Etusivu / Blogi / Pinnalla / Toivelahjat hääparille, valmistuneelle ja mökkituliaiseksi
Bo Living
Pinnalla

Toivelahjat hääparille, valmistuneelle ja mökkituliaiseksi

Ajankohtaiset kuosit ja värit sekä Iittalan ikoniset klassikot inspiroivat stailaus- ja kuvaustiimme valitsemaan toivottuja lahjoja niin valmistuneelle, hääparille kuin mökkituliaiseksi. Yksitoista erilaista kesäkuvaa esiteltiin sosiaalisessa mediassa, ja seuraajamme pääsivät valitsemaan suosikkinsa. Lue kuvien takana olevat tarinat ja löydä inspiraatiota kesän toivelahjoihin.

Yhteistyössä: Iittala

BO LKV LAHTI | Sanna Pitkäniemi & Misa Kannos 

”Inspiraatio valmistujaislahjaan lähti Teema-sarjan uusista väreistä. Tänä vuonna juhlapöydän voisikin ehkä kattaa luontoon, keskelle kaunista sammalmetsää. Nostetaan malja valmistuneelle ja annetaan lahjaksi jotain mikä kestää aikaa ja käy niin arkeen kuin juhlaan.”


BO LKV JYVÄSKYLÄSaara Ilmarinen ja Visa Tulisalo

”Ihanat retrovärit klassisessa Iittalan Teema-sarjassa henkivät vahvasti menneiden vuosikymmenten tunnelmaa. Samaan tunnelmaan yhdistyy mielessäni myös rouhea punatiili, joka on tuttu näky suomalaisessa mökkimiljöössä. Klassikoiden rinnalle valitsin Oiva Toikan suunnitteleman Helle-sarjan lautasen ja sakset, joissa yhdistyy samat värit ja kesän kepeys. Näistä on mielestäni ihanat mökkituliaiset tehty!”


BO LKV ESPOONiina Palokangas ja Juuso Soininen

”Muistoihin ensimmäisistä astialahjoista kuuluu vahvasti Iittala. Sain rippilahjaksi sinisiä Iittalan Kartio laseja sekä valkoisia Teema lautasia. Muistan vieläkin astioiden vihreät pakkaukset ja sen, miten arvokkailta ja hienoilta ensimmäiset omat Iittalan astiat tuntuivat. Sen jälkeen toivoin aina lahjaksi astioita; ylioppilaslahjaksi ja häälahjaksi. Näihin toiveisiin on aina vahvasti liittynyt Iittalan klassikot, jokaisen suomalaisen astiakaapin peruspilarit. Iittalan lahjaksi saatujen astioiden ympärille rakentuu varmasti hyvin monen ihmisen ensimmäisen oman kodin astiasto, jota voi vuosien mittaa kartuttaa Iittalan malliston uutuuksilla tai vaikkapa perinnöksi saaduilla klassikoilla.

Lahjatoiveiden klassikot valikoitui siis kuvausten teemaksi. Halusin valita Iittalan valikoimasta tuttuja ja perinteisiä astioita, joita myös usein valitaan lahjaksi. Kauniit, uudet väritykset tekevät kuitenkin näistä klassikoista ajankohtaisia ja kiinnostavia lahjaideoita valmistuville. Kartio, Teema ja tekstiilit, niitä tarvitaan aina ja nyt nuo lahjojen klassikot ovat uusien värien ja kuosien ansiosta kauniita ja tarpeellisia lahjaideoita.

Kuvausten lokaatioksi valikoitui urbaani ja moderni ympäristö joka luo kiinnostavaa kontrastia tuotteiden ja lokaation välille. Lahjaidea –  teemaa halusin kuvauksissa käsitellä modernisti ja raikkaasti. Myös kuvien tunnelmaan haluttiin saada lämpöä ja leikkisyyttä valon ja varjon avulla. ”


BO LKV KUOPIO | Charlotta Taskinen ja Roosa Kosunen

”Iittalan ajattomat ja kauniin hempeät tuotteet inspiroivat rakentamaan kuvan kahdenkeskisestä hetkestä juuri vihkimisen jälkeen. Puuterin sävyinen Teema-lautanen ja beige Nappula-ruukku yhdistettynä urbaanin kahvilan suuriin kaari-ikkunoihin ja kiviseiniin luovat aitoa juhlavuutta.”

