Sijoitusasunnon myyminen

Sijoitusasunnon markkinoinnissa on kyse kohteen kysynnän maksimoinnista tehokkailla toimenpiteillä. Myyntiin vaikuttavat olennaisesti markkinatilanne, arvon maksimointi sekä valittu sijoitusstrategia. Autamme sinua löytämään sijoitusasunnollesi sen oikean ostajan.

Arvon realisoituminen ja verotus

Sijoitusasuntoa myytäessä asunnon luovutusvoitto eli myynnistä saatu voitto verotetaan pääomatulona. Luovutusvoitto lasketaan vähentämällä myyntihinnasta asunnosta maksettu ostohinta ja mahdollinen varainsiirtovero sekä voiton hankkimiskulut, esimerkiksi välityspalkkiot ja toimitusmaksut. Toinen laskutapa on vähentää myyntihinnasta hankintameno-olettama. Hankintameno-olettama on joko 20 % tai 40 % myyntihinnasta, riippuen siitä, oletko omistanut myymäsi asunnon alle 10 vuotta vai kauemmin.

Sijoitusstrategian merkitys

Sijoitusasunnon myynnin ajankohta on osittain sidoksissa siihen, mitä sijoitusstrategiaa käytetään. Esimerkiksi flippaajat myyvät asuntonsa heti remontin jälkeen ja arvonnousua tavoittelevat silloin, kun markkinahinta on huipussaan. Vuokratuottoja tavoittelevat puolestaan haluavat pitää hyvästä asunnosta kiinni mahdollissimman pitkään tasaisen tulovirran vuoksi. Mikäli sijoitusstrategiasi muuttuu kesken kaiken, on syytä harkita olemassa olevan sijoitusasunnon myyntiä.

Elä myyntiaika huolettomammin

Intohimoisesti työhönsä suhtautuvat välittäjämme ovat alueensa parhaimmistoa. He hoitavat asuntosi myyntityön ammattitaidolla aina arviokäynnistä asuntokauppoihin asti. Valitsemalla välittäjän myymään sijoitusasuntosi varmistat, että asunnon tiedot esitetään varmuudella kattavasti ja juridisesti oikein, hinta-arvio osuu kohdilleen ja käytössäsi ovat parhaat myyntitaktiikat ja neuvottelutaidot. Lisäksi välitysliikkeen erottuva brändi tuo markkinoilla kilpailuetua ja asunnon välityspalkkio palveluineen on verovähennyskelpoinen sijoitus.

Saamme asunnostasi parhaan hinnan

Tarjoamme asuntosi myyntiin enemmän. Kokonaisvaltainen osaamisemme asuntojen myynnissä ja markkinoinnissa johtaa onnistuneeseen asuntokauppaan sekä parhaaseen asiakaskokemukseen.

PARAS KOKONAISUUS ASUNTOSIJOITTAJALLE