Etusivu / Blogi / Remontointi / Töölön toimiston remontti ja lähtötilanne
Bo Living
Remontointi

Töölön toimiston remontti ja lähtötilanne

Uusi upea Töölön toimistomme aukeaa joulukuussa 2020. Toimiston sisustuksessa tullaan näkemään tämän hetken trendejä, mutta kokonaisuus jatkaa muilta toimistoiltamme tuttua harmonista linjaa. Haastattelimme sisustusarkkitehtiamme Jenni Leikasta käynnissä olevasta remontista sekä sisustusvalinnoista.

Millainen toimistotila on kyseessä?

Toimisto sijaitsee keskeisellä paikalla Tunturikadun ja Runeberginkadun kulmassa. Punatiilinen rakennus edustaa monelle sitä aidointa töölöläistä arkkitehtuuria, joka jatkuu kortteleittain Mechelininkadulta Temppeliaukion kirkolle.  Näemme vanhan kivijalan liiketilassa valtavasti potentiaalia, joka vain odotti päästä kaivettavaksi esiin.

Ennen remontin alkamista tilassa näytti tältä. Iloiseksi yllätykseksi purkutöissä kuvassa olevan levytetyn tolpan alta paljastui aito Carrara marmori -kivipäällyste.

Mitä tilassuunnitelussa otettiin huomioon?

Työympäristö on parhaimmillaan energian lähde itse työskentelyyn. Toimistossa käytännöllisyys, estetiikka ja alueen arkkitehtuuri olivat keskeisessä osassa tilasuunnittelua. Toimistoillamme ei työskentele vain oma tiimimme, vaan siellä vastaanotetaan asiakkaita ja järjestetään toisinaan myös erilaisia tapahtumia ja koulutuksia.

Selvitimme haastattelemalla, millaiset ratkaisut tiimimme on muissa toimistoissa kokenut hyväksi ja toimivaksi sekä tietysti, mitkä asiat voisivat olla paremmin. Näitä asioita voivat olla esimerkiksi ergonomia sekä tilojen akustiikka tai äänieristys. Näiden pohjalta tilaan suunniteltiin erilaisia toiminnallisuuksia kuten loungetilat, työpisteet, keittiö sekä neuvottelutilat. Isosta avotilasta erotamme remontissa väliseinien avulla erillisiä neuvottelu- ja kokoustiloja. Muuten toiminnallisuudet – esimerkiksi keittiö ja kylpyhuoneet pysyvät paikallaan.

Mitä remontissa tehdään?

Kaikki tilan pinnat tullaan vähintään maalaamaan ja päivitettyä kokonaisuuteen sopivaksi. Hyödynnämme myös paljon olemassa olevia ratkaisuja soveltaen niitä välitysliikkeen toimiston tarpeisiin. Esimerkiksi kopiointihuone, puhelutilat sekä stailausvarasto ovat Bo:n arjessa tarpeellisia tiloja.

Purkutöiden yhteydessä iloiseksi yllätykseksi umpeen levytetystä tolpasta paljastui aito Carrara-marmori -kivipäällyste. Ihastuttava materiaali sopii tilan henkeen ja se tullaankin ehdottomasti säilyttämään.

Millainen sisustus Töölön toimistoon tuli?

Kokonaisuus on tasapainoinen ja harmoninen vienoine sävyineen. Neuvottelutiloihin suunnittelin itse graafiset lasielementiseinät (1) inspiroituneena vahvasti alueen 20-luvun arkkitehtuurista. Sisustuksen yhteen sitovia valintoja ovat ovat messinkiset yksityiskohdat (2&3), sisal-kokolattiamatto (4), sekä leikittelevä väripaletti eri tiloissa.

Rakkautemme suomalaisiin koteihin sai jälleen yhden uuden luvun 2021, kun pääsimme toteuttamaan asiakkaidemme asumisen unelmia myös uudella toimistollamme Töölössä.

Tutustu Töölön tiimiin