Etusivu / Blogi / Pinnalla / Sisustustrendit 2018
Bo Living
Pinnalla

Sisustustrendit 2018

Mahtavaa uutta vuotta 2018! Halusimme aloittaa vuoden kanssanne inspiroitumalla tämän vuoden sisustustrendeistä, tai pikemminkin trendiennusteista. Kokosimme teille kattauksen väreistä, materiaaleista, esineistä ja sisustustyylistä, joiden uskomme nousevan esille vuonna 2018 suomalaisissa kodeissa. 

 

Värit: Esiin on noussut viime vuoden lopulla runsaasti murretun punaisen sävyjä. Tiilen, saven ja ruukun sävyiset punaiset ihastuttavat lämpöisellä tunnelmallaan. Punaista uskomme näkyvän kodeissa erityisesti tekstiileissä, pienkalusteissa ja kukkaruukuissa + maljakoissa. Punaisten sävyt ilahduttavat uskoaksemme myös leikkokukissa tänä vuonna entistä enemmän. Punaisen rinnalla tänä vuonna kodeissa ihastuttaa myös muut tummat murretut sävyt, kuten vihreän ja sinisen eri vivahteet. Uskomme, että tummia sävyjä uskalletaan käyttää tänä vuonna yhä suuremmilla pinnoilla pienten tehosteiden lisäksi. Harmaan rinnalle on nousemassa beigen ja ruskean erilaiset sävyt, josta olemmekin erittäin innoissamme.

Tekstiilit: Sametti, sametti ja sametti! Jo viime syksynä esiin nousi vahvasti erilaiset sisustustuotteet, joiden materiaalina oli sametti. Pressikuvissa laajasti käytetyt samettiset tuotteet rantautuvat koteihin varmasti tänä vuonna entistä vahvemmin. Suosituimmaksi oletamme nousevat tyynyt, verhot ja rahit. Väreinä näissä esiintyy yleisimmin punaisen, vihreän ja sinapinkeltaisen/oljen sävyt. Ennustamme Hakolan Moon-rahin olevan tämän vuoden hitti! Uskaliaimmat valitsevat myös sohvia ja nojatuoleja samettiverhoilulla. Sametin lisäksi aito nahka jatkaa edelleen kotien ihastuttajana.Metallit: Kromia sen olla pitää. Ensin tuli kupari, sitten messinki ja tänä vuonna metalleista nousee esiin ajaton kromi. Trendin uskomme näkyvän erityisesti valaisimissa, sekä sisustuksen pienesineissä, kuten kynttilänjaloissa, kastelukannuissa, säilytinlaatikoissa ja ripustimissa. Ripauksen kromia voit tuoda helposti kotiisi mm. metallifoliolla päällystetyillä Normann Copenhagenin Metallic-laatikoilla. Kromia voit lisätä sisustukseen myös kehyksillä ja peilien avulla. Me peukutamme! Pieni aavistus meillä on myös siitä, että ruusukullan sävy esiintyy sisustuksessa tänä vuonna yhä useammin.

Puulajit: Pitkään pinnalla ollut vaaleiden puulajien aika alkaa nähdäksemme väistymään. Kokonaan vaalea puun katoamiseen emme usko millään, mutta sen rinnalla nähdään yhä useammin myös tummanpuhuvia lajitovereita. Taitava sisustaja yhdisteleekin tänä vuonna sisustuksessa teakin, savutammen ja vaaleiden puulajien kirjoa keskenään. Jos tumma puu tuntuu suurilla pinnoilla liian voimakkaalta, voi trendiä tuoda kotiin myös pienesineillä. Tänä vuonna on erittäin suosittua nostaa hyllyille ja tasoille erilaisia patsaita ja kummallisiakin figuureja. Mitä erikoisempi ja persoonallisempi, sitä parempi. Sisustukseen luodaan yllätyksellisiä elementtejä, joista yksi voisi olla mm. Paul Anker Hansenin vuonna 1960 suunnittelema puinen pöllö lehtipinojen tai viivasuorien kirjarivistöjen välissä (valmistaja: Architectmade). Savutammen sävyinen puueläin on varmasti tämän vuoden yksi sisustajien hittituotteista.

Bonuksena haluamme lisätä listaan vielä yksilöllisen keramiikan yleistymisen kodeissa. Astiat, maljakot, kulhot, ruukut… You name it! 

Vaikka trendit vaihtuvatkin tänäpäivänä nopeallakin syklillä, ei se tarkoita meistä laisinkaan sitä, että koko koti pitäisi laittaa vuosittain uusiksi. Sen sijaan trendit tuovat meidän mielestämme koteihin kerroksellisuutta, sillä ne sekoittuvat kodissa vuosien mittaan mielenkiintoiseksi ja persoonalliseksi kokonaisuudeksi. Ja ainahan pieni kodin uudistus, tuunaus tai pieni sisustushankinta pitää mielen virkeänä ja inspiroituneena. Ainakin meidän mielestämme!

Kuvat: Bo LKV arkisto, Hakola, Finnish Design Shop