Etusivu / Blogi / Sisustus / Bo loves: Vinkit ruokapöydän valintaan
Bo Living
Sisustus

Bo loves: Vinkit ruokapöydän valintaan

Vaikka jokainen koti on ainutlaatuinen, kaikista kodista löytyy silti yhtäläisyyksiä. Kun lähdemme kalustamaan kotia, tärkeimmistä hankittavista huonekaluista monelle on ruokapöytä. 

Ruokapöytä on nimensä mukaisesti tarkoitettu aterioimista varten, mutta se kokoaa niin perheen kuin ystävät ympärilleen myös muulloin. Kun viime jouluna lahjoitimme sisustuksen espoolaiseen erityislastenkotiin, yksi suurimmista toiveista olikin vankka ja elämistä kestävä pöytä, jonka äärellä voisi ruokailun lisäksi tehdä läksyjä ja kokoontua yhteen vaikka pelaamaan pelejä.

Ruokapöydällä on suuri merkitys kodin viihtyvyyden ja yhdessäolon kannalta. Millä perusteella kotiin tulisi valita ruokapöytä?


Kuvassa: Lumenton kaunis ja kestävä Aasla-ruokapöytä kokoaa yhteen niin hyvän ruuan, seuran kuin yhteisen tekemisen äärelle. 

Kuvassa: Lumenton betonikantinen Luoto-ruokapöytä voidaan sijoittaa myös ulkotiloihin.

Me Bo:lla uskomme kestävään kodin sisustamiseen. Uskomme, että huonekalu voi olla ikuinen. Arvostamme kädentaitoa ja laadukkaita materiaaleja. Esimerkiksi Asta Lumenton suunnittelema Aasla -ruokapöytä puhuttelee meitä yksinkertaisen kauniilla muotokielellään. Parhaista tammilankuista Suomessa valmistettu pöytä on luotu kestämään aikaa niin materiaaleillaan kuin muotoilullaan. Vastaavasti Lumenton betonikantinen, jykevä Luoto-ruokapöytä kestää säätä kuin säätä ja sen voi sijoittaa myös ulkotiloihin ympärivuotisesti. Laadukas, kestäväksi valmistettu huonekalu on sijoitus, joka säilyttää arvonsa ja matkaa kanssasi pitkään jopa sukupolvelta toiselle.


Kuvassa: Juuripuun Silta-ruokapöytä valmistetaan Helsingin Herttoniemessä sijaitsevalla puuseppäverstaalla.

Ruokapöydän koko on sekä käytettävissä olevan tilan että ruokailijoiden määrän kannalta oleellinen. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että yksi ruokailija tarvitsee ruokapöydästä noin 60-70 senttimetrin tilan. Myös pöydän ympärille on syytä jättää tilaa, jotta sen ympärillä ja ääressä on mukava olla. Jos ruokailijoiden määrä vaihtelee paljon, kannattaa valita pöytä, jonka kokoa on mahdollista vaihdella. Esimerkiksi Juuripuun Silta-ruokapöytä on muutettavissa jopa 2,5 metriä pitkäksi jatkopalan avulla. Puupöydän sirot jalat pitävät huolen, että yleisilme säilyy ilmavana, vaikka pöydän pituus kasvaa.

Kuvassa: Kallion Toisen linjan uniikissa designkodissa ruokapöytä on sijoitettu parvelle johtavien portaiden juureen. Pöytä on Skannon valikoimasta.

Useissa kodeissa ruokapöytä sijaitsee keskeisellä paikalla tai ruokailulle on omistettu peräti oma huone. Pieneen tilaan voi valita korumaisen kauniin pöydän, joka kääntää katseet. Designin ystävän silmää ilahduttavat esimerkiksi Skannon laajan valikoiman toinen toistaan upeammat ruokapöydät. Näyttävien pöytien joukosta jokaiselle löytyy varmasti juuri se oikea.

Mikä sinulle on tärkein tekijä ruokapöytää valittaessa? Koko, muoto, materiaali vai jokin ihan muu? Onko oma ruokapöytäsi esimerkiksi perintökalleus tai peräti aivan itse tuunattu DIY-pöytä?