Etusivu / Blogi / Remontointi / 3 näkökulmaa unelmakodin remontointiin
Bo Living
Remontointi

3 näkökulmaa unelmakodin remontointiin

Sisustusideoista on harvoin pulaa inspiroivien kotien sekä materiaalivaihtoehtojen runsaudessa. Bo Homes -sisustussuunnittelupalvelun ammattilaiset auttavat kysymyksissä, joita remonttia harkitseva usein miettii.

Sisustussuunnittelija luo unelmille raamit

Remontin tärkein tavoite on yleensä parantaa kodin toiminnallisuutta ja viihtyisyyttä. Vaikka monilla on tyylitajua ja näkemystä oman kodin kohentamisesta, on sisustusammattilaisen käyttö muutosten suunnittelussa hyödyllistä.

Sisustussuunnittelijan tehtävä on ratkaista kodin toiminnallisuuksiin liittyviä haasteita sekä löytää elementit, joilla toivottu tunnelma toteutuu. Monia taitoja vaativaan työhön liittyy muun muassa laaja tietämys arkkitehtuurista, eri sisustustyyleistä, materiaaleista, kalusteiden sijoittelusta, tuotteista sekä erilaisten muutosten toteutustavoista.

Asiakkaan toiveiden sekä unelmien selvittäminen on sisustussuunnittelun perusta. ”Ajatuksia en osaa lukea mutta olen hyvä, en vain kuuntelemaan vaan myös oivaltamaan toiveet. Kun asunnon toiminnalliset muutostarpeet ovat tiedossani ja olen päässyt mahdollisimman lähelle asiakkaan tyylitoiveita, pystyn luomaan toimivan ja eheän sisustussuunnitelman”, kiteyttää Bo Homes sisustussuunnittelija Marion Fagerström.

1. Bo LKV Jyväskylän toimiston tiloissa säilytettiin alkuperäinen loistokkuus. Seinissä Cover Storyn valkoinen maalisävy 002 EMILY – Paper white ja katossa ruskea LB3 MIO – Salty caramel. Arvokkuutta nostattaa WallArkin elegantti Ceiling 6 -kattolista sekä 2. Adornment 2 M -kattorosetti. 3. Suomessa kehitetty Durat-komposiittimateriaali sisältää kierrätysmuovia ja siitä valmistetaan kalusteita mittojen mukaan. Tyylikkäiden Durat-pintojen saumattomuus helpottaa myös puhdistusta. 4. Cover Storyn maalit ovat muovittomia, myrkyttömiä ja hajuttomia. Seinien maalaamisen lisäksi maalia voi ohentaa vedellä esimerkiksi kattolistojen tai -rosettien ruiskumaalaukseen. 

Historian ja nykyajan harmonia

Sisustussuunnittelija osaa huomioida asunnon arkkitehtuurin ja rakennusaikakauden ominaispiirteet suunnitelmia tehdessään. Muutokset niin historiallisesti arvokkaiden rakennusten kuin eri vuosikymmenten asunnoissa vaatii perehtymistä, tietoa, ammattitaitoa ja huolellisuutta. ”Rakennuksen arkkitehtuuria ja historiaa on hyvä kunnioittaa – sitä voi jopa korostaa. Kauniiden yksityiskohtien säilyttäminen, kunnostaminen, tai jopa uudelleen rakentaminen on monen toiveena. Joten remontoinnin purkuvaiheen iloisia yllätyksiä on, jos muovimaton alta löytyy upea lankkulattia tai kellarista alkuperäiset kaapinovet”, Marion kertoo.

Pintamateriaalien sekä kiintokalusteiden materiaalien ja sävyjen valinnoilla luodaan asukkaan tärkeille esineille sopivat kehykset, jota tarpeen mukaan täydennetään uusilla hankinnoilla. ”On mahdollista luoda nykyaikainen ja toimiva sisustus, joka sopii yhteen asunnon historiallisen luonteen kanssa. Tämä vaatii hienovaraista tasapainottelua perinteen ja modernin välillä”, täsmentää Marion.

Alkuperäisen rinnalle saa ajankohtaista eloa pienilläkin yksityiskohdilla sekä oikeilla sisustusvalinnoilla, joihin sisustussuunnittelija silmää. ”Rakennusaikakauden väreistä ja materiaaleista löytyy paljon inspiraatioita sisustuksen suunnitteluun. Joskus jokin pienikin yksityiskohta voi synnyttää kohteen sisustuksen ydinajatuksen”, kertoo Marion.

