Etusivu / Blogi / Pinnalla / Bo loves: Tukholman huonekalumessut 2020
Bo Living
Pinnalla

Bo loves: Tukholman huonekalumessut 2020

Tukholman huonekalu- ja sisustusmessut järjestetään vuosittain helmikuun alkupuolella.  Olimme Bo:n omalla tiimillä tutustumassa kevään 2020 nouseviin sisustuksen trendeihin ja kiinnostavien suunnittelijoiden uusimpiin tuotteisiin. Katso messupoimintamme!

Tukholman huonekalumessut järjestetään vuosittain helmikuun alkupuolella.  Olimme Bo:n omalla tiimillä tutustumassa kevään 2020 nouseviin sisustuksen trendeihin ja kiinnostavien suunnittelijoiden uusimpiin tuotteisiin. Samalla Tukholman reissu oli palkinto oman sisäisen stailaajille suunnatun kilpailun voittajille. Kahdessa päivässä ehdimme ammentaa paljon uutta inspiraatiota päivittäiseen työhömme asumisen ja kauniiden kotien parissa. Katso poimintamme alta!

Kuvat: Marjo Naukkarinen, valmistajat

tukholman-huonekalumessut-2020 tukholman-huonekalumessut-2020 tukholman-huonekalumessut-2020

Värit, muodot ja kaaret

Luonnonläheisten sävyjen rinnalla messuilla nautittiin rohkeasta värien ilotulitulituksesta. Pantonen vuoden väri, klassinen sininen, pilkahteli osastoilla niin pienissä yksityiskohdissa kuin suurillakin pinta-aloilla. Tyylikkään sinisen lisäksi erityisen pinnalla oli keltaisen eri sävyt sekä punainen punaruskeasta vaaleanpunaiseeen. 

Kepeä huonekalumuotoilu on väistymässä muhkeampien muotojen tieltä. Trenditietoinen valitsee nyt rohkeat värit yhdistettynä pörröisiin ja pyöreisiin muotoihin. Valittavaa riittää, sillä ilmavat ja sirojalkaiset sohvat ovat saaneet rinnalleen monia muodokkaita ja kutsuvan syleileviä sohvia. 

Pehmeitä muotoja pystyi messuilla näkemään niin huonekalumuotoilussa kuin osastojen rakenteissakin. Tilaa jakavissa seinissä saattoi nähdä ikkunan kaltaisen aukon – kuinka muutenkaan kuin pyöreänä. Tämän lisäksi isot ja pienet kaaret koristivat eri osastoja, joista mieleenpainuvimpana messujen tämän vuoden kunniavieraan Doshi Levien suunnittelema kokonaisuus. Installaatio oli kuvaus kaksikon suunnitteluprosessista, jonka mukaan rakkaudella ja ammattitaidolla tehdyt asiat huomaa.

tukholman-huonekalumessut-2020

Trendien hidastunut sykli

Trendien hidastunut sykli nousi messuilla esille. Ajaton huonekalumuotoilu ja useamman vuoden pinnalla pysyneet trendit – maanläheiset sävyt, kuivakukat ja viherkasvit jatkavat voittokulkuaan. Kun trendit vaihtuvat hitaammin, pystymme ottamaan askelia kohti ekologisempaa sisustamisen tulevaisuutta.

Laatuun keskittyminen kannattaa. Kun kodin sisustamisessa panostetaan  vuosikymmenten aikana klassikoiksi muodostuneisiin huonekaluihin, voi sijoituksestaan olla levollisin mielin. Parhaimmillaan näistä klassikoista nautitaan perinnöksi asti, mutta jos hankinta ei sittenkään tunnu omalta, saa siitä eteenpäin myytynä alkupääomaa seuraavaan hankintaan.

The Sculptor’s Residence -oheisnäyttely

Suosittelemme vierailemaan messujen rinnalla myös oheisnäyttelyissä. Me vierailimme The Sculptor’s Residencessä, jonka Norm Architecs, DUX sekä MENU olivat luoneet yhteistyönä Tukholman sydämeen. Huoneistoon rakennettu ylellinen kokonaisuus tarjosi näyttämön taitelijan kotiin, jossa rakennuksen klassisia yksityiskohtia kompensoitiin rohkeilla geometrisillä kuvioilla, luonnollisilla materiaaleilla ja tyylikkäillä sekä modernistisilla linjoilla. 

Lisää ajankohtaisia nostoja löydät juuri ilmestyneestä Bo Living 1/2020 -lehdestä sekä blogistamme. Tutustu esimerkiksi vuoden 2020 poimintoihimme sisustuksen trendeistä ja ilmiöistä.

Katso vuoden 2020 trendit tästä!