Etusivu / Blogi / Pinnalla / Joulun kauneimmat kattaukset
Bo Living
Pinnalla

Joulun kauneimmat kattaukset

Lahjakkaat stailaajamme ja kuvaajamme pääsivät luomaan jouluisia kattauksia Iittalan ja Arabian astioilla sekä Ekukka.fi-palvelun kukkakimpuilla. Kymmenen erilaista kattausta esiteltiin sosiaalisessa mediassa ja seuraajamme pääsivät valitsemaan suosikkinsa. Lue inspiroivat tarinat kattausten takana ja nappaa viime hetken ideat joulupöytään.

Yhteistyössä: Iittala, Arabia & Ekukka.fi

BO LKV TAMPERE | Anna Pylsy, Laura Touronen & Joonas Leppäviita

”Uudessa kodissa kauniin kattauksen äärelle on mukavaa asettua nauttimaan joulusta perheen kanssa. Samalla voi muistella oman lapsuuden jouluja, kun joulupuurolle oli oma hetkensä joulurauhan julistuksen aikaan. Rauhallinen joulumusiikki, ikkunan takana leijailevat lumihiutaleet ja kynttilät vahvistavat aitoa joulutunnelmaa. Astioiden joulunpunaiset kuviot ja kattauksen vihreät leikot sopivat kauniin vaaleaan ympäristöön. Kestävistä leikoista voi myöhemmin kietaista vaikka kranssin ulko-oveen.”

BO LKV PORVOO | Loviisa Mutanen & Johanna Lehtinen

”Jouluinen aamiainen toi mieleeni ystävieni vanhan hirsitalon tunnelman. Viipyillen nautiskeltu aamiainen takkatulen loimussa oli ympäristö, jossa kaunis kattaus luo perinteisen joulutunnelmaan. Maljakon näyttävä kukkakimppu kruunaa kauneuden. Astioissa ja ympäristössä uusi ja perinteinen luovat täydellisen harmonian, jossa on ihana nauttia kiireettömästä jouluaamusta.”

BO LKV OULU | Anu Peltoniemi & Emilia Koskelo

”Joulu on rauhoittumisen aikaa. Kulunut vuosi on ollut poikkeuksellinen ja monet ovatkin löytäneet rentoutumiskeinon luonnosta. Ulos katettu pöytä herättää pohtimaan, näemmekö enää lumenvalkeita jouluja. Kattauksen ajattoman muotoilun astiat sopivat juhlavaan jouluun mutta myös tavanomaisempaan arkeen. Yksi näyttävä oksa maljakossa voi riittää runsaan kukkakimpun sijaan.”

BO LKV LAHTI | Johanna Mattila, Susanna Kivioja & Misa Kannos

”Inspiraationa toimi hieman uninen aamu, jonka taustalla oli huonosti nukuttu yö. Halusimme tuoda kauniiden ja ajattomien astioiden ympärille rentoutta, jota tulisi vaalia joulustressin sijaan. Ei haittaa vaikka tulee sotkua, eikä joka nurkka ole siivottu. Nautitaan hetkestä ja joulun lämmöstä. Kauniit leikot ja herkulliset mätileivät tuovat kattaukseen mukaan joulun tunnelmaa punaisen eri sävyissä.”

BO LKV ESPOO | Noora Virtanen & Juuso Soininen

”Katoin aamupalan paikkaan, jossa itse nautin viikonloppuisin kiireettömän aamiaisen. Talvisin vanhassa talossa on aina viileää, joten päivän alkuun teen tulet kakluuniin. Liekkien lämmössä on ihanaa kääriytyä peittoon ja nauttia rauhallisesta aamusta. Sirot leikot sopivat jouluisen aamun kattaukseen ja tunnelmaan.”

BO LKV TURKU | Ella-Noora Jokisalo, Fiia Kaerala & Antti Ranki

”Havuja, ripaus viinipunaista, aistillinen makumaailma ja tummasävyinen kokonaisuus siivittävät mielen kohti romanttista joulunaikaa. Kauniilla kattauksella ja herkullisella tarjoilulla luotiin treffi-illan tunnelma, jossa joulun odotus on läsnä hienovaraisin viittein.”

BO LKV HELSINKI | Leena Peltokallio & Johanna Lehtinen

”Kattaukseni on samaan aikaan perinteinen ja epämuodollisen hassutteleva. Tässä pöydässä ei istuta tikkusuorana, vaan nautitaan rennosti yhdessäolosta rakkaiden kanssa. Mummin kutoma liina ja perintöhopeat sopivat puhdaslinjaisten astioiden kanssa kattaukseen. Ruskeasävyinen keittiöpyyhe sekä lasiesineiden metsänvihreät ja ruskeat sävyt inspiroivat leikkojen valintaa. Metsän salaperäisyyttä kuvastaa maljakkoon asetellut herkät leikot, oman pihan katajanoksat. Sammaleen sijaan jouluisen metsäistä tunnelmaa vahvistaa yllättävästi lehtikaali.”

BO LKV JYVÄSKYLÄ | Saara Ilmarinen & Miia Juntunen

”Ystävien kanssa yhdessä vietetty aika hyvän ruuan ja juoman äärellä on kallisarvoisen tärkeää. Yhdessä oleminen on saanut aivan uudenlaisen merkityksen menneenä vuotena. Joulukattauksen punaiset astiat veivät minut muistelmissa aikaan, jolloin perustin omaa talouttani. Samat punaiset astiat olivat ensimmäisen astiasarjani ja sopii loistavasti myös joulupöytään.”

BO LKV VANTAA | Nora Tobiasson & Juuso Soininen

”Tänä vuonna olen kaivannut illanistujaisia enemmän kuin koskaan. Mikään ei lämmitä pimeimmän talven keskellä niin kuin hyvä ruoka, höyryävä glögi ja ihanien ystävien seura. Halusinkin luoda kattauksen, jonka äärellä ystäväni viihtyisivät lähestyvän joulun tunnelmissa. Onneksi yhdessäolon aika tulee vielä.”

BO LKV KUOPIO | Charlotta Taskinen & Lassi Saijets

”Kattaus on rakentunut ajatuksesta, kun juhlat on juhlittu ja on aika ottaa rennosti. Astioissa on perinteiset joulun värit, vihreä ja punainen. Rennon juhlavassa kukkakimpussa toistuvat samat sävyt.”

Haluaisitko lisää ideoita ja inspiraatiota? Tilaamalla Bo:n uutiskirjeen saat joka kuukausi kattavan paketin sisustuksesta, trendeistä, asuntokaupasta sekä ihanista asumisen palveluista suoraan sähköpostiisi .

Tilaa uutiskirje