Etusivu / Blogi / DIY / DIY jouluinen jyväkranssi
Bo Living
DIY

DIY jouluinen jyväkranssi

Kaunis ja helposti toteutettava jyväkranssi luo kotiin perinteistä joulutunnelmaa, kun taas pihalla se tarjoaa suojaa ja makoisia ruokahetkiä linnuille.

jyväkranssi diy askarteluidea joulunodotus bo lkv

Jouluinen jyväkranssi

Tarvittavat materiaalit:

kranssipohja
kauralyhde (yksi riittää)
mahdolliset muut luonnonmateriaalit
juuttilanka, tai jokin muu mahdollinen materiaalin sitomiseen sopiva lanka

Tämä kranssi sidottiin valmiiseen olkikranssipohjaan. Tähän kranssiin on käytetty ainoastaan kauraa, mutta lintujen iloksi sekaan voi laittaa erilaisia materiaaleja luonnosta. Materiaalin kiinnitys kranssipohjaan aloitetaan etenemällä vastapäivään. Kaura on melko jäykkä materiaali, eikä se taivu kovin helposti kaarelle. Siksi sitä on helpoin kiinnittää pienissä nipuissa. Tuuheutta saa vielä lopuksi lisäämällä uusia kerroksia kranssiin.

”Itse käytin kauralyhteiden kiinnitykseen juuttilankaa, joka soveltuu hyvin kranssin sitomiseen, mikäli se tulee ulos lintujen iloksi”, kertoo kranssin tehnyt Bo LKV Espoon stailaaja Niina Paloranta. Mikäli kranssi tulee koristekäyttöön sen voi sitoa myös rautalangalla. Kranssin voi huoletta tehdä rouheaksi ja rönsyileväksi, silloin se tarjoaa linnuille suojaa sekä paljon makoisia ruokapaikkoja kranssin uumenissa.

Esimerkiksi pihlajanmarjojen lisääminen kranssiin tuottaa taatusti iloa linnuille ja tuo kranssiin väriä ja ilmettä. Kranssin voi halutessaan laittaa riippumaan ulos vaakatasoon jolloin se on mieluinen ruokailupaikka linnuille. Mikäli kranssi tulee ulos, sitomisessa tai kranssin pohjamateriaalina ei kannata käyttää rautalankaa tai mitään terävää materiaalia, joka voisi vahingoittaa lintuja.

Haluaisitko lisää ideoita ja inspiraatiota? Tilaamalla Bo:n uutiskirjeen saat joka kuukausi kattavan paketin sisustuksesta, trendeistä, asuntokaupasta sekä ihanista asumisen palveluista suoraan sähköpostiisi. 

Tilaa uutiskirje