Etusivu / Blogi / Kodit / BO LOVES | HOMES BY THE WATER
Bo Living
Kodit

BO LOVES | HOMES BY THE WATER

Bo:n toimistoja löytyy jo yhdestätoista kaupungista, ja siten tietysti meillä on ilo välittää toinen toistaan upeampia kohteita ympäri Suomen. Nyt haluaisimmekin ylpeänä esitellä teille hulppeimpia kohteitamme.

HIETANIEMENTIE 8, ESPOO

Westendin halutuimmalla niemenkärjellä sijaitseva omarantainen, moderni kiinteistö kokonaisuus 371/510m2 . Suurenmoiset merinäkymät Suomenlahdelle, oma ranta-alue ja laituri. Laadukas asuminen upeassa omakotitalossa sekä sijainti ihanteellisella paikalla Westendissä tekevät tästä merenrantakohteesta poikkeuksellisen ainutlaatuisen kokonaisuuden.

Pihan loistelias uima-allas, suojaisa terassikeidas ja näyttävä laatoitettu patioalue siirtävät tunnelmallaan ajatukset hetkessä eteläisemmille leveyspiireille. Omalle laiturille pääsee helposti suuremmallakin veneellä: omaa vesialuetta kiinteistön kuuluu 411 m2.

Kaiken kaikkiaan tämä huikea koti tarjoaa puitteet niin arkeen kuin juhlaan jokapäiväistä ylellisyyttä – kuten kuntosalia ja kotiteatteria – unohtamatta.

KORTELANTIE 20, TURKU

Turun Hirvensalossa sijaitseva betoniunelma villAma on kansainvälisestikin palkitun SAFA-arkkitehdin Pekka Mäen (Sigge Oy) suunnittelema mestariteos, joka on sulattanut modernia ja minimalistista arkkitehtuuria rakastavien sydämet niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Suomen kauneimpien kotien joukkoon valittu talo on esitelty mm. Wall Street Journalissa sekä lukuisissa muissa suomalaisissa ja kansainvälisissä julkaisuissa. Ei ihme, sillä tässä vastakohdilla leikittelevässä arkkitehtuurin helmessä mattapintaiset ja kiiltävät pinnat yhdistyvät saumattomasti skarppiin ja symmetriseen ulkoasuun. Jyhkeät betoniseinät täydentyvät korkealle ulottuvista lasipinnoista luoden kokonaisuudesta ensiluokkaisen, suorastaan mykistävän upean.

KUUROLANTIE 612, KOKEMÄKI

Koivukujan päästä avautuu näkymä kartanomaiseen pihapiiriin. Päärakennuksen ja Pehtoorin talon välistä välkehtii Kokemäenjoki. Olet tullut Rantahiivolan tilalle Kokemäen ja Harjavallan kaupunkien puoleen väliin. Friitalan nahkatehtaan perustaja Arthur Hellman on rakennuttanut tämän uniikin kodin vuonna 1929.

Pihapiiri on rehevä ja runsas. Perennapenkkien lajivalikoima on viherpeukalon unelma. Kesän mittaan hedelmäpuista ja marjapensaista tulee monipuolista satoa: mm. kirsikoita, päärynöitä, omenia, herukoita, vadelmia ja mansikoita. Kesän sadon voi säilöä päärakennuksen kellarikerrokseen, josta löytyy myös runsaasti varasto-, työ- ja säilytystilaa teknisten tilojen lisäksi.

ITÄINEN KUNINKAANTIE 166, SIUNTIO

Kaksi hienoa kiinteistöä upealla, yli Vikträsk- järven ulottuvalla näköalalla.

Hurmaava, iso, moderni kartanotyylinen päätalo Stockgård on hollantilaisen arkkitehtitoimisto Stokhof de Jongin suunnittelema arvokiinteistö, jota on vaikeaa sanoilla kuvailla. Se on paikalla koettava.

Keskieurooppalainen tyyli antaa paljon isoa lasipintaa sekä laajoja, kauttaaltaan taloa ympäröiviä terasseja kohti järveä. Runsaasti huoneita ja silti avaraa tilaa – paljon muunneltavuutta sekä edustavuutta. Huoneet ja niiden ikkunat sijaitsevat harkitun upeilla sijainneilla, henkeäsalpaavat näköalat huomioon ottaen sekä talon ylä- että alakerroksessa. Huikeat maisemat korkealta kalliolta tuovat ainutlaatuisen luonnonkauneuden sisälle asti.

Kokonaisuuteen kuuluu ateljeetalo Villa de Nuez, joka käsittää avaran, yhtenäisen ja korkean tilan n. 100 m2, jossa on mm. puulattiat, galleriatason valaistusjärjestelmä sekä taulujen ripustusjärjestelmä. Tilaa voi käyttää asumiseen, tilaisuuksien järjestämiseen, toimistoksi, taidegalleriaksi tms.

