Etusivu / Ajankohtaista / Bo LKV on Suomen nopeimmin kasvava kiinteistönvälittäjä

Bo LKV on Suomen nopeimmin kasvava kiinteistönvälittäjä

Alan keskusjärjestön KVKL:n mukaan asuntokauppa Suomessa kasvoi samana aikana 25,4 prosenttia, joten Bo:n kasvutahti oli yli puolet nopeampaa markkinan kasvuun nähden. Vertailtaessa yhtiön omaa ja käytettävissä olevaa keskusjärjestön dataa, yhtiö on laskenut markkinaosuutensa nousseen noin kahdeksan prosenttiyksikköä tammi-kesäkuussa niissä kaupungeissa, missä Bo toimii.

”Ensimmäinen vuosipuolisko 2021 on ollut valtavan aktiivista aikaa asuntokaupassa. Erityisesti tämä on näkynyt Bo:n toiminta-alueilla Suomen kymmenessä kasvukeskuksessa. Näyttää myös siltä, että asiakkaat ovat yhä tietoisempia siitä, että tulokset asunnon myynnissä ovat aidosti riippuvaisia siitä kenet valitsee asuntonsa myyjäksi”, Bo LKV:n toimitusjohtaja Tuomo Räsänen toteaa.

Bo LKV:n myymien asuntojen myyntiaika oli tammi-kesäkuussa 2021 jopa 35% lyhyempi kuin alalla keskimäärin.

Bo:n käytettyjen asuntojen myyntiaika yhtiön omilla toiminta-alueilla oli vain 64 vuorokautta, mikä on miltei 15 prosenttia vähemmän verrattuna Bo:n edellisvuoteen ja  jopa 35 prosenttia lyhyempi kuin valtakunnallinen keskiarvo 99 vuorokautta tammi-kesäkuussa 2021.

Bo LKV:n odotuksissa vilkas syyssesonki asuntokaupassa

Heinäkuu on valtakunnallisen asuntokauppadatan valossa ollut selvästi hengähdystauko yli 12 kuukautta kestäneen vahvan kasvun jälkeen. Julkisuudessa on raportoitu, että asuntokauppa supistui n. 9 prosenttia heinäkuussa 2021 verrattuna heinäkuuhun 2020. Bo:ssa asuntokauppa kasvoi myös heinäkuussa maltilliset 7 prosenttia edelliseen heinäkuuhun nähden.

”Heinäkuu 2020 oli hyvin poikkeuksellinen, kun asuntokaupan keväinen pysähdys purkautui silloin voimalla. Heinäkuu 2021 oli itse asiassa varsin hyvä kuukausi monilla mittareilla, erityisesti huomioiden sekä pitkään jatkuneet helteet, että esim. omien välittäjiemme pitemmät lomat erittäin intensiivisen vuoden jälkeen”, Räsänen kommentoi.

Ennätyskorkea kuluttajaluottamus, pankkien antamat tiedot nostettujen asuntolainojen määristä sekä Suomen talouden ennustettu vahva veto syksyllä 2021, antavat kaikki syytä ennustaa hyvinkin vilkasta asuntokauppasyksyä. Samaan suuntaan vaikuttaa myös se, että korona-aikana pitkään kauppaa jarruttanut epäsuhta asuntojen tarjonnan ja kysynnän välillä on oiennut, jolloin ostajilla on selvästi enemmän vaihtoehtoja asuntotarpeidensa ratkaisemiseen.

Lisätietoja:
Tuomo Räsänen, toimitusjohtaja, Bo Family Group Oy, 040 718 2840, etunimi@bo.fi

Viime vuonna yli 4500 asuntokauppaa kasvukeskuksissa tehnyt Bo on arvionsa mukaan kaikissa kasvukeskuksissa kolmen suurimman toimijan joukossa, joten informaatio on minimissään suuntaa antava markkinatilanteesta kasvukeskuksissa.