Etusivu / Blogi / Sisustus / Bo loves: lasi sisustuksessa
Bo Living
Sisustus

Bo loves: lasi sisustuksessa

Sileää, hiottua vai sittenkin sävytettyä? Ajaton lasi on materiaalina monipuolinen ja aina trendikäs. Bo LKV:n Kuopion stailaaja, sisustussuunnittelija Charlotta Taskinen kokosi yhteen tämän hetken inspiroivimmat tavat sisustaa lasilla.

Lasiseinät ja –ovet jakavat tilan ilmavasti

Kun haluat jakaa tilaa avaruudesta säästelemättä, lasiovet tai -seinät tarjoavat tyylikkään sisustussilmää miellyttävän vaihtoehdon. Lasiseinien karmit voivat olla seinän kanssa samanväriset, jolloin lopputulos on yhtenevä. Helsingin Kallion Kolmannella linjalla upeasti remontoituun kaksioon ryhdikkäät mustat karmit ja kirkas lasi luovat puolestaan upean kontrastin.

Kuopiolainen Essis by Lasilinkki on toteuttanut kahdelle uudelle toimistollemme upeita ratkaisuja lasista. Bo LKV Kuopion toimistoon rakennetuilla lasiseinillä rajattiin yhtenäisestä tilasta erilliset neuvotteluhuoneet. Avotilasta saatiin näin toimiva ja yleisilme säilyi avarana.

Lasiseiniin ja -oviin voi valita kirkkaan lasin sijaan myös kuviolasia. Näin teimme Bo LKV Helsingin Kaartinkaupungin toimistolla, jonne valittiin trendikäs poimulasi ja mustat karmit. ”Lasimateriaaliksi valittu poimulasi eristää hyvin ääntä ja on siksi erinomainen valinta jakamaan erilaisia tiloja,” vinkkaa Essi Sundman Lasilinkki Oy:lta.

Avaruutta ja valoa peileillä

Perinteinen peili on varmasti useimmille tutuin tapa käyttää lasia sisustuksessa. Peilin avulla voikin avartaa tilaa ja parhaimmillaan luoda illuusion toisesta ikkunasta. Vaakaan asennettu peili antaa huoneelle leveyttä, pystysuuntainen korkeutta. Samalla koko tilan valaistus tehostuu. Persoonallista ilmettä saat kun leikittelet muodoilla tai väreillä.  Pyöreä tai ovaali peili tuo tilaan pehmeyttä, kulmikas ryhtiä. Erisäivyiset peilit ovat nyt trendikkäitä ja korostavat parhaimmillaan muun sisustuksen värejä.

Peilin sijoituspaikalla kotona kannattaa uhrata muutama ajatus, sillä parhaimmillaan peili toimii kuin tilan tunnelmia heijastavana taideteoksena.  Varmalla otteella sisustetussa design-ammattilaisen kaksiossa Helsingin Brahenkentän laidalla ajaton kaaripeili toistaa upeasti kodin kauneimpia kulmia. Tämä koti myytiin vain muutamassa päivässä helmikuussa 2020. Peili voi sijoittaa myös lattialle seinälle asentamisen sijaan.

Peili sopii myös huonekalujen materiaaliksi. Upea antiikkipeilistä toteutettu peilipöytä Kuopion toimistollamme teetettiin mittatilauksena lounge-tilan keskipisteeksi. Essis by Lasilinkki valmistama peilipöytä on ryhdikäs valinta muodokkaiden Hakolan Bobo-nojatuolien rinnalle.

Lasiesineet viimeistelevät sisustuksen

Tyylikäs lasiesine sopii katseenvangitsijaksi kaikkiin sisustuksiin. Esimerkiksi kuparinvärinen Iittalan Ruutu-maljakko on näyttävä yksinään tai ryhmäksi koottuna. Maljakon geometrinen muoto ja kaunis akvarellisävy sopii moneen kotiin sisustustyylistä riippumatta.

Lasin  ajankohtaiset sävyt näkyvät myös valaisimissa. Iittalan valaisinvalikoiman uutuus Virva-valaisin on muotoilija Matti Klenellin suunnittelema. Valaisimen kolmiulotteinen kuviointi ja selkeälinjaisen kuvun pyöreät kulmat tekevät siitä näyttävän sisustuselementin. Virva-valaisinta on saatavilla kahdessa sävyssä tummanharmaana sekä herkässä pellavan sävyssä, joka on Iittalan vuoden 2020 lasiväri. Väri on Iittalan mukaan saanut inspiraationsa tuulessa huojuvista pellavapelloista ja viileästä raikkaudesta, jonka pellavavaatteet tuovat kuumana kesäpäivänä.

Haluaisitko lisää sisustusideoita ja inspiraatiota? Tilaamalla Bo:n uutiskirjeen saat joka kuukausi kattavan paketin sisustuksesta, trendeistä, asuntokaupasta sekä ihanista asumisen palveluista suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje