Etusivu / Blogi / Pinnalla / Hyvinvointia ja aistinautintoja kotona
Bo Living
Pinnalla

Hyvinvointia ja aistinautintoja kotona

Koti on paikka, jossa rauhoitumme ja lataudumme. Kokosimme vinkit siihen, kuinka lisäät aistinautintoja ja hyvinvointia kotona.


Kodin merkitys on muuttunut suuresti viimeisten vuosien aikana. Sen toiminnallisuudet ovat kasvaneet uusiin ulottuvuuksiin ja näin ollen häiriötekijät lisääntyneet. Hyvin suunniteltu koti tarjoaa kuitenkin puitteet palauttavalle ja rauhoittavalle elämälle.

Pienillä teoilla voimme lisätä omaa hyvinvointia kotona. Tuottaa aistinautintoja hetkiin, jotka haluamme muistaa myöhemmin. Kodin merkitys ja siellä viihtyminen on meille jokaiselle henkilökohtainen, rakas ja tärkeä asia. Koti merkitsee turvasatamaa, rauhaa, muistoja menneisyydestä ja suunnitelmia tulevaisuudesta.

Muista juoda vettä

Kahvi on monen meidän suomalaisen lempijuoma ja syystä, mutta joskus väsymykseen auttaa puhdas hanavetemme. Vettä voi halutessaan aromatisoida tuoreilla yrteillä tai hedelmillä. Veden juonti vaikuttaa henkiseen ja fyysiseen suorituskykyymme toimia. Liikuntasuoritukset ja aivotyö sujuvat paremmin, kun nestetasapaino on kunnossa.

Sulje silmät ja tuoksuttele

Haistele yrttejä, hedelmiä, suklaata, leipää, kevättä ja ystävän auringon paahtamaa ihoa. Tuoksut ovat oleellinen osa ympäristöämme ja niihin liittyy paljon muistoja. Muistijälkiä voi tietoisesti luoda suihkauttamalla lempituoksua ihanaan hetkeen, jonka haluaa palauttaa mieleen myöhemmin.

Valitse oma paikka kaikille tavaroillesi

Näin on helpompi pitää järjestystä yllä. Nosta esille sinulle tärkeät ja hyvää mieltä tuovat esineet. Esine voi olla vaikka simpukka lomamatkalta, tunnearvokas sormus tai rakkaan kirje. Niiden avulla voit maadoittaa mielen arjen kiireiden keskellä.

Vaihtele valaistusta omia tarpeitasi huomioiden

Joskus päivään herääminen kaipaa kirkkaampaa valaistusta tai työpisteen siirtämisen ikkunan äärelle. Mikäli työpöydän siirtäminen ikkunan eteen ei ole mahdollista, suosi päivänvalolamppua, sillä siinä on piristävä vaikutus. Illalla taas kynttilä voi olla juuri tarpeeksi ja samalla hyvä rituaali rauhoittumiseen.

Tauota tekemisesi

Varsinkin etätyössä saattaa helposti lipsahtaa ja kahdeksan tuntia voi tauotta vierähtää koneen äärellä. Ota tavaksesi kalenteroida myös tauot ja käytä ne mielen ja kehon palauttamiseen. Näin jaksat puuhastella myös työpäivän päätteeksi.

Elämyksellinen Bo-designmallisto on julkaistu. Malliston kantavana teemana ovat vastuullisuus ja elämästä nauttiminen. Uniikkien sisustustuotteiden mallisto suunniteltiin yhteistyössä suomalaisten suunnittelijoiden Saana ja Ollin, Malian sekä Karila Ceramics. Mallistoon kuuluvat sisustustyynynpäällinen ja keittiöliina, tuoksukynttilä ja -diffuuseri sekä keraaminen avainkulho.

Teksti: Sanni Koffert, Saila Kurki
Kuva: Juuso Soininen