Etusivu / Blogi / Haastattelut / Teetä ja tunnelmaa
Bo Living
Haastattelut

Teetä ja tunnelmaa

Teemaistelu kutsuu tutustumaan teelaatujen maailmaan. Asiantuntija neuvoo panostamaan laadukkaaseen teehen ja haudutusaikaan. Ennen omien teekutsujen järjestämistä inspiroidu kauniista merenrantapaviljongiin kattamastamme iltapäiväteepöydästä.

porto west-teehetki-tee-made by choice

Maailmalla trendien huipulla on teen käyttö ruuanvalmistuksessa mausteena ja osana aromikkaita drinkkejä. Suomessa teen käyttö ruokajuomana on vielä harvinaista, mutta erityisesti aasialaiselle ruualle teestä saa oivan makuparin.

Teen meditatiivinen vaikutus vei tee-hifistelijä Matti Kalliokorven mukanaan, ja teestä tuli hänelle nautinnon lisäksi ammatti. Turkulaisen Teepolku -yrityksen perustaja pitää tärkeimpinä arvoina teen laadukkuutta ja ainutlaatuisuutta.

”Kaikissa teelaaduissa on mukana niin piristäviä kuin rauhoittavia ainesosia. Näiden keskinäinen suhde luo joko piristävän tai rauhoittavan juoman”, kertoo Matti.

marimekko-urna-iittala-teekannu-teepolku-xocos

Kun valitsee ateriaan sopivaa teetä, helppo muistisääntö on valita tee samasta maasta kuin mistä ruokalajikin on peräisin. Samoin vahva ja mausteinen ruoka vaatii myös teeltä luonnetta.

Vinkit teemaistiaisten järjestämiseen…

Teemaistiaisia voi hyvin verrata viinimaistiaisiin. Molemmissa kyse on laadukkaasta luonnontuotteesta, jossa maisteltavat lajikkeet valitaan alkuperämaan, lajikkeen ja eri valmistusmenetelmien perusteella. Näin saadaan monipuolinen kattaus makuja, joissa erilaisten teelehtien makumaailmoista löytyy monenlaisia vivahteita.

”Yksi hyvä neuvo laadukkaan teen valmistukseen on se, että hauduttaa teetä aina sopivan pienen määrän kerrallaan. Näin teen maku säilyy tuoreempana. Kannattaa kiinnittää huomiota myös oikeaan haudutusaikaan ja veden lämpötilaan”, vinkkaa Matti.

porto west-nordic swan living-kemiönsaari

… ja ideat kattaukseen ja tarjoiluihin

Katoimme keväisen raikkaan teepöydän Porto Westin modernin saaristolaiskylän yhteiskäytössä olevan rantapaviljonkiin, jonka ikkunoista avautuva seesteinen merimaisema kruunasi tunnelman. Pelkistetyt astiat antavat herkullisten tarjoilujen olla pääroolissa, ja rönsyilevän runsas kukkakimppu luo kokonaisuuteen näyttävyyttä. Luonnonkasveja ja leikkokukkia yhdistelemällä lopputulos on rennon tyylikäs.

Teekutsujen tarjoilut valittiin sopimaan laadukkaiden teejuomien makumaailmaan. Suolaisten suupalojen kanssa nautittiin pehmeän harmonista Darjeeling-teetä, ja keväisen raikas yuzulla maustettu vihreä tee teki seuraa jälkiruokaherkuille.

Tarjoilut: tillimajoneesileivät, käsintehdyt vaahtokarkit, minifinancier, juustokakku, tartaletit, xocos.fi
Astiat: Uniikit keraamiset teekannut, teepolku.fi, muut astiat Iittala, iittala.com
Kattaustekstiilit: Kotilaituri, kotilaituri.fi
Leikot: voi Kukka! Flower Shop, voikukkaflowershop.fi
Maljakot: Urna, marimekko.com, X Issey Miyake, iittala.com
Ruokapöytä ja tuolit: pöytä Made by Choice mallikappale, Kolho natural oak chari, Halikko Dining oak chair ja Halikko stool, madebychoice.com
Jakkara: Tikku stool, madebychoice.com
Säkkituoli ja tyynyt: Nordic Swan Living, nordicswanliving.com
Matto: Creatuft Titan, sepri.fi

Kuvauspaikkana oli Porto West Kemiönsaarella. Lisätietoja kohteesta portowest.fi. sekä kohteen välittäjältä Taina Vuorelta (050 527 4106 | taina.vuori@bo.fi)

Haluaisitko lisää ideoita ja inspiraatiota? Tilaamalla Bo:n uutiskirjeen saat joka kuukausi kattavan paketin sisustuksesta, trendeistä, asuntokaupasta sekä ihanista asumisen palveluista suoraan sähköpostiisi .

Tilaa uutiskirje