Etusivu / Blogi / Sisustus / 6 x ihana piha ja terassi
Bo Living
Sisustus

6 x ihana piha ja terassi

Kesäpäiviin kuuluu yhdessä olo sekä vehreästä luonnosta ja ulkoilmasta nauttiminen. Terassi ja piha toimivat kodin jatkeena, tarjoten tilan sekä omaan virkistäytymiseen että vieraiden kestittämiseen. Poimimme kuusi kotia eri puolilta Suomea, joiden terassit ja pihat hurmaavat.

Oululaiskodin yksinkertainen ja kaunis terassi ympäröi kolmasosaa talosta ja tarjoaa täydelliset puitteet rentoutumiseen. Seesteinen ja minimalistinen tyyli noudattaa muun kodin modernia linjaa. Metsän ympäröimällä tontilla voi kuunnella kesäiltoina luonnonääniä tai uppoutua hyvän kirjan pariin.

Kuopiolaiskodin takapihalta löytyvät oma laituri ja rantasauna, jotka tekevät kodista oikean kesäparatiisin. Reilun puolen hehtaarin kokoisella tontilla on rantaviivaa peräti 90 metriä. Pulahdus viileään veteen päivän päätteksi virkistää, ja kesällä voi halutessaan saunoa ja uida läpi yön. Talvisin ranta tarjoaa mahdollisuuden esimerkiksi avannolle tai talviurheilun harrastamiseen.

Tässä porvoolaiskodissa ulkotilat on suunniteltu viimeisen päälle. Terassit, pergolat ja portaikot muodostavat ulkotilasta kauniin, viimeistellyn ympäristön. Yli 200 neliötä käsittävällä kokonaisuudella voi huoletta järjestää isojakin kesäjuhlia. Aurinkoa ja valoa riittää koko päiväksi, mutta terassia kiertävä kangas suojaa kuitenkin pahimmalta paahteelta.

Muuramelaisen Lammi-kivitalon lasitetulla terassilla viihtyvät niin vieraat kuin talon asukkaatkin. Terassia ympäröi puutarhasuunnittelijan suunnittelema helppohoitoinen, suojaisa ja aurinkoinen piha. Lasituksen ansiosta terassi toimii osan vuodesta lisähuoneena, ja siitä voi nauttia syksyllä pidempään ilmojen viilentyessä.

Tamperelaiskodin takapihalta löytyy tunnelmallinen huvimaja, joka tuo arkeen pientä luksusta esimerkiksi aamupala-, kahvi- ja teehetkiin. Kauniina kesäpäivinä sinne voi perustaa myös suojaisan kotitoimiston. Ympäröivä puutarha marjapensaineen ja kasvimaineen tarjoaa puuhasteltavaa viherpeukaloille.

Miltä kuulostaisi lomaparatiisi omalla takapihalla? Tämän espoolaiskodin pihalla otetaan ilo irti kesäpäivistä. Aurinkoinen ja tilava piha uima-altaineen tarjoaa mahdollisuudet moniin ulkoaktiviteetteihin. Ulkoilmasta voi halutessaan nauttia myös suurten pihapuiden katveessa, suojassa auringolta.