Kuopion toimiston sisustus: glamour-henkeä ja käytännöllisyyttä

Yleinen | 30.01.2020

Uusi Bo LKV Kuopion toimisto sai arvoisensa puitteet museoviraston suojelemassa funkkistalossa Maaherrankadun ja Minna Canthin kadun kulmassa. Toimiston sisustus on kiehtova yhdistelmä rakennusajan arkkitehtuuria, paikallista käsityötaitoa ja näyttäviä materiaaleja.

bo-lkv-kuopio-minna-canthin-katu bo-lkv-kuopio-minna-canthin-katu

Kodikkaan keltainen funkkis-talo Kuopion ytimessä

Kuopion asuntomarkkinat on harkittu kohde Bo:n kasvavalleliiketoiminnalle. Paikallisesta välittäjäparhaimmistosta koostuva tiimi pääsi heti ensimmäisenä kuukautena nauttimaan onnistumisista. Kauppojen lisäksi tunnelmaa on nostattanut asiakkailta saadut kiitokset ja kehut myös Bo:n laadukkaasta palvelukonseptista

”On lähes hämmentävää miten hienot puitteet Bo on rakentanut meille välittäjille. Bo:n eri alojen ammattilaiset huolehtivat siitä, että voin turvallisin mielin keskittyä omaan hommaani”, hehkuttaa asuntomyyjä Matias Romppainen Kuopion tiimistä.

Alkujaan Kuopion Osuusliikkeen konttoriksi suunniteltu kauniin keltainen talo on arkkitehti Walde Aulangon käsialaa. 1930-luvun lopulla valmistunut funktionaalinen rakennus toi silloiseen puutalokaupungin maisemaan aivan uudenlaista arkkitehtuuria.

Bo:n toimisto sijaitsee rakennuksen katutasossa ja toimistotilan ikkunoista avautuu kauniit maisemat viereiseen Snellmanin puistoon. Kuopion Tuomiokirkko sekä luonnontieteellisen museon rakennus näkyvät isojen ikkunoiden takaa. Sijainti on erinomainen, keskeinen paikka kaupungin ytimessä.

toimiston-sisustus-bo-lkv-kuopio-lounge toimiston-sisustus-bo-lkv-kuopio-lounge toimiston-sisustus-bo-lkv-kuopio-minna-canthin-katu

Tyylikäs toimiston sisustus suunniteltiin tilan ehdoilla

Toimiston sisustukseen haettiin omaleimaista ilmettä rakennusaikakauden arkkitehtuurin lisäksi liiketilan vaiheista. Siinä on toiminut aiemmin muun muassa taidegalleria.

”Teimme rohkeitakin valintoja, jotka osin poikkeavat muiden toimistojemme sisustuksen linjasta. Valitsimme esimerkiksi lounge-tilaan Hakolan keltaiset pyöreälinjaiset Bobo Wool -nojatuolit ilmentämään talon henkeä nykyajassa”, linjaa Bo:n luova johtaja Peeta Peltola.

Tyylikkäässä toimistossa on erään asiakkaan mielestä aistittavissa jopa ripaus 50-luvun glamour-henkeä. Sisustuksen suunnitteluun ja remontin vetäjäksi valittiin lahjakas paikallinen sisustusalan ammattilainen ja yrittäjä Mirella Hölttä. Hän loi näyttävän sisustuksen yhdessä Peetan kanssa ja huolehti myös remontin läpiviemisestä sekä kalustuksesta.

Tilojen toiminnallisuus oli lähtökohtana remonttia suunnitellessa. ”Avotila saatiin toimivaksi rajaamalla sitä ilmavien lasiseinien avulla. Samalla tilan avaruus saatiin kuitenkin säilymään”, täsmentää Mirella. Toimiston kaksi lasiseinillä erotettua neuvottelutilaa ovat tarpeelliset niin asiakastapaamisiin kuin palavereihin.

toimiston-sisustus-bo-lkv-kuopio-lasiovet toimiston-sisustus-bo-lkv-kuopio-doorie toimiston-sisustus-bo-lkv-kuopio-neuvotteluhuone

Paikallinen käsityö ja ammattitaito esillä

Materiaalit tilaan valittiin laadukkuus ja Bo:n tuttu skandinaavinen sisustustyyli edellä. Näyttävät viherkasvit saavat ansaitsemansa roolin yleisilmeen virkistäjinä.

Kalustevalinnoissa haluttiin suosia myös paikallista osaamista. Kuopiolainen Essis by Lasilinkki toteutti tilojen lasiseinät sekä loungen kauniin antiikkipeilillä päällystetyn sohvapöydän, jonka Peeta suunnitteli juuritähän tilaan. Lisäksi neuvottelutilojen pöytien puukannet valmistettiin paikallisen Kartanon Mittakalusteen voimin.

Savolaiset tunnetaan puheliaina ja leppoisan lupsakoina. ”Onhan meillä oikein mukavaa täällä toimistolla. Hurttia huumoria riittää, mutta se ei tarkoita ettemme tekisi työtä hyvin ja kunnianhimoisesti”, täsmentää Kuopion alueen myyntipäällikkö Maria Keinänen.

Vuoden alussa toimistossa aloitti kuusi kiinteistönvälittäjää, ja muutama paikka täyttynee vielä vuoden kuluessa uusilla huippuvälittäjillä.

Tutustu Kuopion tiimiin

Toimiston sisustusta kanssamme toteuttamassa: Doorie, Essis by LasilinkkiEurokangas Kuopio, HakolaJuhlakukat.fi, Kartanon MittakalusteLapuan KankuritLampefeber, Nespresso, Studio Arto HalmetojaTarkett, VM Carpet, Wallark3NM Group

Lue lisää:

Ekologinen joulukuusi ja DIY-koristeet

Joulukuusenkoristeiden ei tarvitse olla aina samat ja perinteiset, vaan kuusen oksille voit ripustaa jouluisten koristeiden rinnalle vaikka...
Lue lisää >

Rauhoittavassa ylellisyydessä – osallistu hotelliyön arvontaan!

Vierailu luksushotelli St. Georgeen avaa hotellisisustamisen saloja. Montaa ideaa ja oivallusta voi hyödyntää myös omassa kodissa. Nappaa...
Lue lisää >

Töölön toimisto - mistä remontissa lähdettiin liikkeelle?

Uusi upea Töölön toimistomme aukeaa joulukuussa 2020. Toimiston sisustuksessa tullaan näkemään tämän hetken trendejä, mutta kokonaisuus jatkaa...
Lue lisää >