Etusivu / Blogi / Kodit / Mykistävä VillAma
Bo Living
Kodit

Mykistävä VillAma

Upea VillAma Turun Hirvensalossa on sulattanut modernia ja minimalistista arkkitehtuuria rakastavien sydämet niin Suomessa kuin ulkomaillakin ja niin printissä kuin televisiossakin.

Tästä kodissa kirjoittaessa piti oikein miettiä että mistä aloittaisi! Näin upeaa arkkitehtuuria ja viimeisen päälle hiottuja yksityiskohtia näkee harvoin. Minne tahansa sitä katseensa kohdistaakin, silmät löytävät aina jotain ihasteltavaa. Tämä todellinen minimalistin betoniunelma sijoittuu merelliseen Hirvensaloon ja sen on suunnitellut kansainvälisestikin palkittu SAFA-arkkitehti Pekka Mäki (Sigge Oy).

Toteutuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota detaljeihin niin sisätiloissa kuin pihapiirissäkin. Näin kesän tullen sitä voi jo etukäteen kuvitella itsensä luonnon syleilemälle terassille merituleen lempeästi puhaltaessa ja auringon lämmittäessä. Kesäisin oma laituri toimii syvän rannan vuoksi vaikkapa isonkin purjeveneen rantautumispaikkana kuin myös auringosta ja merestä nauttivien ylellisenä rentoutumiskeitaana.

VillAma on todellinen malliesimerkki siitä miten kontrasti voi tarkoittaa muutakin kuin mustan ja valkoisen kanssa leikkimistä. Usein kylmäksi mielletyjen materiaalien kuten lasin ja betonin rinnalle on onnistuttu tuomaan puun lämpimiä sävyjä. Kokonaisuutena tämä upea luomus sulautuu jylhän kallion ja mäntyjen koristamaan merimaisemaan täydellisesti.

Haussa oma arkkitehtoninen aarre? Tutustu myytäviin kohteisiimme: