Etusivu / Blogi / Reseptit / Kesäpöydän kauneimmat reseptit Bo Living Reseptit 28.5.2020 Kesäpöydän kauneimmat reseptit Mitä tarjottavaa kesän juhliin, piknikille tai illanistujaisiin? Nämä kaksi herkullista ja esillepanoltaan äärimmäisen kaunista reseptiä ovat art directorimme Marja Wickmanin ja hänen ystävänsä Elina Cerellin kirjasta ”Festive – Juhlatunnelmaa, helppoja diy-ohjeita ja herkullisia reseptejä.” VIHREÄ KESÄKEITTO 6:lle | valmistusaika 35 min. | munaton 1 viipale maalaisleipää 2 rkl vettä 500 g herneitä (tuoreita tai pakastettuja) 6 dl kasvislientä 2 valkosipulinkynttä 2 avokadoa 1 kurkku 2 vihreää chiliä pieni nippu minttua nippu persiljaa 1 rkl valkoviinietikkaa suolaa mustapippuria TARJOILUUN: Turkkilaista jogurttia ja maalaisleipää OHJE: Revi leipäviipale kulhoon ja lisää vesi. Kiehauta pakasteherneet kasvisliemessä. Tuoreita herneitä ei tarvitse keittää. Sekoita tehosekoittimessa herneet sekä kasvisliemi, kuoritut valkosipulinkynnet, avokadojen hedelmäliha, kurkku, chili ja yrtit silputtuina sekä pehmentynyt leipä. Lisää lopuksi valkoviinietikka ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna keiton jäähtyä ja tarjoile jogurtin sekä maalaisleivän kera. VERIAPPELSIINI-MOZZARELLASALAATTI 6:lle | valmistusaika 15 min. | gluteeniton, munaton 100 g rucolaa 6 veriappelsiinia (tai appelsiinia) 4 palloa buffalomozzarellaa rucolanversoja sormisuolaa LAVENTELIÖLJY: 1 rkl korianterinsiemeniä 1 valkosipulinkynsi 1⁄2 dl oliiviöljyä 1 tl juoksevaa hunajaa 1 tl kuivattua laventelia 1⁄4 tl suolaa OHJE: Valmista ensin laventeliöljy. Paahda korianterinsiemenet pannulla. Hienonna valkosipulinkynsi. Laita kaikki öljyn ainekset pieneen kattilaan. Kiehauta ja siirrä pois liedeltä. Sekoita runsas puolet jäähtyneestä lavente- liöljystä rucolan kanssa. Levitä rucola tarjoi- luastialle. Kuori ja viipaloi (veri)appelsiini. Lado viipaleet rucolapedille. Lisää päälle sivutettu mozzarella. Valuta salaatille loppu laventeliöljy. Viimeistele rucolanversoilla ja sormisuolalla. Festive – Elämä on juhla kuljettaa lukijansa tyylikkäästi läpi vuoden eri sesonkien. Tutustu kirjaan lisää täällä.