Etusivu / Blogi / DIY / DIY: Joulukoriste
Bo Living
DIY

DIY: Joulukoriste

Mikä olisikaan mukavampaa kuin koristaa joulukuusi ja joulupöytä omin käsin tehdyin koristein. Koska savi on materiaalina tällä hetkellä suuressa suosiossa, teimme muutaman helpon ohjeen itsekovettuvasta savesta, jota löydät hyvin varustelluista askarteluliikkeistä. Parasta näissä DIY- ideoissa on se, että voit tehdä näitä koko perheen voimin.

Me valitsimme sävyiksi luonnollisen vaaleanharmaan sekä mustan. Saven lisäksi tarvitset alustan, veitsen, muotin, kaulimen ja kaunista nauhaa ripustamiseen.

Pyörittele erikokoisia palloja ja tee niiden keskelle reikä. Reiän tekoon käy mainiosti vaikka hammastikku. Varmista, että rei’istä tulee mahdollisimman suuret, jotta nauha mahtuu hyvin lävitse. Persoonallisempia palloista saat, kun sekoitat kahta savea keskenään. Asettele pallot leivinpaperin päälle kuivumaan. Savi kuivuu hyvin vuorokaudessa.

Kuivat pallot voi nyt yhdistellä haluamallaan tavalla kauniin nauhan avulla rimpsuiksi. Tässä kohtaa luovuus on vain rajana. Samalla nauhalla myös ripustat rimpsut joulukuuseen, lahjapaketin päälle tai vaikka kranssiin.


Lopusta savesta loihdit ihanat lasinaluset glögille tai vaikka tuikkukipon. Kaulitse savi ja muotoile siitä halkaisijaltaan n. 10 cm levyiset aluset. Marmorimainen sävy syntyy kahden saven yhdistelmästä. Asettele aluset kuivumaan leivinpaperille ja laita paino päälle, ettei reunat kipristy. Vuorokauden yli kuivuneet aluset saat heti käyttöön. Nautinnollisia glögihetkiä!

Jos päädyt tekemään tuikkukippoja, niin kaulitse savi halutun kokoiseksi levyksi. Asettele levy olemassa olevaan astiaan, jossa savi jähmettyy kuppimaiseksi haluttuun muotoon. Revi reunat, jos kaipaat lopputuloksesta enemmän käsintehtyä. Marmorimainen sävy syntyy kahden saven yhdistelmästä. Vuorokauden yli kuivuneen tuikkukipon saat heti käyttöösi. Psst..tämä on myös mainio lahjaidea.
Lisää DIY-ohjeita ja -ideoita löydät Bo Living -blogista: