Mistä kannattaa ostaa sijoitusasunto

Sijoitusasunnon ostamisessa asunnon sijainti on yksi tärkeimmistä kriteereistä. Kokosimme keskeisimmät asiat, joita on hyvä tarkastella, kun lähdet etsimään itsellesi sopivinta aluetta sijoitusasunnolle. Lopusta löydät nostona omat suosituksemme seurattavista alueista Helsingissä, Tampereella ja Turussa.

Kaavoitus ja liikenneyhteydet

Arvonnousua tavoitellessasi kannattaa tutustua eri alueiden pitkä ajan kaavoitussuunnitelmiin. Kannattavat sijoitusalueet rakentuvat yleisesti hyvistä liikenneyhteyksistä sekä palveluista, ja näiden kehittyminen vaikuttaa alueen arvonnousuun. Kun ensimmäiset sijoittajat alkavat ostamaan alueelta asuntoja, hinnat ovat vielä halpoja. Kun kaikki alkavat ostamaan asuntoja kyseiseltä alueelta, hinnat nousevat. Alueen tulee olla myös tarpeeksi lähellä keskustaa tai kasvukeskusaluetta, ja usein seuraavat suosioon nousevat sijoitusalueet löytyvätkin edellisten trendialueiden laitamilta.

Kasvukeskukset ja uudet alueet

Mikäli tavoittelet vuokratuottoa, kannattaa sijoittaa kasvukeskuksiin ympäri Suomea. Opiskelijakaupungit ja kasvavan väestön alueet ovat yleisesti hyviä sijoituskohteiita. Kiinnitä huomiota vastikkeeseen sekä kiinnostu etenkin hyvin tuottavasta taloyhtiöstä.

Uudiskohteet uusilla alueilla voivat olla sijoittajalle kiinnostava valinta, sillä asunnon myyntihinta on kohtuullinen verrattuna sen velattomaan hintaan. Ensimmäiset vuodet voi usein nauttia lyhennysvapaista ja sitä kautta korkeista vuokratuotoista. Rahoitusvastikkeet saattavat olla verovähennyskelpoisia riippuen siitä, miten taloyhtiö käsittelee niitä kirjanpidossaan.

Kaupunkien reuna-alueet

Kaikkeen sijoittamiseen pätee sääntö tuoton ja riskin suhteesta. Vuokratuoton kannalta vetovoimaisten kaupunkien reuna-alueet voivat olla tuoton näkökulmasta hyviä, sillä asunnot eivät ole yhtä hintavia, kuin keskustassa. Kannattaa siis tarkastella eri alueiden potentiaalia.

Reuna-alueiden riskinä on, että asunto saattaa olla pidempiä aikoja ilman vuokralaista. Tämä riski pätee kuitenkin kuitenkin kaikkiin alueisiin. Muista siis varautua puskurirahastolla kuukausiin, jolloin vuokralaista ei syystä tai toisesta asunnossa ole.

Löydä sijoitusasunto

Tuntuuko asuntosijoittaminen omalta jutulta? Oletko löytänyt sinulle sopivimman startegian? Myynnissä olevista kohteistamme löydät lukuisia erilaisia asuntoja ympäri Suomen.