Etusivu / Blogi / Haastattelut / Naantalin asuntomessut: Villa Pinta on Katin toteutunut unelma
Bo Living
Haastattelut

Naantalin asuntomessut: Villa Pinta on Katin toteutunut unelma

Naantalin asuntomessujen Villa Pinta, kohde 13, on Kati Jensenin unelmien koti, josta löytyy niin tunnelmallinen viherhuone, suuri vaatehuone kuin yli sataneliöinen kattoterassi. Messuille talo sisustettiin Bo:n asiakasetuvalikoimiin kuuluvilla tuotteilla.

villa-pinta-kati-jensen

Raakapintoja ja tilavat neliöt  

Oman kodin rakentaminen asuntomessualueelle on ollut Katin pitkäaikainen unelma, joka nyt toteutuu, kun Villa Pinta valmistuu Naantalin asuntomessuille. Vuoden 2022 asuntomessualue sijaitsee Luonnonmaan saarella viiden kilometrin päässä Naantalin keskustasta. Kati on itse asunut elämänsä aikana lähestulkoon kaikissa Turun kehyskunnissa – myös Naantalissa, jossa häntä on aina viehättänyt merellisyys, palveluiden läheisyys sekä alueen hyvä maine.  

Aiemmin yhden omakotitalon rakennuttanut ja useita asuntoja asuntosijoittajana flipannut Kati on itse aina hakenut asuntomessuilta inspiraatiota paitsi sisustamiseen myös tilasuunnitteluun. ”Olen kiertänyt messuja yli 10 vuoden ajan. On aina yhtä mielenkiintoista nähdä, miten eri kohteissa suunnilleen saman neliömäärän voikaan käyttää”, hän toteaa.

Villa Pinta on Naantalin asuntomessujen suurimpia kohteita. Sen kerrospinta-alaa on 301 neliötä ja asuinneliöitä 182. ”Halusin kodissani panostaa tilan määrään. Sen ei kuitenkaan aina tarvitse tarkoittaa enemmän kustannuksia, jos pintamateriaaleja valitsee harkiten”, Kati muistuttaa. Kustannuksista on säästetty jättämällä taloon paljon raakapintoja, kuten sisäseinien ja -kattojen käsikipsilaasti, alakerran betonilattia sekä yläkerran hiottu ja lakattu kipsivalulattia.

Villa Pintan rakennusaika on ollut verrattain lyhyt. Rakennuslupa saatiin syksyllä 2021, maatyöt valmistuivat joulukuussa ja varsinainen rakentaminen vasta tammikuun puolella 2022. Kaikki on sujunut kiireestä huolimatta hyvin ja suuremmilta vastoinkäymisiltä on säästytty. ”Rakennusmateriaalien kallistuminen tässä mittakaavassa on ollut asia, johon kukaan rakentajista ei ole voinut varautua”, Kati huomauttaa. Hän on tehnyt rakennustyömaalla itse paljon, mutta suurin kiitos kuuluu osaaville timpureille, joiden ammattitaitoon Kati on voinut luottaa kaikissa tilanteissa.

”Messurakentajien yhteishenki on ollut uskomaton. Tuskin maltan odottaa, että pääsemme kaikki muuttamaan koteihimme ja elämään naapureina. Kyllähän tämä projekti tietynlaista hullutta on meiltä kaikilta vaatinut”, hän naurahtaa.

villa-pinta-asuntomessut-olohuone-interface
Villa-PInta-asuntomessut-makuuhuone

Näyttävien pintojen parina laadukasta designia

Sisustajana Kati inspiroituu niin kierrättämisestä, taiteesta kuin japandi-tyylistä, jossa japanilainen minimalistisuus ja skandityyli yhdistyvät. Kotonaan hän haluaa viettää aikaa toteuttaen muun muassa erilaisia tuunausprojekteja. Villa Pintassa onkin paljon sisustettavaa oleskelutilaa, sillä olohuoneen lisäksi sisältä löytyy myös yläkerran viherhuone sekä alakerran erillinen takkahuone.

Messukodin sisustus syntyi pääasiallisesti Bo:n ainutlaatuisien asiakasetukumppanien tuotteilla. ”Bo:n asiakkaana arvostan kokonaispalvelua. Omaa aikaa säästyy ja koko myyntiprosessi tehostuu alan ammattilaisten avulla. Minulle on myös tärkeää, että omat ja yrityksen arvot sekä tyyli kohtaavat. Lisäksi Bo:n monipuoliset asiakasedut ovat erinomainen lisä tähän kokonaisuuteen”, Kati sanoo.

Villa Pintan maanläheisten ja rouheiden pintojen vastapariksi sisustukseen valittiin lämmintä tammea, messinkisiä yksityiskohtia ja pehmeitä luonnonsävyjä. ”Annoin sisustuksen osalta vapaat kädet – ja se kannatti. Sisustuksesta tuli minun ja taloni näköinen. Erityisesti ihastuin Innoluxin Polygon-valaisimiin, jotka tuovat hyvää modernia kontrastia itse valitsemieni rottinkivalaisimien rinnalle”, Kati kiittää.

”Uskon, että Villa Pintassa kävijät tulevat erityisesti ihastumaan ainutlaatuiseen, suureen kattoterassiin”, arvelee Kati. Terassin tyylikäs, tanskalaista designia edustava Mindo-malliston kalustus on valittu Boknäsin valikoimista. Asuntomessut aukeavat yleisölle 15. heinäkuuta ja ovat auki kuukauden ajan, joka päivä.

Messujen ajan Villa Pintassa (kohde 13) pääsee tapaamaan myös Bo:n ammattilaisia ja keskustelemaan asumisesta sekä asuntokaupasta. Tervetuloa Naantaliin 15.7.-14.8.2022!

Teksti: Saila Kurki
Kuva: Juuso Soininen