Etusivu / Blogi / Pinnalla / Ollaan ulkona!
Bo Living
Pinnalla

Ollaan ulkona!

Ilmassa on jo vahva lupaus kesästä. Valo, lempeä kevättuuli ja hento vehreys ovat saapuneet ilostuttamaan arkeamme. Voimistuva valo saa meissä aikaan ihan uutta energiaa. Ilman erityisiä ponnisteluja huomaamme tekevämme kevätsiivousta, tai ainakin haaveilemme siitä. Kesäkodit pukeutuvat luonnonsävyihin- ja materiaaleihin. Pellava, erilaiset puumateriaalit ja keramiikka saavat eloa pirteistä kevään sävyistä. Sisustuksessa on jo pitkään näkynyt kevään trendivärejä ja kesäistä kepeyttä.

Kotiemme neliöt tuntuvat kasvavan näin kevään ja kesän kynnyksellä. Elämä siirtyy pikkuhiljaa sisätiloista parvekkeille, terasseille tai puutarhaan. Ruokailu, kokkaaminen, kuten moni muukin juttu sujuu kuin itsestään taivasalla. Käsite ulko- ja sisätiloista hämärtyy; toisen olohuoneen voi muodostaa pienikin parveke, suojaisa terassi, taloyhtiön puutarha tai jopa lähipuisto. Tyylikäs, itsensä näköinen pihapiiri voi syntyä pienelläkin vaivalla. Helposti huollettavat, erilaisia sääolosuhteita kestävät kalusteet antavat ilmettä puutarhaan kuin puutarhaan. Intiimejä ja suojaisia sopukoita on helppo saada aikaan erilaisin istutuksin tai siirreltävin kevytsermein.

Puutarha ei ole paikasta kiinni. Vaikka kaupungistuminen on lisääntynyt koko ajan, se ei ole vähentänyt kiinnostustamme viljelyyn tai puutarhan hoitoon, päinvastoin. Kasvava kiinnostus ruoan alkuperään ja ruoanlaittoon on saanut monet meistä upottamaan sormemme multaan. Oman puutarhan voi perustaa vaikka asfalttipihalle ruukkuihin, viljelysäkkeihin tai itsekoottaviin, kevytrakenteisiin istutuslaatikoihin. Puutarhan saa luotua jopa keskelle kaupunkia sijoittamalla kasvit ja kalusteet suojaavaksi ryhmäksi. Yrtit ja keittiökasvit ovat vakiinnuttaneet paikkansa viljelijöiden keskuudessa. Keittiöpuutarha on helppo perustaa pienellekin parvekkeelle, kun vain huolehtii, että kasvit ja yrtit saavat riittävästi auringonvaloa. Kauniilla ja käytännöllisillä puutarhanhoitovälineillä homma sujuu kuin leikiten.

Mökit, pihasaunat ja muut vapaa-ajanviettopaikat kuuluvat Suomen kesään. Nuotiolla laitettu ruoka, hiekka varpaiden alla, lämmin järvi- tai merivesi sekä tuulen kuivattamat puhtaat petivaatteet ovat lämpimän kauden luksusta. Pienikin irtiotto arjesta tekee hyvää ja jättää ihanan muistijäljen.

Nautitaan tulevasta kesästä ja annetaan elämän siirtyä huolettomasti sisätiloista pihoille ja puutarhoihin. Tehdään asioita, joista nautimme; toiselle se voi olla puutarhanhoito, toiselle uuden kesämökin metsästys tai siitä haaveileminen, toiselle kodin tai parvekkeen sisustaminen kesäkuntoon. Eletään kesää ja kerätään elämyksiä kaikilla aisteilla!

Haussa unelmien asunto potentiaalisella kesäkeitaalla?