Etusivu / Blogi / Pinnalla / Pantin puutarhajuhlat – taloyhtiön pihasuunnittelu
Bo Living
Pinnalla

Pantin puutarhajuhlat – taloyhtiön pihasuunnittelu

Asunnonvälityksen suunnankävijänä haluamme jatkuvasti tarjota asiakkaillemme parasta ja kertoa asumisen ajankohtaisista ilmiöistä. Väistyvän kesän päätteeksi käännämme vielä katseet kerrostalojen sisäpihoihin ja taloyhtiöiden piha-alueiden suunnitteluun. Loistavat puitteet tämän teeman esittelyyn tarjosi Kalliossa Toisella Linjalla sijaitseva Pantin uutiskohde.

Ensimmäinen mielikuva keskustan kerrostalopihasta on usein kolkko asfalttialue, joka on tarkoitettu vain autojen pysäköintiä ja jätehuoltoa varten. Lähiöissä suurikin tontti saattaa olla lasten leikkipaikkaa lukuun ottamatta vain nurmikon ja yksittäisten puiden valtakunta.

Viime vuosina pihasuunnittelussa on palattu ajatukseen vanhoista korttelipihoista, jotka olivat vehreitä keitaita sisäpihojen suojassa. Vehreys ei tarkoita pelkästään nurmikkoalueita, vaan myös mahdollisuuksia esimerkiksi kasvimaahan ja pienviljelyyn. Samaan aikaan taloyhtiöiden yhteisöllisyys koetaan entistä tärkeämmäksi etenkin, kun yksinasuvien taloudet jatkavat kasvuaan kaupungeissa. Yhteisiin tiloihin halutaan panostaa taloudellisesti, sillä esimerkiksi pihasuunnittelulla on mahdollista nostaa taloyhtiön asuntojen arvoa.

 

Toisen Linjan Pantin tarina alkoi vuonna 1892, kun se rakennettiin Helsingin Pantti-Osakeyhtiön sivuliikkeeksi. Lähes 130 vuotta myöhemmin tämä upea uusrenessanssityylinen talo on noussut uuteen loistoonsa, kun mittavan peruskorjauksen myötä kiinteistöön on rakennettu 32 asuntoa, jotka valmistuivat vuoden 2019 alussa.

Pantissa talonyhtiön sisäpihaan on panostettu tavallista enemmän. Piha on jaettu toiminnallisiin alueisiin; oleskeluun, viheralueeseen sekä lasten leikkipaikkaan. 1980-luvulla sisäpihalle rakennetun lisäsiiven alimman kerroksen huoneistoihin kuuluu poikkeuksellisesti jopa oma pieni piha.

”Kantakaupungissa oma piha on harvinaista herkkua. Aivan kuin asuisi rivitalossa, mutta keskellä keskustaa” toteaa kiinteistönvälittäjä Anna Pesonius.

Syyskuisena iltana Pantin asuntonäytölle saapuneista moni sai kokea todellisen yllätyksen astuessaan toisen kerroksen ovesta sisäpihalle. Bo:n järjestämä puutarhajuhla herätti kauniisti suunnitellun piha-alueen täyteen loistoonsa: saksofonin sävelet soivat ja pihan perällä grillin ääressä herkkuja oli taikomassa oikea keittiömestari. Pian seuraan liittyi jo talossa asuvia panttilaisia.

Ihastelu ei toki rajoittunut pelkästään sisäpihaan, vaan kaikkiin Pantin myynnissä oleviin asuntoihin pääsi tutustumaan yhdessä välittäjän kanssa.

Monelle asunnonostajalle tapahtuma tarjosi taatusti aivan uudenlaisen tavan tutustua kiinnostavaan myynnissä olevaan kohteeseen.

”Ostopäätöstä tehdessä korostuu ajatus, voisiko nähdä itsensä elämässä hyvää elämää juuri täällä. Itse asunnon lisäksi merkittävässä asemassa ovat sijainti ja asuinympäristön viihtyisyys,” kertoo kiinteistönvälittäjä Virpi Romu.

Pantin urbaaneissa designkodeissa huomio kiinnittyy helposti vain itse asuntoihin – hienostuneisiin yksityiskohtiin, vaikuttavaan huonekorkeuteen ja loft-henkeen, jotka tekevät jokaisesta huoneistosta täydellisen yksilöllisen ja uniikin. Tapahtuman tavoitteena oli nostaa esille myös talonyhtiön yhteiset tilat. Ja millä tavalla! Tunnelmallinen sisäpiha on tosiaan kuin tehty puutarhajuhlia varten <3

Lue lisää: panttitoinenlinja.fi