Etusivu / Blogi / Kodit / Tarinat seinien sisällä
Bo Living
Kodit

Tarinat seinien sisällä

Koti on yksi elämämme keskeisimmistä paikoista. Se kätkee sisälle kasvumme, tarinamme ja vaiheemme. Muuton hetkellä ilmassa on iloa tulevasta sekä muistojen tuomaa haikeutta.

Helsingin Kalliossa, puutarhamaisesti rakennetulla Torkkelinmäen alueella sijaitseva kivitalo kätkee sisäänsä ainutlaatuisen kodin, jonka sisustuksesta huokuu välimerellinen henki. Kodin omistaneelle näyttelijälle kyseessä on aivan erityinen paikka. ”Olen asunut täällä lähes koko elämäni. Äitini osti tämän kodin kun olin pieni, ja asuin täällä teini-ikään saakka. Tämän jälkeen koti ehti olla neljä vuotta vuokralla, ennen kuin muutin takaisin tänne ystäväni kanssa. Ajan myötä tästä tuli myös puolisoni ja lasteni koti”, hän kertoo.

Vuonna 1927 rakennetussa talossa sijaitseva koti on nähnyt asukkaansa elämänkulun lapsuudesta opiskelijaelämään ja vanhemmuuteen. ”Tuntuu että tärkeimmät tarinat kodin seinien sisällä liittyvät omiin lapsiin. Siihen hetkeen kun on kantanut vastasyntyneen kynnyksen yli ja toivottanut hänet tervetulleeksi kotiin”, perheenäiti sanoo ja herkistyy hetkeksi.

”Toista vahemmistani kiehtoivat sinisen eri sävyt, ja myös minut on opetettu pienestä pitäen nauttimaan niistä.”

Asukkaidensa näköinen koti

Vuosien saatossa koti on muuttunut paljon. Yhdestä huoneesta on jaettu tilaa vaatehuoneelle, ja keittiö on siirretty toiseen huoneeseen. Viimeisin iso remontti tehtiin kuusi vuotta sitten. ”Olin remontin aikana raskaana, ja minulla oli aikaa etsiä haluamiani materiaaleja. Huomasin olevani yllättävän tarkka asioista, ja suunnittelu tuntuikin lähes päivätyöltä”, hän muistelee.

Ratkaisujen ja hankintojen kohdalla tehtiin aikaa kestäviä valintoja. Suunnittelussa oli tärkeää kunnioittaa vanhan talon henkeä, minkä vuoksi asuntoon ei tuotu lainkaan muovipintoja. Kodista löytyy uniikkeja yksityiskohtia, kuten Portugalista tuotu keittiön kaakelitaulu, kylpyhuoneen käsinmaalatut tunisialaiskaakelit sekä olohuoneen elokuvalavasteesta rakennettu lasiseinä. Keittiön kaappien ovet ovat näyttelijän itsensä maalaamia. Sininen värisävy on otettiin lasiseinän ikkunankarmista.

”Käsin tehdyssä mikään ei ole täysin virheetöntä, ja se tekee siitä elävää ja kaunista.”

Uuden tarinan alku

Koti ja muistot ovat siellä, missä sydän on. Näyttelijän perheen uusi koti on löytynyt luonnon ääreltä. Siellä on enemmän tilaa, omat huoneet lapsille sekä piha ja puutarha. Tulevaan remonttiin etsitään jo inspiraatioita, mutta itse työ aloitetaan vasta sitten, kun koti on tullut tutuksi ja siellä on jonkin aikaa eletty.

Harkitusti toteutettujen remonttien ansiosta Torkkelinmäen koti palveli näyttelijää ja hänen perhettään vuosikymmenien ajan, minkä vuoksi se oli hyvä jättää myös kodin uusille omistajille ja heidän elämäntarinoilleen. Samaan pysyvyyteen näyttelijä aikoo pyrkiä myös uuden kotinsa remontoinnissa, kun sen aika koittaa.

Kodin vaihtaminen on tunnerikas hetki, johon liittyy usein myös elämän tilanteen muutos. Kun olet etsimässä uutta kotia tai myymässä nykyistäsi, ota meihin yhteyttä. Autamme sinua toteuttamaan asumisen unelmasi.

VARAA MAKSUTON ARVIOKÄYNTI