Värikäs vai neutraali sisustus – tasapaino ei tarkoita tylsää

Suomalaiset suosivat sisustuksessa luonnonläheistä ja rauhallista sävymaailmaa. Marion muistuttaa valaistuksen mahdollisuuksista ja täsmentää: ”Valojen ja varjojen avulla pystyy luomaan vaikuttavia tunnelmia neutraalinkin sävymaailman koteihin. Valoilla saa myös tuotua kiinnostavia yksityiskohtia ihanasti esiin”.

Värikkäässä sisustuksessa on hyvä saavuttaa tasapaino, jotta tunnelmasta ei tule rauhaton. ”Helpoin tapa tasapainon luomiseen on tuoda vahvojen värien viereen neutraaleja sävyjä, jotka eivät vie huomiota vaan antavat vahvalle värille kehyksen”, Marion kiteyttää.

5. Uniikki seinäpinta syntyy Laattaleevin valikoimien mattapintaisella ja koveralla Norse 10×30 cm Roller -seinälaatalla, josta löytyy useita maanläheisiä sävyvaihtoehtoja. 6. Lämpimän silkkiseltä tuntuvan Durat-komposiittimateriaalin mallistosta löytyy yli 300 herkullista värivaihtoehtoa. Kovaakin kulutusta kestävä Durat sopii keittiön ja kylpyhuoneen tasoihin, seiniin, oviin sekä muihinkin kalusteisiin. 7. Maalisävy 025 OSCAR – Deep burgundy on täyteläinen katseiden vangitsija. 8. Cover Storyn maaleista löytyy upea valikoima kuratoituja sävyjä. Tammen sävyisiin lattioihin ja kalusteisiin sopii tyylikäs harmaansininen maalisävy 017 TOVE – Mid storm gray, hennosti sinertävä harmaa 010 SOPHIE – Pale warm grey sekä viininpunainen 025 OSCAR – Deep burgundy.

Koti remontoidaan itselle, ei tulevalle asukkaalle

Kodin remontoinnin tavoitteet ovat muuttuneet. Aiemmin materiaalien ja kiintokalusteiden valinnoissa mietittiin enemmän asunnon jälleenmyyntiä. Mahdollisimman neutraaleihin sävyihin ja standardiratkaisuihin päädyttiin usein vain siksi, että sen uskottiin miellyttävän mahdollisimman monia potentiaalista asunnon ostajia, vaikka asunto on hankittu omaan pitkäaikaiseen käyttöön.

Nykyään koteihin tehdään muutoksia enemmän asukkaiden henkilökohtaisiin tarpeisiin ja mieltymyksiin pohjautuen, omaa elämistä varten. ”Kun asukas esimerkiksi nauttii kokkailusta enemmän omiin mittoihin räätälöidyssä keittiössä, on ratkaisun toteuttaminen tärkeämpää kuin miettiä epämääräisen kaukaisessa tulevaisuudessa häämöttävää asunnon myyntiä”, kertoo Marion huomioistaan.

Ainutlaatuiset Bo Asiakasedut

Bo:n asiakkaana pääset nauttimaan monipuolisista eduista heti asuntokauppojen jälkeen. Myös Bo Homes -sisustussuunnittelupalvelun asiakkaat saavat oikeuden etujen hyödyntämiseen ja siten säästämään rahaa sisustushankinnoissa.

Pääset asiakasetupalveluun henkilökohtaisella salasanallasi, joka löytyy Bo Asiakasetukortista tai sähköpostilla lähettämästämme asiakasetuviestistä. Jos olet kadottanut salasanan, saat sen täyttämällä tämän lomakkeen.

Laatua ja luotettavuutta edustavien suomalaisten yritysten valikoimista löydät tuotteita, palveluja ja materiaaleja unelmien kodin sisustamiseen sekä hyvään elämään.

Bo:n asiakasetukumppanit lokakuussa 2023: .TEBIAN, Aarikka, Anttiina, Boknäs, Cover Story, Durat, Familon, Finnish Design Shop, Frenchic Paint®, Hakola, Innolux, Koti PuhtaaksiKustomKuusilinna, Laattaleevi, Laattapiste-Pukkila, MjukNomart, Parolan®PelagoSkannoTapettitehdas Pihlgren ja RitolaVerisureVilla & Peite, VM Carpet, WallArk

Teksti: Kati Rasku, Saila Kurki
Kuvat: Visa Tulisalo, valmistajat