Etusivu / Ajankohtaista / ”Ihan kuin tulisi pelimaailmaan” – Ronald McDonald Lastentalosäätiön leikkihuoneen uudistus

”Ihan kuin tulisi pelimaailmaan” – Ronald McDonald Lastentalosäätiön leikkihuoneen uudistus

Ronald McDonald Lastentalosäätiön arjessa huomio kiinnittyy erityisesti vakavasti sairaan lapsen sisaruksiin, joiden viihtyvyydestä kannetaan huolta. ”Perheitä saapuu ympäri Suomea ja he ovat luonamme päiviä tai viikkoja, jotkut jopa kuukausia. Tiedämme, että koko perheen läsnäolo sisaruksineen edesauttaa lapsen parantumista.” kertoo Ronald McDonald Lastentalosäätiön toiminnanjohtaja Johanna Huhtariihi.

Lastentalosäätiön tilat koostuvat kolmesta eri värisestä, hirsirunkoisesta talosta, joissa on tilat yhteensä 14 perheelle. Sinisen talon kellarikerroksessa sijaitsee leikkihuone, jossa useiden toiminallisuuksien yhdistäminen sekä tilan ikkunattomuus vaikuttivat tilan viihtyisyyteen. Tähän haasteeseen Lastentalosäätiö sai apua kiinteistönvälitystoimisto Bo LKV:lta, joka suunnitteli ja toteutti leikkihuoneen kokonaisvaltaisen uudistuksen.

”Bo LKV on asumisen uudistaja. Haluamme osaltamme kantaa yhteiskuntavastuumme. Tuntuu luontevalta vaikuttaa asioihin, jotka parantavat asumisen laatua, tällä kertaa Lastentalosäätiön leikkihuoneessa. Perheet ovat kaukana kodeistaan ja tilanne on varmasti monin tavoin mutkikas. Siksi on tärkeää, että asuminen on mahdollisimman helppoa ja viihtyisää. Kaikkien Bo:n ammattilaisten osaamisen ytimessä on ymmärrys ihmisten asumisen toiveista ja tarpeista”, toteaa markkinointijohtaja Hannele Berglund.

Tilan uudistuksen suunnittelusta vastasi Bo:n sisustusarkkitehti Jenni Leikas. Muutoksen myötä tilaan saatiin paikat leikkimiselle, oleilulle, pelaamiselle sekä aikuisille oma työpöytäpiste. ”Vahvat värit ja selkeät muodot ovat lapsille tutkitusti mieluisia. Niinpä lähdin leikittelemään niillä. Tilan turvallisuuteen kiinnitin erityistä huomiota valitsemalla paloturvallisia ja allergiaystävällisiä materiaaleja,” Leikas kertoo.

Lopputuloksen laadukkuuden varmistivat yhtä lailla 14 yritystä, jotka tekivät materiaali-, tuote- ja rahalahjoituksia. Projektiin osallistuivat Artek, Forbo Flooring Finland, Gigantti, Gulled, &Tradition, Hakola, Johanna Gullichsen, Made by Choice, Ninapinta, Pohjantähti, Pukkila, Schneider Electric, Teemu Keisteri, Teknos ja Vitra.

”Kaikki tarpeemme tulivat huomioiduiksi ja tilan haasteisiin kuten valoisuuteen saatiin upeat ratkaisut. Nyt on leikkihuone täynnä iloa, valoa ja energiaa”, kiittää Huhtariihi.

Lisätietoja:

Hannele Berglund, markkinointijohtaja
Bo Family Group Oy
040 584 3130 | hannele.berglund@bo.fi

Johanna Huhtariihi, toiminnanjohtaja
Ronald McDonald Lastentalosäätiö
040 5161880 | johanna.huhtariihi@rml.fi

Kiinteistönvälitystoimisto Bo LKV on asuntokaupan uudistaja ja asumisen edelläkävijä. Tiimiin kuuluu välittäjien lisäksi monipuolinen asumisen ammattilaisten joukko mm. stailaajia, suunnittelijoita, kuvaajia ja markkinoinnin osaajia. Yhtiöllä on sekä Avainlippu että Design From Finland -tunnukset. www.bo.fi

Ronald McDonald Lastentalosäätiön tehtävä on tarjota perheelle kodinomainen ympäristö, silloin kun perheen lapsi on erittäin vakavasti sairas ja saa hoitoa Uudessa lastensairaalassa. Idylliset säätiön puutalot sijaitsevat Helsingin Meilahdessa lyhyen matkan päässä sairaalasta. www.rml.fi/