Asunnon hinta-arvio ja arviokäynti

Asunnon hinta-arvio ja välittäjän tekemä arviokäynti ovat ensimmäisiä askelia kun asunto päätetään laittaa myyntiin. Bo:n kokeneet kiinteistönvälittäjät tekevät päivittäin arviokäyntejä erilaisiin suomalaiskoteihin aina yksiöistä arvokohteisiin. Useimpia asunnon myyjiä askarruttavat kuitenkin samat kysymykset: mitä hinta-arvio maksaa tai miten arviokäyntiä varten kannattaa valmistautua?

Katso vastauksemme alta ja olet askeleen lähempänä seuraavan asumisen unelmasi toteuttamista!

Mitä hinta-arvio maksaa?

Asunnon hinta-arvio on Bo:lla aina maksuton, kun asiakas harkitsee kohteen myyntiä. Arvioinnit vakuusarviota tai esimerkiksi ositusta, perunkirjaa, verottajaa tai pankkia varten ovat maksullisia palveluita. Parhaiten hinta-arvion tekeminen onnistuu siten, että välittäjä pääsee vierailemaan paikan päällä myyntikohteessa. Tilastot alueella toteutuneista myynneistä eivät paljasta kokonaisuutta ja kunkin asunnon yksilöllisiä piirteitä.

Arviokäynnillä saat paljon muutakin kuin ainoastaan hinta-arvion asunnostasi. Välittäjämme tekevät aina myynti- ja markkinointisuunnitelman kohteesta, jonka avulla paras mahdollinen myyntihinta voidaan saavuttaa. Samalla myynnin mahdolliset esteet tai hidasteet voidaan tunnistaa jo varhaisessa vaiheessa.

Keneltä arviokäynti varataan?

Arviokäynnin voi varata verkkosivujemme kautta tai puhelimitse, mutta moni on suoraan yhteydessä itselleen mieluisaan välittäjään. Kokeneilla huippuvälittäjillämme on jo ennestään paljon tyytyväisiä asiakkaita, jotka usein suosittelevat välittäjää eteenpäin verkostoissaan. Usein kyseessä voi olla jo ennestään tuttu välittäjä, jolta esimerkiksi asunto on aiemmin ostettu tai jonka kanssa oma edellinen asunto on myyty.

Monelle yhtä merkittävä syy valita juuri Bo välittäjäksi ovat Bo:n kokonaisvaltainen, vahvasti visuaalisuuteen ja inspiroiviin sisältöihin perustava markkinointi sekä Bo:n vahva brändi – nämä konkretisoituvat myyjälle nopeana myyntiaikana ja parhaana mahdollisena hintana.

Miten arviokäyntiin kannattaa valmistautua?

On hyvä, että asiakkaalla on perustiedot selvitettynä arviokäyntiä varten: asunnon tai talon neliömäärät sekä esimerkiksi taloyhtiön tai kiinteistön menneet sekä suunnitellut, tulevat remontit. Arviokäynnin aikana välittäjä osaa kuitenkin kysyä kaikki hinta-arvion tekemisen kannalta oleelliset kysymykset ja vastaukset voidaan selvittää yhdessä.

Arviokäyntiin voi suhtautua kuin tuttavan vierailuun; perussiistiin kotiin on mukava kutsua vieraita. Bo:lla jokainen myyntiintuleva asunto stailataan ammattilaisten toimesta, joilloin myyntikuviin saadaan taltioitua asunto parhaimmillaan. Upeiden valokuvien avulla koti erottuu edukseen muista alueen vastaavista kohteista ja saamme enemmän ihmisiä tutustumaan myynnissä olevaan asuntoon. Kattavimmillaan voimme kalustaa tyhjän asunnon kokonaan jo virtuaalisesti tai aidoilla kalusteilla. Etenkin virtuaalikalustaminen tarjoaa laajat mahdollisuudet esitellä asuntojen parhaita puolia ja luoda ostajia kiinnostavia tunnelmia, jotka helpottavat ostopäätöksen tekemistä.

Mikä arviokäynnissä yleensä jännittää?

Arviokäynti on tilanne, joka asiakasta saattaa jännittää jossakin määrin. Myytävä asunto on useimmiten myyjälle rakas koti ja toisaalta suurin omaisuus. Hinta-arvion kuuleminen on tästä syystä iso asia. Moni miettii myös, miten oma hintanäkemys ja ammattilaisen arvio kohtaavat. Välittäjinä haluamme ja osaamme katsoa asuntoa objektiivisesti. Tämä helpottaa hyvän ja realistisen hintapyynnön muodostamista, mikä mahdollistaa myyjälle parhaan kaupan.

Kaikki välittäjämme vastaavat hankalimpiinkin kysymyksiin ammattitaidolla ja pitävät huolen, että asunnon myyjä on tilanteen tasalla aina alkuaskelista kauppoihin asti.

Saamme asunnostasi parhaan hinnan

Tarjoamme asunnon myyntiin enemmän. Kokonaisvaltainen osaamisemme asuntojen myynnissä ja markkinoinnissa johtaa onnistuneeseen asuntokauppaan sekä parhaaseen asiakaskokemukseen.