Mistä kannattaa ostaa sijoitusasunto? Seuraa näitä nousevia alueita

Yleinen | 09.06.2020

Kysyimme kokeneilta asuntosijoittamiseenkin erikoistuneilta kiinteistönvälittäjiltämme, mitä alueita kannattaisi juuri nyt seurata. Vastaus riippuu pitkälti sijoitusstrategiastasi – lähdetkö hakemaan asuinalueen arvonnousua, vuokratuottoa, remontin tuomaa arvonnousua tai jotain näiden yhdistelmää. 

Katse kaavoitukseen ja liikenneyhteyksiin

Kannattavat sijoitusalueet rakentuvat yleisesti hyvistä liikenneyhteyksistä ja palveluista: alueen tulee olla tarpeeksi lähellä keskustaa tai kasvukeskusaluetta. Tutustu siis alueiden pitkän ajan kaavoitussuunnitelmiin!  Usein seuraavat suosioon nousevat sijoitusalueet löytyvät edellisten trendialueiden laitamilta. Kun ensimmäiset sijoittajat alkavat ostamaan alueelta asuntoja, hinnat ovat vielä halpoja. Kun kaikki alkavat ostamaan asuntoja kyseiseltä alueelta, hinnat nousevat.

Esimerkiksi Helsingissä seuraava trendaava alue voi olla Maunula. Alue tulee hyötymään rakenteilla olevasta Raidejokerista, jota ryhdyttiin vuonna 2019 rakentamaan Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille. Uuden pikaraitiolinjan ansiosta monien asuinalueiden kulkuyhteydet paranevat ja välimatkoista tulee henkisesti lyhyempiä. Samanlaista kehitystä voinee odottaa myös Tampereella, kun raitiovaunu alkaa liikennöimään tulevien vuosien aikana keskustan jo valmiiksi haluttujen lähiöiden ulkopuolisiin alueisiin. Raitiotien varrelle kohoavat esimerkiksi Kalevanrinteen, Niemenrannan, Hervannan pohjoisosan sekä Hervantajärven asuinalueet. Vähimmillään vaikutus tulee näkymään nopeampina myyntiaikoina.

Vuokratuotolla tasaista kassavirtaa

Mikäli tavoittelee vuokratuottoa, kannattaa sijoittaa kasvukeskuksiin ympäri Suomea, erityisesti opiskelukaupungeihin. Kiinnitä huomiota vastikkeeseen sekä kiinnostu etenkin hyvin tuottavasta taloyhtiöstä.

Uudiskohteet uusilla alueilla voivat olla sijoittajalle kiinnostava valinta, sillä asunnon myyntihinta on kohtuullinen verrattuna sen velattomaan hintaan. Ensimmäiset vuodet voi usein nauttia lyhennysvapaista ja sitä kautta korkeista vuokratuotoista.Rahoitusvastikkeet saattavat olla verovähennyskelpoisia riippuen siitä, miten taloyhtiö käsittelee niitä kirjanpidossaan. Turussa useat uudet alueet, kuten sataman läheisyyteen rakennettavat Linnakaupunki ja Herttuankulma ja Kakola sekä niiden lähialueet ovat olleet viime vuosina kiinnostavia myös sijoittajille.

Kun tavoittelet vuokratuottoa, muista varautua taloudellisesti myös kuukausiin, jolloin vuokralaista ei syystä tai toisesta asunnossa ole. Tällaisia kuukausia tulee väistämättä jossain vaiheessa, joten puskurirahasto on sijoittajallekin välttämätön.

Kannattaako flippaaminen?

Viime vuosina flippaaminen eli huonokuntoisten asuntojen remontoiminen ja myyminen  eteenpäin on sijoitusmarkkinoilla kasvanut. Se millainen asunto sopii flipattavaksi riippuu omasta sijoitusstrategiasta. Kaksi tärkeää asiaa ovat kuitenkin; asunnon pohjaratkaisu ja sijainti. Asunto olisi tärkeää saada mahdollisimman pienellä hankintahinnalla, jotta arvonousu olisi remontoinnilla maksimaalinen. Myös remontointiin tarvitaan pääomaa ja ennen kaikkea vahvaa visiota siitä, millainen asunnosta remontin myötä tulee ja miten remontti kannattaa toteuttaa. Monesti edellytyksenä ovat hyvät pankkisuhteet, sillä myös lainaa myöntävän pankin on oltava vakuuttunut siitä, että remontilla asunnon arvo nousee.

Olemme koonneet suosittuja asuinalueita Bo:n toimistokaupungeista sekä niiden lähistöltä omille sivuilleen, jotka auttavat tutustumaan ja ihastumaan eri kaupunkien asuinalueisiin ja kaupunginosiin.

Tutustu asuinalueisiin

Lue lisää:

Valokeilassa välittäjä: Intohimoisella työllä huipputuloksiin

Millaisia henkilöitä välittäjät ovat? Millaisia ominaisuuksia huippuvälittäjillä on? Haluamme jakaa Bo:n välittäjien monipuolisia uratarinoita ja avata heidän...
Lue lisää >

Grillattu avokado tomaattisalaatilla -resepti

Kaukolomien kaipuuta on helppo lieventää kokkailulla. Herkullisen värikkäillä ja tuoreilla kasviksilla loihdit pöytään kaunista tarjoiltavaa. Anna makumatkan...
Lue lisää >

Luotsilinnan ainutlaatuisen ullakkoasunnon lumoissa

Helsingin Katajanokalla sijaitseva Luotsilinna on art nouveau -tyyliä edustava kohde. Asunnon arvoa korostava myyntikalustus tuo esiin ainutlaatuisen...
Lue lisää >