Etusivu / Blogi / Sisustus / Rauhoittavassa ylellisyydessä
Bo Living
Sisustus

Rauhoittavassa ylellisyydessä

Vierailu luksushotelli St. Georgeen avaa hotellisisustamisen saloja. Montaa ideaa ja oivallusta voi hyödyntää myös omassa kodissa. Nappaa vinkit!

Yhteistyössä: Hotel St. George

Hotelleista haetaan rentoutumista ja hyviä yöunia, mutta myös hemmottelua ja vaihtelua arkeen

Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan luksushotelli St. Georgen jokainen huone on yksilöllinen yhdistelmä eri muotoja, värejä ja materiaaleja. Pääsimme tutustumaan Atelier with Balcony -huoneeseen, jossa rauhallisen pehmeä värimaailma, laadukkaat kalusteet, tekstiilit ja taideteokset luovat ihanan ylellisyyden tunteen.

”Kokonaisuudessaan estetiikka, taide, design, värit ja eri materiaalit vaikuttavat ihmisen henkiseen tasapainoon, energiaan ja rentoutumiseen. St. Georgen hotellikokemus on kuin mielentila, jossa halutaan saavuttaa aktiivisuuden ja rentoutumisen tasapaino”, kiteyttää Linda Ekholm, Hotelli St. Georgen Head of Wellbeing Experiences.

Valaistus ja laadukas vuode avainasemassa

Niin kotona kuin hotellihuoneessa valaistus on tärkeää etenkin pimeinä vuodenaikoina. Verhoilla taas pystyy säätämään luonnonvaloa tai pimentämään huoneen kokonaan. St. Georgen hotellihuoneissa valaisimet on valittu ja sijoitettu vierailija huomioiden. Niiden himmennystoiminnoilla pystyy luomaan mieluisan valaistuksen työskentelyyn tai vaikka romanttiseen hetkeen. Tunnelman kannalta valoa on hyvä saada myös epäsuorasti.

Hotellisängyn valinnalla on merkitystä, sillä laadukas lepo on kaikille tärkeää. Hyvän nukkumisergonomian mahdollistava ja luonnollisista materiaaleista tehty sänky edesauttaa hyvien unien saamista.

”Haluamme panostaa laadukkaisiin sänkyihin. Sängyn rakenne ja vuodevaatteet tulee olla hengittäviä, jottei lämpöä varastoidu liikaa ja vaikuta mukavuuteen. Laadukas sänky tarjoaa sopivasti tukea ja joustoa keholle, jotta ranka pysyisi unen aikana mahdollisimman luonnollisessa asennossa. Duxiana Helsingin DUX-mallistosta löysimme kriteereihimme parhaiten sopivan sänkykokonaisuuden, jota myös asiakkaamme arvostavat”, kertoo Linda.

Hotelli St. Georgen vinkit ylelliseen makuuhuoneeseen

1. Säädettävä ja monipuolinen valaistus

Panosta makuuhuoneen hankinnoissa valaistukseen sekä pimentäviin verhoihin. Nykyään koteihin on saatavilla laajempi valikoima pimentäviä, mutta tyylikkäitä verhovaihtoehtoja.

2. Harkittu värimaailma ja luonnollisen pehmeät sävyt

Suosi seinissä murrettuja sävyjä ja valitse kirkkaita sävyjä pienempiin yksityiskohtiin. Näin makuuhuoneen yleisilme säilyy rauhallisena.

3. Katseenvangitsijaksi taidetta

Sijoita taiteeseen tai tutustu esimerkiksi taidelainaamoiden valikoimiin. St. Georgessa taideteoksia on noin neljäsataa, joista suurin osa on Suomelan taidekokoelmasta lainassa.

4. Inspiroivat tekstiilit

St. Georgen sisustusprojektia koordinoinut Mirkku Kullberg valitsi hotelliin käsinkudottuja mattoja, joihin hän ihastui Georgiassa, Marokossa ja Kazakstanissa.

5. Laadukas ja luonnollisista materiaaleista valmistettu sänky

Kotona vietetystä ajasta valtaosa kuluu nukkumiseen, joten sänkyyn kannattaa panostaa. Nukkumismukavuutta parantavat hengittävät luonnonmateriaalit ja sopiva pintapehmeys.

6. Kirja ruudun sijaan

Kirja kädessä rentoutuu takuuvarmasti ja laitteiden käyttö jää vähemmälle. Kirjat toimivat myös kauniina sisustuselementteinä.

Tilaa uutiskirje