Etusivu / Blogi / Sisustus / Ihanat unet joka yö
Bo Living
Sisustus

Ihanat unet joka yö

Millainen on unelmiesi makuuhuone? Kodin huoneista makuuhuone on pyhitetty levolle ja rentoutumiselle. Makuuhuoneessa kannattaa panostaa vuodevaatteisiin, vuoteeseen ja levolliseen kokonaistunnelmaan.

Me Bo:lla vierailemme päivittäin suomalaisissa makuuhuoneissa ja stailaamme niitä asuntomyyntikuvia varten. ”Tästä kodista haluaisin herätä joka aamu!”– on fiilis, joka monelle on syntynyt makuuhuoneisiin astuessa tai pelkästään näitä upeita kuvia ihastellessa. Stailauksen tavoite on tuoda esiin asunnon parhaat puolet. Olemme toteuttaneet useita makuuhuoneen kalustuksia ja stailauksia yhteistyössä Familonin ja Matrin kanssa.


Kuvassa: Kaksoistikkauksilla viimeistelty yksivärinen Familonin Ultra  -pussilakanasetti Percale greige tuo makuuhuoneeseen kodikkuutta ja lämpöä. 

Kuvassa: Klassiset ruutulakanat sopivat tämän makuuhuoneen tunnelmaan! Sänky, pussilakanasetti, jättityynyliina ja peite Familon, nojatuoli Nikari, koristetyyny Lapuan Kankurit, juliste Teemu Järvi Illustrations.

Panosta laatuun ja hengittäviin materiaaleihin

Vuode on oikeutetusti pääosassa, kun lähdemme rakentamaan makuuhuoneen kokonaistunnelmaa. Unen laadun ja levon kannalta vartalon tulee saada sopivasti tukea nukkuessa. Laadukkaan vuoteen ja patjan lisäksi tyyny kannattaa valita nukkumisasennon, vartalotyypin ja patjan pehmeyden mukaan.

Familon tekee mittavaa tutkimus- ja tuotekehitystyötä hyvien unien puolesta. Vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys ovat heille tärkeitä arvoja, ja ne ovat mukana tuotteissa. Esimerkiksi Princess Organic -sarjan tuotteiden Cirrus™-täyte valmistetaan kierrätetyistä PET-pulloista prosessoiduista uusioraaka-aineista. Tällä hetkellä jo noin 60% kaikista Familonin käyttämistä kuiduista on kierrätettyä uusioraaka-ainetta ja tavoitteena on, että osuus tulee muutaman vuoden kuluessa kasvamaan yli 80 prosenttiin.

Kuvassa: Familonin laajasta valikoimasta löytyy vuoteita ja vuodevaatteita yksilöllisiin tarpeisiin ja makuihin! Sänky, pussilakanasetti, peite ja jättityynyliina Familon, valaisin Himmee, sivupöytä Nikari, matto Sera Helsinki, juliste Teemu Järvi Illustrations


Kuvassa: Ihanat, hengittävät pellalakanat kutsuvat hyvien unten maille. Sänky, peite, pussilakanasetti, jättityynyliinat ja päiväpeite Familon, yöpöytä Matri, valaisin Himmee, juliste Anouk Studio

Hyviä unia puoltaa hengittävät vuodevaatemateriaalit kuten pellava ja perkaalipuuvilla. Ryhdikäs perkaalipuuvilla jättää ihon ja kankaan väliin ilmaa, mikä luo sopivan viileyden tunteen. Ihanan ihotuntuman lisäksi vuodevaatteet myös näyttävät hyviltä.

Me Bo:lla rakastamme muhkeita ja kutsuvia petauksia. Yksi helpoimmista tavoista tuoda makuuhuoneen sisustukseen uutta ilmettä on vuodevaatteiden vaihto. Eri kokoisilla tyynyillä saa näyttäviä petauksia. Kun päiväpeiton asettaa rennosti vain jalkopään peitoksi saa luotua hotellimaisen ylellisen vaikutelman.

Kuvassa: Tämän Petauksen kulmakivet ovat ryhtiä tuova huputettu sängynpääty, tikattu päiväpeite sekä muhkeat vuodevaatteet. Sänky, yöpöytä, pussilakanat ja päiväpeitto Matri, koristetyyny Lapuan Kankurit, valaisin Skanno, matto Roots Living.

Luo makuuhuoneeseen oma tyylisi

Vuoteen lisäksi makuuhuoneen kalustuksessa tärkeässä roolissa ovat hyvä valaistus, toimivat säilytysratkaisut ja laskutasot kuten yöpöydät ja penkit. Muotoilun ammattilaiset sekä kotien harrastelijasisustajat ovat antaneet tunnustusta Matrin Lempi-sarjalle, joka yhdistelee saarnia ja rottinkia. Sarjaan kuuluu yöpöytä, monikäyttöinen päätypenkki ja meidänkin suosikkimme rottinkipunoksinen sängynpääty. KOKO3:n suunnittelema Lempi-kalustesarja valmistetaan massiivisaarnesta Suomessa.


Kuvassa: Yksiö kuin hotellihuone. Keskipiste on luonnollisesti tyylikkäästi pedattu vuode. Sänky Matri, petivaatteet ja päiväpeite Matri, nojatuoli Interface, sohvapöytä Skanno, valaisin Skanno, penkki Gedigo, matto Roots Living, maljakko ja marmoripallo Anno


Kuvassa: Matrin palkittu kotimainen Lempi-sängynpääty on sisustussuunnittelutoimisto KOKO3:n käsialaa. Myös saarnista valmistettu yöpöytä on Lempi-sarjan tuote.

Makuuhuone on kodin yhteisten tilojen rinnalla paikka, jossa oma persoonaa voi ilmentää astetta henkilökohtaisemmin. Lasten makuuhuoneen sisustusta kannattaa suunnitella yhdessä lapsen kanssa. Näin huoneesta tulee varmemmin asukkaalle mieleinen ja viihtyisä paikka. Aikuisten makuuhuoneessa lempihuonetuoksu, rakas taulu tai itselle tärkeät kirjat viimeistelevät tunnelman.

Mistä sinun hyvät yöunesi on tehty?