Etusivu / Blogi / Haastattelut / Bo-designmallisto: Bo X Saana ja Olli
Bo Living
Haastattelut

Bo-designmallisto: Bo X Saana ja Olli

Muotoilutoimisto Saana ja Ollille tärkeätä suunnittelussa ovat ajattomuus, edelläkävijyys ja vastuulliset valinnat. Yhteistyössä Bo:n suunnittelijoiden kanssa syntyi Olipa kerran -kuosi, johon on koottu tarina elämän parhaista hetkistä.

Saana ja Olli on turkulainen muotoilutoimisto, joka valmistaa ja suunnittelee omaa, Suomessa valmistettua kodintekstiilimallistoa. Lisäksi he tekevät suunnittelutöitä̈ suomalaisille sekä ulkomaisille asiakkaille. Yhteistyö Bo:n kanssa käynnistyi luontevasti samanlaisesta arvopohjasta ja ajatuksista, jonka jälkeen suunnittelijat lähtivät maalaamaan kuosiin sopivia elementtejä. Olipa kerran -kuosi tulee ensimmäisenä näkymään kauniissa sisustustyynynpäällisessä sekä keittiöliinassa. Tuotteiden materiaalina on 100 % hamppukangas, joka on kestävä ja vastuullinen eurooppalainen materiaali. Tuotteiden kankaat painetaan ja ommellaan Suomessa.

Mikä Olipa kerran -kuosin inspiraationa oli?

”Kuosia piirtäessä meillä oli ajatus siitä hetkestä, kun saa avaimet uuteen kotiin ja voi alkaa unelmoimaan niistä tulevista kahvihetkistä, leikkokukista ja uusista tuulista. Kokosimme kuosiin elämän parhaita elementtejä: kodikasta lämpöä, arjen estetiikkaa ja seesteistä tunnelmaa.”

bo-designmallisto-saana-olli

Kuinka suunnitteluprosessinne eteni?

”Suunnitteluprosessimme alussa keskustelimme ensin Bo:n kanssa siitä, mitä kuosilla halutaan kertoa. Tämän jälkeen istuimme suunnittelijoiden kesken alas pohtimaan konseptia ja piirtämään elementtejä, jotka mielestämme sopivat konseptiin. Syntyneestä materiaalista yhdistelimme Olipa kerran -kuosin.”

Mitä tuotteet tuovat ihmisten arkeen?

”Toivomme, että tuotteet tuovat ajatonta estetiikkaa ja hyvää fiilistä jokaiseen päivään. Koti on tärkeä ja omistajia edustava ympäristö, jonne ystävät ovat aina tervetulleita.”

Kutsuimme kolme suomalaista suunnittelijaa luomaan uniikkien sisustustuotteiden malliston yhdessä Bo:n suunnittelijoiden kanssa. Mukana ovat muotoilutoimisto Saana ja Olli, Malia sekä Karila Ceramics. Huhtikuussa julkaistavan malliston kantavana teemana on vastuullisuus ja elämästä nauttiminen.

Teksti: Peeta Peltola ja Saila Kurki
Kuvausjärjestely: Sanni Koffert
Kuvat: Juuso Soininen