BO LKV KALLIO | Leena Peltokallio ja Juuso Soininen  

”Halusin valita lahjaksi jotain uuden kynnyksellä olevan valmistuneen elämäntilanteeseen sekä suomalaiseen sielunmaisemaan sopivaa. Lisäksi halusin, että lahjassa yhdistyy funktionaalisuus ja monikäyttöisyys. Valmistujaislahjaksi antaisin Aallon suomalaisuutta juhlivan sinisen julisteen ja ikoniset Aino Aalto -lasit, joiden koko mahdollistaa monenlaisen käytön. Juomalasin lisäksi voisin käyttää pikkukukkien maljakkona, yrttiruukkuna, vesivärikuppina tai kynien ja siveltimien kotina. Ne näyttävät konstailemattoman hyvältä tavallisellakin hyllyllä. Vehreys ympärillä symbolisoi tulevaisuutta ja kasvua.”


BO LKV TAMPERE | Laura Nygård, Eedith Haataja ja Lasse Pääsky  

”Mökkikausi on alkamassa ja mökki laitetaan taas kesäkuntoon, vaikka lämpimiä säitä saadaan vielä odottaa. On aika kutsua ensimmäiset vieraat mökille ja nauttimaan päivästä terassilla. Mikä olisikaan parempi tuliainen, kuin Iittalan kaunis Frutta -kaadin, joka sopii kylmien juomien tarjoiluun. Tuliaiseksi sopii myös saman sarjan käsipyyhe kesäisessä värissä.”

BO LKV KRUUNUNHAKA Karla Aaltonen ja Johanna Lehtinen

Kesämökki on usein se paikka, jossa sukupolvet ja eri aikakausien esineet kohtaavat. Parhaimmillaan esineet elää sulassa sovussa muodostaen yhdessä kerroksellisen kokonaisuuden. Tätä havaintoa ohjenuorana käyttäen halusin inspiroida katsojaa valitsemaan mökkituliaisiksi Iittalan tuotteita, jotka edustaisivat yhtäaikaisesti tätä päivää sekä ajattomuutta. Ne tuovat mökin historiaan taas yhden uuden kerroksen muistona yhdessä vietetystä ajasta.” 


BO LKV ULLANLINNA | Antonia Blechingberg ja Johanna Lehtinen

”Valmistujaisjuhlassa yhdistyvät minulle ilon ja ylpeyden hetket sekä valoisa tulevaisuus. Tiesin heti, että haluaisin tehdä keväisen kattauksen, joka on yksinkertaisuudessakin inspiroivan kaunis ja odottava. Lahjoja valitessa minulle tärkeitä asioita ovat tuotteen muotoilu, käytännöllisyys ja klassisuus. Iittalan Raami-lautanen, Teema -kulho ja Essence -cocktailmaljat sopivat niin kodin juhla-ja arkikattauksiin.”

BO LKV TURKU | Rosa Rosten ja Sofia Puolitaival

”Vastavalmistuneelle haluaisimme antaa ahkeran opiskelun jälkeen lahjaksi rauhallisen lepohetken.  Oiva Toikan suunnittelemissa Gepardi -pussilakanoissa ihastuimme rohkean, graafiseen kuosiin. Leikkisä, mutta trendikäs viidakkoteema maastoutuu saumattomasti myös industriaalisempaan tilaan.”

BO LKV TÖÖLÖ Minna Jaakkola  & Johanna Lehtinen

”Valitsin Iittalan valikoimasta sellaisia mökkituliaisia, joista mahdollisimman moni voisi ilahtua ja inspiroitua mökkiympäristössä, ja joiden värimaailma sopii ympäröivään luontoon. Nappula -ruukku kesäyrteille, ihanat lautasliinat tai suloinen pantterityyny pihakeinuun olisivat ainakin itselleni mieluisia mökkituliaisia!”

BO LKV PORVOO Loviisa Mutanen & Johanna Lehtinen

Kuru-kulhon veistoksellinen muotoilu pyytää viipymään ja houkutteli kokeilemaan parikseen kukka-asetelmaa. Kulho toimii yksittäin koristeena, kahvipöydässä tarjoilukulhona, juhlassa kaikkien keskipisteenä yllään kukkaloisto. Ultima Thulen arvokkaan klassiset astiat saavat juhlakattauksen tuntumaan erityisen hienolta. Miten ihana ajatus, että kulho saa olla mukana niin arjessa kuin juhlassa ja sitoa monet muistot yhteen.”

Etsitkö uusia inspiraation lähteitä? Tilaa Bo:n uutiskirje sähköpostiisi! Saat joka kuukausi kattavasti ajankohtaista tietoa sisustuksesta, trendeistä, asuntokaupasta sekä ihanista asumisen palveluista.