Etusivu / Blogi / Kodit / Värien harmoniaa Olympiakylässä
Bo Living
Kodit

Värien harmoniaa Olympiakylässä

Upeista ruokakuvista ja resepteistä tunnetun Virpi Mikkosen koti hurmaa valoisuudella ja värien harmonialla. Harkitusti valitut esineet ja asunnon persoonallinen arkkitehtuuri luovat rauhallisen ja kotoisan tunnelman.

Upeista ruokakuvista ja resepteistä tunnetun Virpi Mikkosen koti hurmaa valoisuudella ja värien harmonialla Olympiakylässä. Harkitusti valitut esineet ja asunnon persoonallinen arkkitehtuuri luovat rauhallisen ja kotoisan tunnelman.

Teksti Anni Viinikainen | Stailaus Jenni Lehtinen | Kuvat Juhana Tuomi

Ulko-ovelta sisään astuessa voi jo aistia kodin harmonian. Vanelja -lifestylebrändin luonut yrittäjä Virpi Mikkonen on pirskahtelevan iloinen ja energinen persoona – siksi kodin hillitty tyyli yllättää. Koti löytyi Käpylän Olympiakylästä kolme vuotta sitten. ”Asunnossa oli jotain kiehtovan persoonallista. Varsinkin lähes kuuden metrin huonekorkeus ja isoista ikkunoista tulvivan valon määrä olivat asioita, jotka vahvistivat ostopäätöksen”, Virpi kertoo.

Kaunis ja toimiva keittiö on Virpille erittäin tärkeä. Keittiössä hän luo uutta ruokareseptiikkaa ja kuvaa herkullisia luomuksiaan. Asuntokauppojen jälkeen alkoi iso remontti. Keittiö avattiin olohuoneeseen ja keittiöstä eteiseen avautunut ovi tilkittiin seinäksi. Muutoksella saatiin toivottua tilan tuntua ja kaikki tarvittavat toiminnallisuudet saatiin mahtumaan keittiöön.

Virpin perheeseen kuuluu hänen miehensä lisäksi tytär ja valloittava kultainen noutaja nimeltä Helle. Asunnon kaikki neliöt otettiin hyötykäyttöön, jotta koti saatiin koko perheelle sopivaksi.

Rakkaimmat kalusteet on saatu suvun kautta, ja niillä on paljon tunnearvoa. Ekologinen arvomaailma näkyy luonnonmateriaalien valinnassa.

Kylpyhuonetta laajennettiin eteisen ylimääräistä tilaa hyödyntäen lähes kaksinkertaiseksi. Sen kylpylämäisessä tunnelmassa on ihana rauhoittua pitkän päivän jälkeen.

Yläkerran remontissa avoimelle parvelle sijoitettiin vanhempien makuutila. Parven viereisestä viistokattoisesta ullakkotilasta tehtiin tyttärelle huone, johon luonnonvaloa saatiin seinään rakennetusta ikkunasta.

HENKILÖKUVA

VIRPI MIKKONEN / VANELJA

Virpi Mikkonen on ruokakirjailija, toimittaja, somevaikuttaja ja yrittäjä. Luonnollisen ruoan voimaan uskova monipuolinen ruokataituri luo reseptiikkaa, ruokastailauksia sekä upeita ruokakuvia myös yrityksille. Vanelja-brändin luoja on palkittu ja kerännyt suuren suosion myös kansainvälisesti. Vaneljan herkulliseen ruoka- maailmaan pääsee tutustumaan Instagramissa @vanelja.

Kuva Suvi Kesäläinen

Seinällä oleva kipsireliefi on Antti Hämäläisen teos, joka syntyi taiteilijan asuessa huoneistossa. Näyttävä teos on osaltaan inspiroinut olohuoneen sisustuksen linjaa.

Käpylän rauha vaihtui tänä kesänä kaupungin sykkeeseen, kun perhe löysi uuden kodin Helsingin ytimestä. Kauniiseen Käpylän kotiin löytyi uudet asukkaat Bo:n kiinteistönvälittäjä Anna Pesoniuksen toimesta. ”Tämä ainutlaatuinen kaksikerroksinen ateljeeasunto hurmaa avaruudellaan, loistavalla pohjaratkaisullaan sekä valoisuudellaan. Tähän kotiin on erittäin helppo rakastua, joten asunto meni kaupaksi nopeasti”, Anna kertoo.