Etusivu / Blogi / Sisustus / Toimivan keittiön ajankohtaiset ratkaisut
Bo Living
Sisustus

Toimivan keittiön ajankohtaiset ratkaisut

Toimivassa ja tyylikkäässä keittiössä viihdytään niin aamukahvilla kuin ruuanlaiton parissa. Kokosimme yhteen tällä hetkellä pinnalla olevia ajankohtaisia, mutta ajattomia vinkkejä keittiön sisustuksen ja ratkaisuiden suunnitteluun.

toimiva-keittiö

Värit

Viime vuosien aikana värit ovat vallanneet keittiön. Perinteiseen valkoiseen, mustaan ja harmaaseen luotetaan yhä, mutta niiden sävyjä murretaan rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Murretuilla ja luonnonläheisillä sävyillä saa helposti luotua tyylikkään ja ajattoman ilmeen, johon ei kyllästy pitkään aikaan. Murrettu tummanvihreä on esimerkiksi nappivalinta tähän eleganttiin turkulaiskeittiöön, joka löysi hiljattain uudet innokkaat kokkaajat kauttamme.

Omaan keittiöön voi saada uutta ilmettä myös päivittämällä pelkät kaapistojen ovet tai pienimmässä tapauksessa vetimet. Hyväkuntoiset rungot saavat näin lisäaikaa, vaikka pintalevyt olisivat jo elämän kolhimia. Kaappien vetimissä yhdistyy parhaimmillaan sekä käytännöllisyys että kaunis korumaisuus, joka viimeistelee keittiön ilmeen.

toimiva-keittiö-aamiaiskaappi

Tilaratkaisut ja ihanat aamiaiskaapit

Asumiselta toivotaan juuri nyt tehokkaita neliöitä, ja siksi erityisesti uudiskohteisiin rakennetaan avokeittiöitä. Samalla tämä mahdollistaa esimerkiksi perheiden yhdessäolon, kun oleskelutilat ja keittiö on luontevasti yhdistetty samaan tilaan. Tilaa voidaan jakaa esimerkiksi saarekkeella, joka tuo keittiöön myös lisää keittiön lasku-, säilytys- ja työtilaa. Avokeittiön haasteeksi moni kuitenkin nostaa mahdottomuuden pitää keittiön yleisilme siistinä. Tällä hetkellä moni haaveileekin käytännöllisestä aamiaiskaapista, jonka ovien taakse saa helposti piiloon arjen yleisimmät kodinkoneet ja ruuanlaittovälineet.

Tämä kaunis aamiaiskaapilla varustettu keittiö on stailaajamme Anu Tuomikosken pitkäaikaisessa kodista, joka on aiemmin esitelty sekä blogissamme että Bo Living -lehdessä.

kierrättäminen-keittiö-bolkv

Vastuullisuus

Toinen tärkeä trendi on vastuullisuus, johon panostetaan erityisesti keittiön kierrätysratkaisuja suunniteltaessa. Lajittelun on oltava helppoa ja kaappeihin on mahduttava tarpeeksi monta jäteastiaa. Laadukkaat ja toimivat kierrätysratkaisut nostavat lisäksi asunnon arvoa. Kasvanut kiinnostus ekologiseen asumiseen näkyy myös siinä, että yhä useammin saamme asuntonäytöillä kysymyksiä siitä, millaiset kierrätysmahdollisuudet taloyhtiössä on esimerkiksi muovin osalta. Vastuullisuus näkyy myös ruuanlaitossa esimerkiksi lähiruuan arvostuksessa ja ruokahävikin

Millainen olisi juuri sinun unelmiesi keittiö? Hae lisää inspiraatiota ja ideoita juuri myynnissä olevista kohteistamme.

Katso myynnissä olevat asunnot