Etusivu / Ajankohtaista / Loistavia uutisia asuntokaupalle, varainsiirtovero laskemassa

Loistavia uutisia asuntokaupalle, varainsiirtovero laskemassa

Hallitus on reagoinut asuntokaupan haasteisiin antamalla esityksen, jolla varainsiirtoveroa alennetaan 1.1.2024 alkaen. Uudet varainsiirtoverokannat tulevat olemaan kiinteistöille 3 % (nyt 4 %) sekä 1,5 % asunto-osakkeille (nyt 2 %). 12.10. lukien tehdyistä asuntokaupoista verottaja hyvittää lain voimaan tultua ostajille erotuksen, joten kenenkään ei tarvitse jäädä odottelemaan veron alentumista.

Samalla on päätetty, että ensiasunnon ostajille aiemmin tarjottu verovapaus päättyy 31.12., minkä jälkeen he ovat samojen varainsiirtoverokantojen piirissä kuin muutkin asunnon ostajat. Ostajat voivat kuitenkin hyödyntää veroetua vapaasti 31.12.2023 saakka.

”Uudistus on tervetullutta öljyä asuntokaupan rattaisiin”, kommentoi Bo LKV:n toimitusjohtaja Tuomo Räsänen. ”Asuntokaupassa on nyt hyviä elementtejä toipumiselle. Samalla, kun verokannat laskevat, on merkkejä siitä, että korot ovat laskusuunnassa ja kuluttajien ostovoima puolestaan kasvussa. Ensiasunnon ostajien kannattaa erityisesti aktivoitua tässä ja nyt, kun veroetu on vielä hyödynnettävissä ja pienempiä asuntoja on varsin hyvin tarjolla,” Räsänen lisää.

Bo LKV:n 200 osaavaa välitysammattilaista palvelevat neljällätoista paikkakunnalla asuntoasioissa ja auttavat mielellään myös ostajia asuntoasioissa.

Lisätietoja:
Tuomo Räsänen, toimitusjohtaja, Bo Family Oy, 040 718 2840, tuomo@bo.fi