levyinen parveke ja sen suuri päätyikkuna lasiliukuovineen antaa asunnolle huomattavasti lisää tilan tuntua. Ratkaisu, jossa parveke on suojattu lasijulkisivun taakse antaa mahdollisuuden pitää liukuovia auki vielä pitkälle syksyyn.

Märkätilat, eteinen ja keittiö suurta ikkunaa vastapäätä, jolloin ikkunaseinä jää vapaaksi. Laadukkaassa keittiössä luonnollisesti integroidut astianpesukone ja jääkaappipakastin. Mukavan tilava kylpyhuone, jossa tilaa pesutornille. Pesutorni kauniisti piilossa verhon takana. Tyylipuhdas seinä-wc. Suihkussa kauniina yksityiskohtana linjakaivo seinän vierellä. Makuuhuoneen ikkunaseinän liukuoviratkaisu antaa olohuoneelle lisätilaa ja näkymälinjoja ulos. Kaikissa asunnoissa lattialämmitys ja -viilennys.

Meanderin suunnittelun alkupiste on asuntojen otollisten näkymäsuuntien sekä erilaisten, mittakaavaltaan sopusuhtaisten pihatilojen muodostaminen. Vaikuttavat kaarteet ovat syntyneet juuri samalla tavalla kuin talon mutkille nimensä antanut joki. Rakennus on kaartunut sisäisen funktion ympärille ja muodon orgaaninen kauneus on seurausta tästä.

Yhteistilat vailla vertaa:
Newil&Bau-talon sisäänkäynnillä on aina vastassa näyttävä ja yksityiskohtaisesti suunniteltu sisääntuloaula, joita Meanderissa on peräti kolme. A-portaan yhteistilassa Meanderin asukkaat voivat järjestää juhlia ja erilaisia tilaisuuksia. A-portaassa sijaitsee myös saunaosasto terasseineen. Lisäksi asukkaita palvelevat juhla- ja etätyöskentelytila ja joogasali. Ensimmäisestä kerroksesta löytyy myös N&B-taloista tuttu arkieteinen kurasuihkulla ja pyöränhuoltopisteellä sekä yhteiskäyttöpolkupyörät ja säilytyspisteet ruokatilauksille.

Viinikellari, elokuvateatteri ja 67 sähkölatausvalmiudella varustettua autopaikkaa:
Toiminnot ulottuvat maan alle, jonne louhitaan 67-paikkainen, sähkölatausvalmiuksilla varustettu autohalli yhteiskäyttöautoineen. Maan alla sijaitsevat myös taloyhtiön oma elokuvateatteri sekä viinikellari.

Piha:
Meanderin pihasuunnitelman keskeisimmät lähtökohdat ovat rakennuksen kanssa keskustelevat, ihmisen mittakaavassa hahmottuvat linjat ja halu tarjota erilaisia rauhoittumispaikkoja kaupunkiarjen keskelle. Myös helppohoitoisuus on otettu huomioon.

Piha on hyvin puistomainen ja tarjoaa sekä pitkiä näkymälinjoja että erilaisia intiimejä levähdyspaikkoja. Vaikka pihalla olisi paljonkin väkeä, sieltä voi löytää oman rauhallisen paikkansa puun alta tai nurmikolta, auringosta tai varjosta.

Kerromme mielellämme lisää tästä ainutlaatuisesta rakennuksesta!

Kasimir K. Baltzar
kiinteistönvälittäjä LKV, TeK, partner
kasimir@bo.fi
+358 50 585 8888
https://bo.fi/henkilo/kasimir-baltzar/

Juho Rantala
asuntomyyjä, partner
juho.rantala@bo.fi
+358 40 097 7764
https://bo.fi/henkilo/juho-rantala/Myytävät kohteet

 • C 95

  1h+avok+parveke

  22,5 m2

  3

  328 000 €

  328 000 €

  Myynnissä Tutustu
 • B 64

  2h+avok+parveke

  34 m2

  3

  428 000 €

  428 000 €

  Myynnissä Tutustu
 • B 68

  2h+avok+parveke

  52,5 m2

  4

  584 000 €

  584 000 €

  Myynnissä Tutustu