Mökin ja loma-asunnon myynti

Vinkit onnistuneisiin loma-asuntokauppoihin

Loma-asuntojen kauppa käy kuumana kotimaan matkailun kasvattaessa suosiotaan. Lue vinkkimme siihen, mitä kaikkea myynnissä tulee ottaa huomioon ja miten herätät ostajien kiinnostuksen!

Milloin on paras aika myydä?

Kesäkäyttöön tulevien loma-asuntojen osalta ostajien mökkikuume alkaa yleensä alkukeväästä ja jatkuu myöhäiseen syksyyn saakka. Ympärivuotiseen käyttöön tulevien mökkien ja loma-asuntojen kohdalla kauppa ei ole niin sesonkiin sidottu, vaan myyntiä tehdään käytännössä ympäri vuoden. Jos olet myyntiaikeissa, kannattaa kuitenkin aloittaa myyntivalmistelut ajoissa. Etukäteen valmistautumalla voit edesauttaa loma-asuntokauppojen onnistumista.  

Mökkien ja loma-asuntojen varustelutason osalta jokaisella ostajalla on omat tarpeensa. Yksi etsii modernimpaa, etätyöhön ja pidempäänkin lomailuun soveltuvaa kohdetta ja toinen paikkaa, jossa voi luonnonhelmassa ottaa etäisyyttä arkeen. Kaikille mökeille on oma ostajakuntansa.

Huolellinen pohjatyö kannattaa

Ennen myyntiä on syytä kaivaa esille rakennusluvat ja -piirustukset sekä selvittää rakennushistoria. Lupa-asiakirjoja voit kysyä mökkikunnan rakennusvalvonnasta, mikäli niitä ei itseltäsi löydy. Rakennusvalvonnasta saat tarvittaessa ohjeita myös ilman lupaa rakennetun huvimajan tai kesäkeittiön lupa-asioihin, jotka vaativat yleensä vain toimenpideilmoituksen. 

Jätevesiasioihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Haja-asutusalueella sijaitsevan kohteen osalta kannattaa tutkia, onko alueella vesiosuuskuntaa ja onko siihen liittyminen pakollista. Tämän lisäksi on hyvä selvittää tieyhteydet, tieoikeudet ja onko tontilla vesijättömaata. 

Mökin tai loma-asunnon myyjän on syytä olla rehellinen rakennuksen kunnosta ja pienimmätkin epäkohdat on hyvä kirjata ylös. Olemalla rehellinen rakennuksen varsinaisesta kunnosta vältyt yllätyksiltä ja rakennat myyntiprosessin luottamukselle.

Pienellä panostuksella suuri vaikutus 

Mökin ja loma-asunnon myynnissä ensivaikutelma ja yleisilme ovat ostajille tärkeitä. Ostajat haluavat nähdä rakenteet, ympäristön ja niiden kunnon. Myyntiä varten on hyvä kierrellä mökillä ja tarkastella asioita vieraan silmin. Esimerkiksi siisti ja esteetön piha kertoo, että mökistä on pidetty hyvää huolta. Käy läpi myös mökille kertyneet tavarat ennen myynnin aloittamista. Siisteys on tärkeää.

Valitsemalla laadukkaan välitysliikkeen varmistat, että kohteesi koko myyntipotentiaali tulee esiin. Me Bo:lla osaamme tarkastella kaikkia kohteita objektiivisesti ja nostaa esiin niiden parhaat puolet. Stailaus- ja kuvaustiimimme stailaa mökin edustavaan myyntikuntoon uusimpien loma-asuntojen tyylitrendien mukaisesti.

Mökkeihin ja loma-asuntoihin liittyy paljon muistoja ja tarinoita, jotka nousevat esiin myynnin yhteydessä. Mökkeihin luodaan jopa enemmän vahvoja tunnesiteitä kuin kotiin, sillä niihin liittyy muistoja yhdessä vietetyistä ajoista. Tuomalla tarinoita esiin myynnissä luot kohteelle persoonallisuutta ja tarjoat ostajalle mahdollisuuden olla osa jatkumoa.

Huippuvälittäjiemme ammattitaito käytössäsi

Välittäjämme tukee sinua mökkikaupoissa varmistamalla, että kaikki tarvittava on huomioitu ja selvitetty ennen myynnin aloittamista. Mökkien ja loma-asuntojen tietojen selvittäminen voi olla jopa perinteisiä asuntokauppoja työläämpää, jolloin välittäjän ammattitaito on arvokas apu. 

Välittäjän käyttö loma-asunnon myynnissä herättää myös luottamusta. Välittäjällä on välittäjävastuu kaupasta ja selonottovastuu kohteesta. Lisäksi välittäjällä on velvollisuus kertoa välityssopimusta tehdessä mahdollisesta luovutusvoittoverosta ja sen määräytymisestä. Vapaa-ajan asunnon myyntiin ei sovelleta luovutusvoiton verovapaussäännöksiä, kuten oman vakituisen kodin myynnissä.

Taitavat välittäjämme osaavat nähdä mökkisi potentiaalin ja tuoda sen esiin. Asiakaspalvelu ja myyminen ovat osa intohimoamme, joka välittyy niin ostajalle kuin myyjälle. Välittäjän valitseminen vapauttaa myös myyjän aikaa ja tekee myyntiajasta huolettomamman.

Bo LKV loma-asuntojen myynti

Tunnemme loma-asuntokaupan

 Kokonaisvaltainen osaamisemme vapaa-ajan asuntojen myynnistä johtaa erinomaisiin tuloksiin. Tunnemme mökkikaupan erityispiirteet sekä ostajien unelmat. 

Varaa arviokäynti kalenteristamme

Ajanvarauskalenteristamme varaat maksuttoman tunnin arviokäynnin sinulle sopivaan aikaan. Voit myös varata 15 minuutin puhelinajan keskustellaksesi välittäjän kanssa kotisi myyntiin liittyvistä kysymyksistä. Aloita valitsemalla alueesi ja näet heti vapaat ajat.

Hilla Villas

Kumppanimme Hilla Villas vuokraa ainutlaatuiset huvilat Lapissa.