Etusivu / Blogi / Haastattelut / Aistien varassa – vinkit arjessa jaksamiseen
Bo Living
Haastattelut

Aistien varassa – vinkit arjessa jaksamiseen

Värit, materiaalit, muodot, tuoksut ja tilanteet herättävät meissä tunteita ja mielikuvia. Kun huomaamme jotain kaunista, useat aistimme heräävät ja sulautuvat yhteiseksi tiedoksi ja näköhavainnoksi. Emme aina pysty selittämään edes itsellemme, miksi jokin tietty materiaali, muoto tai väri vaikuttaa meihin niin voimakkasti. Parhaimmillaan ne luovat levollisen olon ja jättävät positiivisen tunnejäljen.

 

KUUDES AISTI

Tämän päivän arki on hektistä ja päivät täyttyvät iltaan saakka askareista. Elämäntilanteet saattavat muuttua nopeasti ja paineensietokykyä koetellaan useammalla eri sektorilla. Kiireen keskellä tiedostamme tarpeemme pysähtymiseen ja rauhoittumiseen, mutta asiaan tarttuminen tuntuu työläältä.

Teksti Oona Hallikainen | Kuvat Misa Kannos Maria Savola

Kuinka siis päästää irti kiireestä ja suhtautua elämään ja koteihimme niiden ansaitsemalla tavalla? Kysyimme vinkkejä hyvinvoinnin asiantuntijalta. ”Mielestäni tärkeintä elämässä on tasapaino ja se, että yrittää elää hetkessä. On tärkeää opetella kuuntelemaan omaa kehoaan ja osata ottaa itselleen ja energisoiville asioille aikaa”, hyvinvointitapahtumia tuottava Krista Helanto neuvoo. ”Kaikkien asioiden ei tarvitse kotonakaan olla viimeisen päälle kunnossa. Vaikka siisti koti luo itsessään stressittömyyttä, joskus on myös hyvä siirtää asioita seuraavaan päivään”.

Krista Helanto halusi löytää ratkaisun, jossa yhdistyisi hänen oma osaamisensa tapahtumatuotannon parissa sekä intohimo kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja ihmisten auttamiseen. Näin syntyi hyvinvointitapahtumia tuottava yritys Lifeness, joka tarjoaa ihmisille inspiraatiota ja motivaatiota oman hyvinvointinsa ylläpitämiseen. Hyvinvointitapahtumissa irtaudutaan arjesta ja nautitaan hyvinvoinnin eri osa-alueisiin liittyvistä aktiviteeteista laadukkaissa ympäristöissä.

Kodin ja asumisen ei tulisi aiheuttaa painetta, vaan palauttaa ja rauhoittaa asujaansa. Ylimääräinen, paikkaansa löytämätön tavara luo kotiin helposti kaaosta ja epäjärjestystä. Muuttostressiä helpottaa puolestaan suunnitelmallisuus ja organisointi. Pyydä ystäviä auttamaan, jätä turha suorittaminen pois ja keskity sen sijaan hyvän seuran antamaan energiaan.

Kristan vinkit arjessa jaksamiseen:

• Mene ulos raittiiseen ilmaan, hengitä syvään ja mieti asioita, joista olet kiitollinen ja jotka tekevät sinut onnelliseksi

• Yritä olla stressaamatta asioita, joille et voi itse mitään

• Ole armollinen ja myötätuntoinen itseäsi kohtaan

• Kirjoita stressaavia asioita paperille, jotta saat ne pois mielestäsi pyörimästä

• Muista tuulettaa kotia, koska raittiin ilman merkitystä kehollemme ei voi vähätellä

• Sauno. Sillä puhdistuu mieli ja keho

Lisää inspiroivaa sisältöä arkeen Bo Living -blogista: