Etusivu / Blogi / Haastattelut / Unelmakotiin Remppa vai muutto -ohjelman myötä 
Bo Living
Haastattelut

Unelmakotiin Remppa vai muutto -ohjelman myötä 

Miia ja Antti perheineen löysivät uuden unelmiensa kodin Remppa vai muutto Suomi -ohjelman ensimmäisellä kaudella. Kodin perheelle löytänyt kiinteistönvälittäjä Piia Järvinen kertoo, miksi lapsiperheen kannattaa valita rempan sijasta muutto.

Remppa vai muutto Suomi -ohjelman ensimmäisellä kaudella Bo LKV:n kiinteistönvälittäjä Anne Ramsay ja sisustusarkkitehti Marko Paananen toteuttivat kymmenen perheen asumisen unelmia. Yksi heistä oli turkulaisten Miian ja Antin perhe, johon kuuluvat vanhempien lisäksi lapset Lukas, Elias ja Matias sekä Lily-koira. 

Viisihenkisen turkulaisperheen päätös lähteä mukaan Remppa vai muutto Suomeen oli helppo. ”Fanitan ohjelman Vancouverin versiota. Sanoin ystävilleni, että jos sarja ikinä tulee Suomeen, olen siellä ensimmäisenä mukana”, Miia kertoo.

OHJELMA PALAA RUUTUUN: Remppa vai muutto Suomi uusi kausi alkaa 8.9.2022

Vanhan kodin haasteet

Pariskunta oli pohtinut muuttoa jo pitkään. Uusia koteja oli silmäilty jo pari vuotta, mutta mikään niistä ei tuntunut omalta. Samaan aikaan vanhan kodin remonttiin upposi paljon rahaa ja aikaa. ”Remonttia oli jatkunut jo 10 vuotta ja jotain oli koko ajan kesken. Eniten rahaa kului talotekniikkaan, jonka lopputulos ei näkynyt elämänlaadussamme. Emme enää jaksaneet sitä”, Antti kuvailee lähtötilannetta. Ohjelma oli perheen viimeinen oljenkorsi.

Vanhan kodin suurin ongelma oli tilan puute. Kolmannen pojan syntymän jälkeen makuuhuoneita ei ollut riittävästi, eikä kotoa käsin työskentely onnistunut ilman omia työhuoneita. Vaikka koti kävi ohjelman myötä läpi hulppean muodonmuutoksen, ei kaikkia ongelmia saatu ratkaistua. ”Remontista huolimatta tilaongelma ei ratkennut. Lisäksi meidän olisi vielä pitänyt tehdä joitain viimeistelyjä itse. Valmiin kodin valinta oli meille parempi ratkaisu”, Miia kertoo.

Muutto ratkaistiin lasten ehdoilla

Nykyinen, ohjelmassa perheelle esitelty koti tuntui parista oikealta jo ensikäynnillä. Talo täytti kaikki heidän toiveensa, ja he pystyivät heti kuvittelemaan itsensä asumassa siellä. Lopullinen päätös tehtiin kuitenkin lasten ehdoilla. Ratkaisevaa oli, että uudelta asuinalueelta on suora bussiyhteys poikien koululle. ”Lasten ei tarvinnut vaihtaa koulua, harrastuksia tai kaveripiirejä, mikä oli todella hienoa”, iloitsee Miia. 

Myös pojat pääsivät tutustumaan ohjelmassa esiteltyyn taloon kuvauksissa. ”Jos he eivät olisi pitäneet talosta, olisimme harkinneet muuttoa tiukemmin. Onneksi hekin olivat innoissaan talosta ja menivät heti jakamaan yläkerran huoneet keskenään”, Antti muistelee. Virallisesti muutosta kerrottiin lapsille kaksi päivää ennen perheen jakson ensiesitystä, jotta loppuratkaisu pysyisi salassa.

Ennen muuttoa uudessa kodissa maalattiin vanhempien makuuhuoneen seinä ja laitettiin poikien huoneisiin tapetit. Miia haluaisi myös siistiä metsäpihaa ja tehdä sinne istutuksia. ”Meistä on ihanaa keksittyä kodin kauneuteen sekä elämänlaatua kohottaviin ratkaisuihin jatkuvan peruskorjauksen sijaan”, pariskunta toteaa.

Saa iloita ja ikävöidä

Perhe on nyt asunut uudessa kodissaan lähes vuoden ja heistä tuntuu, kuin he olisivat asuneet siellä aina. Miia ja Antti ikävöivät toisinaan vanhan kodin puutarhaa ja naapurustoa. ”Koti-ikävä kuuluu asiaan. Aiempaa saan haikailla, vaikka onkin onnellinen uudessa kodissa”, Miia toteaa. 

Kodissa perheellä on kaipaamaansa tilaa sekä omaa rauhaa. Vieraita voi kutsua kylään huoletta, ja pariskunta saavat nauttia myös kahdenkeskeisestä ajastaan. ”Yksi iso ero entiseen on, että voimme katsoa kahdestaan elokuvia äänien kanssa, koska lapset nukkuvat yläkerrassa. Se on meille pientä arjen luksusta”, he nauravat. 

Lasten menojen takia vanhoilla kotikulmilla tulee käytyä tiheään vielä monta vuotta. Myös vanha koti on edelleen perheen omistuksessa. ”Emme raaskineet luopua siitä. Onneksi saimme todella hyvät vuokralaiset, jotka saavat asua siellä niin pitkään kuin haluavat”, pariskunta kertoo tyytyväisenä.

Muutto kannattaa

Miia ja Antti rohkaisevat muuttoa harkitsevia lapsiperheitä tarttumaan toimeen. ”Vanhempia muutto huolettaa aina, mutta lapset onneksi sopeutuvat nopeasti. Uuteen hyppääminen voi pelottaa, mutta tuttuun ja turvalliseen ei kannata takertua liiaksi, jos parempaa on tarjolla”, he summaavat. 

Kulunut vuosi on tuonut mukanaan paljon muutoksia, mutta perhe on lopputulokseen todella tyytyväinen. ”Olihan tämä raskaampaa kuin kuvittelimme ja miltä televisiossa näytti. Koko vuosi meni, ennen kuin uuteen kotiin päästiin, mutta lopputulos on kaiken vaivan arvoinen. Lähtisimme ohjelmaan ehdottomasi mukaan uudestaan”, Miia hymyilee. 

Unelmien kodin Miian ja Antin perheelle löysi Bo LKV Turun kiinteistönvälittäjä Piia Järvinen. Pariskunta on todella tyytyväinen saamaansa palveluun. ”Piia oli todella sydämellinen. Emme varmasti olleet helpompia asiakkaita, paljon oli soutamista ja huopaamista. Siitä huolimatta Piia piti päänsä kylmänä ja teki eteemme paljon töitä”, he kiittelevät.

Piia vastaa: miksi lapsiperheen kannattaa valita rempan sijasta muutto?

x Perhekoko on kasvanut ja lisätilalle tarvetta.

x Asumiskustannukset voivat toisessa asumismuodossa tulla huomattavasti huokeammaksi, jolloin rahaa jää enemmän muuhun elämään.

x Asuinympäristö voi vaikuttaa niin elämänlaatuun kuin talouteen. Ydinkeskustassa isot kodit ovat arvokkaita, kun taas pienemmissä kasvukeskuksissa tai maalla on mahdollista saada enemmän samalla rahalla. Rauhallisilla ja väljemmillä alueilla ympäristö on usein viihtyisämpi ja lapsiystävällisempi.

x Lasten varttuessa ei enää välttämättä tarvita isoa tonttia, omaa rauhaa ja suurta neliömäärää. Vaihtoehtona on myös hankkia kakkoskoti, jossa lapset voivat asua opiskeluajan ja jota vanhemmat voivat hyödyntää myöhemmin itse.

”Vaikka muutto onkin iso asian, niin sen ei tarvitse olla pysyvä ratkaisu. Jos uusi valinta ja muutos tuntuukin huonolta, voi aina muuttaa uudestaan”, kertoo muuttoon rohkaiseva Piia.

Oletko myymässä asuntoasi? Intohimoisesti työhönsä suhtautuvat välittäjämme hoitavat asuntosi myyntityön ammattitaidolla aina arviokäynnistä asuntokauppoihin asti. Ota yhteyttä, niin toteutetaan yhdessä assumisen unelmasi.

Teksti: Virve Honkala
Kuva: Juuso Soininen