Etusivu / Blogi / Sisustus / Lemmikkikodin sisustusvalinnat
Bo Living
Sisustus

Lemmikkikodin sisustusvalinnat

Lemmikki tuo omistajalleen paljon iloa, mutta myös pohdittavaa kodin sisustusmateriaalien valinnassa. Kun kodin valinnat tehdään lemmikkiä silmällä pitäen, kodissa viihtyvät niin ihmiset kuin eläimetkin. Nappaa Bo LKV Jyväskylän stailaajan Saara Myllyahon täsmävinkit lemmikkikodin sisustamiseen!

Eläinkodissa on tärkeää valita kestäviä materiaaleja koko kotiin – on kyseessä sitten kiinteät materiaalit tai käyttötavarat.

Mitkä pintamateriaalit sopivat lemmikkiperheeseen?

⁠Eläinkodissa kiinteät pintamateriaalit ovat kovassa kulutuksessa. Lattiaan kannattaa valita materiaali, joka kestää kynsien jatkuvaa kulutusta. ”Vinyyli-, korkki-, mikrosementti-, laminaatti- tai laattalattiat sopivat eläinkotiin loistavasti, sillä ne eivät ole niin pehmeitä materiaaleja, kuten parketti”, Bo LKV Jyväskylän stailaaja, visualisti ja itsekin lemmikin omistava Saara Myllyaho kertoo. Roiskeiden ja tahrojen pyyhkiminen seinäpinnoilta on helppoa ja huoletonta, kun niihin on valittu helposti pyyhittävä ja rasitusta kestävä maalipinta.

Kuraiset tassut on erityisesti koiranomistajien murhe sadekeleillä. Kodinhoitohuoneen läheisyydessä sijaitseva kurasyöppö helpottaa arkea, kun likaiset tassut saa helposti pestyä. Jos sisäänkäyntejä on vain yksi, tee tassujen pyyhkimisestä mahdollisimman mieluisaa: kiinnitä seinään kaunis naulakko, jossa koiran oma pyyhe saa kuivua lenkkien välissä.

Eläinystävälliset tekstiilivalinnat

Kodin tekstiilivalinnoissa kannattaa suosia luonnonmukaisuutta ja sileitä pintoja. Keinokuituiset kankaat sähköistyvät helposti ja näin imevät karvoja itseensä. Villa, puuvilla, pellava ja nahka ovat hyviä luonnonmateriaaleja kodin huonekalujen verhoiluun. Myös kankaan tiiveys vaikuttaa siihen, miten helposti eläimen kynnet jäävät siihen kiinni. ”Mitä tiiviimpi kangas, sitä vähemmän eläimen kynnet tekevät sille tuhoja. Huonekalujen irrotettavat ja pestävät päälliset ovat mielestäni lemmikkikodin ehdoton hankinta”, Saara vinkkaa.

Samalla, kun matto kokoaa kodin sisustusta kokonaisuuksiksi, toimii se suojana lattiamateriaaleille sekä liukuesteenä tassujen alla. Iso ja painava matto pysyy paikallaan leikkien tiimellyksessä, kun taas ohuemman ja pienemmän maton alle kannattaa hankkia liukuestematto. Eläinkodin mattojen materiaaleissa kannattaa suosia likaa hylkiviä villamattoja, tiiviitä paperinarumattoja tai taljoja.

Täydellistä karvattomuutta ja putipuhdasta kotia on vaikea saavuttaa, joten rento asenne, viikoittainen siivous ja huolella valitut materiaalit pitävät kodin siistinä.

Avara koti toimii kokonaisuutena niin ihmisille kuin eläimillekin parhaiten. Omiin toiminnallisuuksiinsa kulkuväylillä jaettu koti on selkeä ja siellä on helppo kulkea. Oikean kokoiset huonekalut helpottavat elämistä ja ennen kaikkea siivoamista eläinkodissa.

Muista eläinkotiaa sisustaessa

x Panosta kestäviin ja pestäviin materiaaleihin.

x Suosi luonnonmateriaaleja, kuten villaa, puuvillaa, sisalia, pellavaa ja nahkaa.

Sisusta koti oikean kokoisilla huonekaluilla, jotta kodin avaruus ja helppohoitoisuus säilyy.

Haluaisitko lisää sisustusideoita ja inspiraatiota? Tilaamalla Bo:n uutiskirjeen saat joka kuukausi kattavan paketin sisustuksesta, trendeistä, asuntokaupasta sekä ihanista asumisen palveluista suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje