Etusivu / Blogi / Reseptit / Jouluinen inkiväärikakku mascarponekuorrutteella Bo Living Reseptit 5.12.2021 Jouluinen inkiväärikakku mascarponekuorrutteella Joulun herkullisin jälkiruoka on näyttävä inkiväärikakku mascarponekuorrutteella, jonka huurteiset koristeet ovat kuin suoraan pihalta poimittuja. Kakun herkulliset maut ovat parhaimmillaan yön yli asettuneena, joten kakun voi tehdä hyvin jo edellisenä päivänä. Joulun herkullisin jälkiruoka on maukas kakku, jonka kruunaa kauniit huurteiset koristeet. Mascarponella kuorrutettu inkiväärikakku tuo ripauksen moderneja makuja joulupöytään muiden perinteisten jouluherkkujen joukkoon. ”Kakun maut ovat parhaimmillaan yön yli tekeytyneenä, joten tämän jouluherkun voi valmistaa jo hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista”, reseptiä kokeillut Bo LKV Jyväskylän toimistosihteeri Anni Andersson kertoo. Inkiväärikakku mascarponekuorrutteella Tarvitset: Pohja 150 g voita 3 suurta kananmunaa 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria 3 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 ½ tl soodaa 1 tl kanelia 1tl jauhettua inkivääriä ¼ tl jauhettua muskottipähkinää 2 ½ dl piimää 100 g saksanpähkinöitä Kuorrute 100 g huoneenlämpöistä voita 300 g mascarponejuustoa 1 ½ dl tomusokeria 1 tl vaniljasokeria 1 rkl sitruunamehua Sokeroidut karpalot ja rosmariinin oksat 1 ½ dl vettä 1 ½ dl sokeria 2 ½ sokeria kuorrutukseen 8 kpl rosmariinin oksia 1 ½ dl pakaste karpaloita Ohje Sokeroidut karpalot ja rosmariinin oksat Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa, kunnes sokeri on sulanut. Anna sokeriliemen hetken jäähtyä. Dippaa rosmariinin oksia sokeriliemessä ja nosta leivinpaperin päälle, anna levätä 15 min. Laita karpalot sokeriliemeen 10 minuutiksi, jonka jälkeen nosta leivinpaperille. Anna levätä vähintään puoli tuntia. Pyörittele rosmariinin oksat ja karpalot sokerissa, jonka jälkeen nosta ne lautaselle odottamaan. Vinkki: Sokeriliemestä voi tehdä esimerkiksi karpalomehua. Kakkupohja Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kaksi 16 cm irtopohjavuokaa. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat, sokeri ja fariinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voi ja vaniljasokeri varovasti sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, kaneli, jauhettu inkivääri ja jauhettu muskottipähkinä keskenään. Siivilöi seos vaahdon joukkoon. Sekoita varovaisesti tasaiseksi. Rouhi saksanpähkinät. Lisää piimä ja pähkinärouhe taikinaan. Jaa taikina tasaisesti vuokiin. Paista pohjia noin 35–45 min. Vinkki: Tarkista kypsyys esimerkiksi cocktailtikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, on pohja valmis. Mascarpone-kuorrute Vatkaa voi sähkövatkaimella vaaleaksi. Lisää mascarpone ja vatkaa tasaiseksi. Lisää tomusokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu ja jatka vatkaamista vielä hetken. Jos täyte vaikuttaa liian löysältä, laita se hetkeksi jääkaappiin. Kakun kokoaminen Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat puoliksi, niin että saat neljä tasakokoista kerrosta. Aloita kakun kokoaminen pohjalevystä. Levitä pohjan päälle tasainen kerros kuorrutetta. Toista, kunnes olet käyttänyt kolme pohjalevyä. Laita päällimmäiseksi neljäs pohjalevy leikkauspinta alaspäin. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle ja reunoille. Kuorrutetta ei tarvitse olla paksusti. Voit jättää kakkupohjaa näkyviin oman näkemyksesi mukaan. Koristele kakku sokeroiduilla karpaloilla ja rosmariinin oksilla. Laita kakku jääkaappiin ennen tarjoilua, jotta kuorrute ehtii hieman jähmettyä. Näin kakku leikkaantuu helpommin. Kakun maut vahvistuvat ajan kuluessa, joten voit hyvin tehdä kakun vaikka jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Lisää joulun makuja saat esimerkiksi piparikoristeilla. Käytä pieniä, muutaman senttimetrin kokoisia piparimuotteja ja lisää paistettuja pipareita kakunkoristeeksi. Resepti ja valmistus- sekä tarjoiluvälineet: Heirol Haluaisitko lisää ideoita ja inspiraatiota? Tilaamalla Bo:n uutiskirjeen saat joka kuukausi kattavan paketin sisustuksesta, trendeistä, asuntokaupasta sekä ihanista asumisen palveluista suoraan sähköpostiisi. Tilaa uutiskirje