Etusivu / Blogi / Haastattelut / Bo-designmallisto: Bo X Karila Ceramics
Bo Living
Haastattelut

Bo-designmallisto: Bo X Karila Ceramics

Keramiikkataiteilija Noora Karila suunnittelee käytännöllistä ja kestävää keramiikkaa kauneudesta tinkimättä. Yhteistyössä Bo:n suunnittelijoiden kanssa syntyi kulho, joka sopii avainten tai korujen säilytykseen.

bo-designmallisto-karila

Karila Ceramics tekee käyttö- ja taidekeramiikkaa käsityönä. Keramiikkataiteilija, muotoilija Noora Karila arvostaa käytännöllisyyden lisäksi persoonallisuutta ja estetiikkaa. Keramiikkastudio sijaitsee vuonna 1921 rakennetun kotitalon yhteydessä Kirkkonummella, peltojen ja metsien keskellä. Bo suunnitteli Karila Ceramicsin kanssa kulhon esimerkiksi avainten tai korujen säilytykseen. Eteiseen tai makuuhuoneeseen sijoitettuna kaunis säilytyskulho sopii moneen sisustukseen.

Mikä sinulle on tärkeää suunnittelijana?

”Minulle ovat tärkeitä pehmeät arvot ja käytettävyys. Keramiikka on materiaalina kestävää, mikä on tärkeää ominaisuus etenkin käyttöesineissä. Kun tämä yhdistetään estetiikkaan, tuotteelle tulee suurempi merkitys.”

Millainen avainkulho on ja miten se tehdään?

”Kulho valmistetaan mustasta, hienorakenteisesta kivitavarasavesta. Valmistan jokaisen kulhon yksitellen käsin dreijaamalla. Kulho jätetään tarkoituksella lasittamatta, jolloin sen pinta jää mattaisen rouheaksi, mutta kuitenkin sileän samettiseksi. Se muistuttaakin muodoltaan ja tekstuuriltaan hieman rantakiveä.”

bo-x-karila-designmallisto

Mitä kulho tuo ihmisten kotiin? 

”Toivon, että kulho tuo ihmisten kotiin järjestelmällisyyttä ja kauneutta, ja sitä kautta helppoutta arkeen, käytettiin sitä sitten avainten tai korujen säilyttämiseen. Minulle tärkeintä tuotteissa ovat käytettävyys ja estetiikka.”

Kutsuimme kolme suomalaista suunnittelijaa luomaan uniikkien sisustustuotteiden malliston yhdessä Bo:n suunnittelijoiden kanssa. Mukana ovat muotoilutoimisto Saana ja Olli, Malia sekä Karila Ceramics. Huhtikuussa julkaistavan malliston kantavana teemana on vastuullisuus ja elämästä nauttiminen.

Teksti: Peeta Peltola ja Saila Kurki
Kuvausjärjestely: Sanni Koffert
Kuvat: Juuso Soininen