Digitaalinen asuntokauppa

Haluamme tarjota parasta palvelua asunnon ostajille ja myyjille. Digitaalinen asuntokauppa eli DIAS mahdollistaa entistä joustavamman palvelun, ja tekee asunto-osakekaupoista entistäkin nopeampia, turvallisempia sekä helpompia.

Mikä on DIAS?

DIAS, eli digitaalinen asuntokauppa on Suomessa kehitetty asunto-osakekaupan alusta, jossa ovat kattavasti mukana asuntokaupan toimijat kuten kiinteistönvälittäjät, rakennuttajat ja pankit. Digitaalinen asuntokauppa on tarkoitettu moderniksi tavaksi tehdä kauppa perinteisillä paperisilla osakekirjoilla ilman, että osakekirjoja tarvitsee noutaa kaupantekopaikalle.

Miten DIAS toimii?

Välittäjä käynnistää DIAS-kaupat, kun kaupan ehdoista on sovittu, kun ostaja ja myyjä ovat sopineet rahoitukseen liittyvistä asioista pankkinsa kanssa ja kun välittäjä on selvittänyt, soveltuuko kauppa tehtäväksi digitaalisesti. Kaupan käynnistämisen jälkeen pankit tarkastavat kaupan edellytykset omasta näkökulmastaan. Digitaalisessa asuntokaupassa ostaja ja myyjä saavat kutsun allekirjoittamaan kaupat digitaalisesti. Tunnistautuminen ja allekirjoitukset hoidetaan pankkitunnuksin.

Digitaalinen asuntokauppa on käytössä seuraavilla pankeilla: Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, OmaSp, OP, POP Pankki, S-Pankki, Suomen Hypoteekkiyhdistys, Säästöpankki ja Ålandsbanken.

Turvallinen ja nopea vaihtoehto

DIAS tekee asunto-osakekaupoista nopeampia, turvallisempia sekä helpompia. DIAS-asuntokaupassa voidaan taata jopa perinteistä kauppaa paremmin tiedon, maksujen ja panttien siirtyminen oikeille tahoille. DIAS on hajautettu järjestelmä, jonka avulla kaupan osapuolet pääsevät vain heille kuuluvaan tietoon käsiksi. Kaikesta jää aukoton digitaalinen jälki, joka ehkäisee huijausmahdollisuudet.

Digitaalinen asuntokauppa mahdollistaa kauppojen teon mistä tahansa, myös ulkomailta käsin. Voit siis unohtaa pankkien kauppa-aikojen varaamisen ja jonottelun. DIASin käyttö lyhentää myös kauppojen läpimenoaikoja. Jo joka viides välittäjien tekemä asunto-osakekauppa toteutetaan digitaalisesti.

Saamme asunnostasi parhaan hinnan

Tarjoamme asuntosi myyntiin enemmän. Kokonaisvaltainen osaamisemme asuntojen myynnissä ja markkinoinnissa johtaa onnistuneeseen asuntokauppaan sekä parhaaseen asiakaskokemukseen.