Etusivu / Blogi / Kodit / Sisustussuunnittelija Meja Hynysen koti Kalliossa
Bo Living
Kodit

Sisustussuunnittelija Meja Hynysen koti Kalliossa

Valtavat ikkunat etelään ja huikeat näkymät yli Tokoinrannan aina Helsingin keskustaan asti varastivat sisustussuunnittelija Meja Hynysen sydämen. Tässä kodissa ei pelätä käyttää värejä!

Sisustaminen ja remontointi elämäntapana

Sijainti trendikkäällä Kallion alueella ei ollut itseisarvo, mutta uuden kodin tuli sijaita kävelymatkan päässä keskustasta ja olla niin huonokuntoinen, että täysremontti olisi ainoa vaihtoehto. Ylimmän kerroksen kaksio 50-luvun talossa Helsingin Kolmannella Linjalla täytti vaatimukset syksyllä 2018.

Sisustukset ja asunnot ovat Mejan intohimo ja remontointi elämäntapa. Vaihtelunhaluinen sisustussuunnittelija on ostanut itselleen uuden kodin 2–4 vuoden välein, ja jokaisen niistä remontoinut itselleen mieleiseksi. Hänelle on tärkeää, että asunnot kunnostetaan rakennuksen aikakausi huomioiden ja remontissa säilytetään aikakaudelle tyypilliset, alkuperäiset yksityiskohdat. Nykyään Meja ostaa asuntoja myös sijoitusmielessä ja muualtakin kuin Helsingin kantakaupungista – viime vuonna hän osti asunnot mm. Vantaalta ja Kuopiosta.

Makuuhuoneen Miami-viban luo näyttävä flamingotapetti. Kurt Hvitsjön suunnittelemat 60-luvun yöpöydät löytyivät Lahdesta, ja autoton Meja hankki niille kuljetuksen Helsinkiin Facebookin kimppakyytiryhmän avulla.

Vaaleanpunainen kodin päävärinä

Mejalla on lahja tilojen visualisointiin ja niiden potentiaalin näkemiseen huonokuntoisuudesta huolimatta. Näin kävi myös Kallion kodin kanssa. Täysremontissa kaadettiin pienen keittiön ja olohuoneen välinen seinä jolloin asunnon kaksi suurta maisemaikkunaa pääsivät elementtiinsä. Tuloksena syntyi suuri, valoisa oleskelutila ja hämmästyttävän tilava avokeittiö. Makuuhuoneen oviaukkoa siirrettiin niin että saatiin säilytystila maksimoitua sekä keittiössä että makuuhuoneessa.

Meja ei jätä mitään puolitiehen vaan kodin jokainen yksityiskohta on tarkkaan mietitty. Sisustuksen lukuisten yksityiskohtien lisäksi silmään pistää runsas ja taitava värien käyttö. Asunnossa ei juuri valkoista pintaa näy, sillä Meja tykkää väreistä eikä arkaile käyttää niitä. Lempiväristä ei ole epäilystäkään, ja erisävyiset roosat pinnat ovatkin sisustuksen kantava teema. Roosaa väriä löytyy joka huoneesta, mutta kontrastit terävöittävät lopputuloksen. Liian höttöistä vaikutelmaa välttääkseen Meja käyttää lämpimien punasävyjen rinnalla aina sekä mustaa että valkoista.

Kierrätyssisustajan huippulöydöt

Runsas sisustus on leikittelevä sekoitus eri vuosikymmeniä, mutta kokonaisuus pysyy silti hämmästyttävän hyvin kasassa. Meja hankkii melkein kaiken käytettynä ja on ahkera nettikirpputorien käyttäjä. Hän myös muokkaa löytöjään kekseliäästi. Mejan käsissä vanha kustavilaissenkki ja 80-luvun sängynpääty muuttuivat art deco-henkiseksi tv-tasoksi. Örnäsin sohva on pelastettu huonokuntoisena Torista ja sen Meja on itse kunnostanut nahkapunos kerrallaan.

Mejalla on jo uusi projekti täydessä vauhdissa. Hänen seuraava koti sijaitsee jugendtalossa Kalliossa ja asunnossa on huikea huonekorkeus ja kaunis erkkeri. Remonttia pääset seuraamaan Mejan suositulla Instagram-tilillä @mejadesign.fi.

Miten sisustuksesta saa oman näköisen? Mitkä designhuonekalut pitävät parhaiten arvonsa? Entä mistä kierrätyssisustaja tekee parhaat löydöt? Kuuntele Bo Living -podcastin jakso Pihistä ja panosta sisustamisessa, jossa vieraana on sisustussuunnittelija Meja Hynynen.