VIRVENRINNE 4, NAANTALI

Näyttävä yksitasoinen kivitalo henkeäsalpaavan kauniilla merinäköalalla Naantalissa.

Jylhän kalliorinteen päälle sijoittuva yksitasoinen Lammin kivitalo hurmaa heti ovensuussa. Täysin esteetön merinäköala on tuotu osaksi sisätiloja ja tämän näkymän ympärille koti onkin suunniteltu. Tontti on erittäin näyttävä kalliomaaston, terassien, sekä maiseman ansiosta ja sen viimeistelyyn on käytetty runsaasti aikaa. Huoliteltu yleisilme jatkuu ulkoa aina sisätilojen jokaiseen pieneenkin yksityiskohtaan saakka. Heti ulko-ovelta näkyvä pitkä ikkunarivistö ulottuu katosta lattiaan, joka mahdollistaa uniikin maisemataideteoksen. Tähän tauluun ei voi kyllästyä, sillä meri ja luonto ovat jokaisena päivänä erilainen. Täällä pääset myös nauttimaan auringonsäteistä koko päivän, sillä näkymä merelle ja terassit avautuvat etelään.

Yksitasoinen pohjaratkaisu on äärettömän toimiva ja paikoin jopa neljään metriin ulottuva huonekorkeus lisää valoisuuden ja avaruuden tuntua. Kodin kaikki pinnat ovat tarkkaan harkittuja ja niissä on käytetty aitoja ja klassisia materiaaleja. Sävymaailma ja sen mukanaan tuoma harmonia on koko kodissa erittäin onnistunut ja seesteinen.  Jokaisesta pienestäkin kohdasta huokuu laadukkuus ja arvostus kotia, sekä asumista kohtaan. Tässä kodissa on nimittäin poikkeuksellisen rauhoittava tunnelma.

FORSINPÄÄ 13, TAIVASSALO

Pala paratiisia merenrannalla Kalarannan kallioilla.

Taivassalon Hakkenpäässä upeilla merimaisemilla varustettu yksitasoinen Kannustalon Harmaja hurmaa selkeydellään ja modernilla ilmeellään. Arkkitehdin kanssa yhdessä suunniteltu Harmaja istuu maisemaansa kuin se olisi siihen aina tarkoitettukin. Kauniit kalliot laskevat omaan rantaan ja maisema on takapihan aurinkoiselta terassilta merelle täysin esteetön.

Vaaleat seinäpinnat, upea betonilattia sekä laadukkaat puusepän toteuttamat kiintokalusteet ja korkeat katot luovat kokonaisuudesta sisätiloiltaan näyttävän tyylikkään ja ajattoman. Samaan aikaan yleistunnelma on kuitenkin erittäin lämminhenkinen ja kutsuva. Toimiva pohjaratkaisu soveltuu monenlaiseen elämäntilanteeseen ja se on helposti varioitavissa niin lapsiperheelle kuin vaikkapa kakkosasunnoksikin.

NIEMENMAANTIE 78, NOKIA

Yksi ehkäpä Pirkanmaan upeimmistä huviloista Pyhäjärven rannalla. Tontti on poikkeuksellisen hieno, koko niemenkärki n. 6680 m² joka avautuu upeasti etelään ja länteen. Kokonaisuus tehty laadukkaasti ja soveltuu hyvin ympärivuotiseen asumiseen. Päärakennus on Kuusamon hirsirakanteen pelkkahirttä ja kerrosala on peräti 198 m². Varaava lattialämmitys sähköllä ja koneellinen ilmanvaihto lämmöntalteenotolla. Toimiva keittiö, olohuonessa juhlava huonekorkeus (lähes 6m) ja makuuhuoneet. Päärakennuksessa upea avotakka. Alakerrassa upeat saunatilat, kodinhoitohuone ja kaksi huonetta. Erillinen rantasauna niemenkärjessä. Saunalle makuuhuone, kevytkeittiö parvi 2 hengen majoittumiseen. Päärakennuksen ja rantasaunan ympärillä ovat upeat terassit.

Upea niemenkärki on muovattu todella näyttäväksi ja toimivaksi. Pyhäjärven rantaviivaa on peräti n. 180m. Laituriin pääsee isollakin veneellä ja lapsille on turvallinen hiekkaranta. Piha-alueella onnistuu myös monet aktiviteetit. Tontilla isot nurmialueet. Tontilla on myös savustus/grillauskatos ja kota-alue lämmitettävine paljuineen.

Etsitkö omaa upeaa kotiasi? Tutustu tämän hetken myytäviin kohteisiin: