Etusivu / Ajankohtaista / Normaalin vilkas asuntokauppasyksy käynnissä

Normaalin vilkas asuntokauppasyksy käynnissä

Kun kesä-heinäkuu olivat erityisen voimakkaita asuntokaupan kasvukuukausia, esimerkiksi Bo LKV:n heinäkuu 2020 vs. heinäkuu 2019 euromääräistä kasvua oli yli 31 prosentti, oli elokuun kasvu hieman maltillisempi suhteessa edelliseen vuoteen jääden 12 prosenttiin. Tämä tarkoittanee sitä, että huhtikuussa alkanut poikkeustilanne ja sen viimeisin vaihe, jonka myötä kesä-heinäkuussa asuntokauppa kasvoi ennätyksellisesti edelliseen vuoteen nähden, on kääntymässä normaaliin vilkkaaseen syksyyn.

Elokuu vilkkainta Lahdessa ja Turussa

Asuntokauppa Bo LKV:n kaikissa toimistoissa kävi elokuussa erittäin hyvin. Kauppavolyymi kehittyi elokuussa jo kolmatta kuukautta peräkkäin erityisen suotuisasti Lahdessa, jonka asuntokauppa huhti-toukokokuussa oli valtakunnallisenkin datan mukaan yksi pahiten koronasta kärsineitä suurempien kaupunkien joukossa. Alkusyksyn erityisen vauhdikkaasti on aloittanut myös Turun alue, jossa Bo teki elokuussa kaikkien aikojen vahvimman yksittäisen kuukauden. Muut kaupungit tekivät keskimäärin tasaisesti heinäkuuta vahvemman kuukauden.

Kysyntä jopa ylittää tarjonnan

Kuten suuret asuntoportaalit ja asuntokaupan muut toimijat ovat raportoineet, näkyy asuntokaupan kokonaismarkkinassa edelleen selkeä vaje myyntiin tulevien kohteiden volyymeissa. Vajeen takana on erityisesti maaliskuun lopusta juhannukseen asti kestänyt hiljaisempi jakso uusissa toimeksiannoissa, joka ei ole kuroutunut kiinni, vaikka viikoittaisten uusien toimeksiantojen määrät ovat sittemmin normalisoituneet. Hyvissä sijainneissa olevista remontoiduista kohteista onkin tällä hetkellä vahva kysyntä ja vastaavasti selvästi rajoitettu tarjonta. Bo:n myyntiaika oli valtakunnallisesti elokuussa 81 päivää. 

Lomien päättyminen on Bo:ssa kiihdyttänyt sisään tulevien toimeksiantojen määriä, mikä indikoi, että asuntokauppa jatkuu vilkkaana myös syys-lokakuussa. Syyskuun ensimmäisen viikon kauppojen määrä kertoo vahvasti samaa viestiä, joten kuluttaja voi tällä hetkellä luottaa siihen, että asuntomarkkina toimii hyvin, olipa sitten liikkeellä ostajana tai myyjänä.

Lisätietoja:

Tuomo Räsänen, toimitusjohtaja, Bo Family Group Oy, 040 718 2840, etunimi@bo.fi

Kaikissa kymmenessä yli 100 000 asukkaan suomalaisessa kasvukeskuksessa kiinteistönvälitystä harjoittava Bo LKV julkaisee kolme kertaa vuodessa kattavan toimialaraportin lisäksi nopean kuukausittaisen markkinapulssin. Pikapulssi perustuu BoLKV:nomaan dataan. Viime vuonna miltei 3 700 asuntokauppaa kasvukeskuksissa tehnyt Bo on arvionsa mukaan kaikissa kasvukeskuksissa kolmen suurimman toimijan joukossa, joten informaatio on minimissään suuntaa antava markkinatilanteesta kasvukeskuksissa. www.bo.fi