Etusivu / Blogi / Kodit / Villa Nagu: Rauhan tyyssija
Bo Living
Kodit

Villa Nagu: Rauhan tyyssija

Villa Nagu on lumoavan rauhan ja kiireettömyyden huvila Nauvon saaren pohjoispuolella. Huolella ja rakkaudella remontoitu kokonaisuus huokuu skandinaavista tunnelmaa ja modernia vähäeleisyyttä.

Turun saaristossa, jyrkän rinnetontin huipulla sijaitsee talo, jonka ikkunoista avautuu upea, koskematon luonto sekä maisema merelliseen saaristoon. Villa Nagu on Bo:n toisen yrittäjäpariskunnan Tuomas Mäkelän ja Anna Ritakallio-Mäkelän sekä heidän ystävänsä Anna Helmisen yhteinen huvila, joka tarjoaa paikan rauhoittumiseen ja hitaampaan elämään ympäri vuoden. ”Olimme jo vuosia haaveilleet yhteisestä loma-asunnosta, jonka voisimme remontoida omaan käyttöön ja jota voisi myös vuokrata laatua, tunnelmaa ja skandinaavista tyyliä arvostaville”, Tuomas Mäkelä kertoo. ”Vuoden 2018 alussa eräs ystävämme vinkkasi Nauvossa sijaitsevasta kohteesta, jonka uskoi puhuttelevan meitä. Kun tutustuimme taloon paikan päällä, olimme välittömästi aivan myytyjä”.

Huvilan tuominen tähän päivään

Ennen Villa Naguksi muuttumista talo tarvitsi kuitenkin paljon rakkautta ja huolenpitoa – vasaraa ja kirvestä unohtamatta. 1970-luvun arkkitehtuuria edustavan huvilan potentiaali loistaa oli kuitenkin niin suuri, että kolmikon oli helppo tehdä päätös paikan hankkimisesta. Villa Nagu on turkulaisen arkkitehtitoimiston Siggen perustajan Sigvard Eklundin 70-luvulla piirtämä huvila, johon Mäkelä, Ritakallio-Mäkelä sekä Helminen tekivät mittavan remontin. Huvila päivitettiin niin teknisesti kuin tyylillisestikin tähän päivään, kuitenkin vaalimalla tarkasti talon alkuperäistä henkeä ja luonnetta. Reilun tunnin ajo- ja lauttamatkan päässä Turusta sijaitsevan huvilan remontin ja sisustuksen suunnittelu sekä niiden toteuttamisen päävastuu oli tällä kertaa Mäkelällä. ”Meille oli tärkeää, että huvilan sisustus olisi sopusoinnussa suurista ikkunoista avautuvan luonnon kanssa. Siitä syystä sisustuksessa käytettiin paljon tummia ja maanläheisiä sävyjä sekä luonnonmateriaaleja, kuten puuta ja kiveä”.

Puun ja kiven ohella sisustuksessa toistuu materiaaleina muun muassa nahka ruskean eri sävyissä, kupari, messinki, rottinki sekä tekstiileissä villa, sametti ja pellava. Remontin yhteydessä myös pohjaratkaisua uusittiin siten, että kylpyhuoneen yhteyteen saatiin rakennettua sauna, jonka suuresta ikkunasta on näkymä merelle. Talon ulkopintojen sävyt ja materiaalit ovat linjassa luonnon sekä sisustuksen kanssa.

Tummanpuhuva keittiö pidettiin mahdollisimman vähäeleisenä, jotta se yhtyisi saumattomasti villan oleskelutilaan. Keittiön kaappeihin valittiin hiilenmustat ovet ja työtasoihin musta graniitti. Talon sisällä on käytetty yleisestikin hillittyä väripalettia; puun ja kiven luonnollisten sävyjen lisäksi huoneista löytyy muun muassa lämpimän harmaita ja syvän vihreitä sävyjä. ”Kokkailu, viinilasillinen takkatulen läheisyydessä, illanvietto ystäväporukalla tai kiireetön oleskelu perheen kanssa ovat asioita, joita arvostamme”, Tuomas fiilistelee. ”Odotamme jo innolla ensimmäistä kesää Villa Nagussa ja sen upeassa saaristolaisympäristössä”.

Teksti: Matias Lukander | Kuvat: Tuomas Mäkelä

Haussa oma saariston piilopirtti? Tutustu myytäviin kohteisiimme: