Etusivu / Blogi / Kodit / Kruununhaan kattojen yllä
Bo Living
Kodit

Kruununhaan kattojen yllä

Uusi toimistomme aukesi maaliskuussa Kruununhakaan, mutta olemme jo vuosien ajan saaneet vierailla aivan ihanissa krunikkakodeissa. Ylimmän kerroksen kaksiosta Meritullinkadulta avautuvat upeat näkymät yli Kruununhaan kattojen. Asunnon remontti toteutettiin niin asukkaita itseään kuin myyntiä silmällä pitäen.

Pariskunnan ensimmäiseksi yhteiseksi asunnoksi löytyi ihana ylimmän kerroksen kaksio Kruununhaasta. Keskeinen sijainti läheltä Helsingin keskustan palveluita ja ravintoloita oli molemmille erityisen mieluinen. ”Kruununhaassa ihastutti alueen rauhallisuus. Alueen tunnelma oli hyvin lähiömäinen, vaikka oltiinkin aivan kantakaupungissa. Liikennettä ja toimistotiloja oli vähemmän kuin monella muulla keskustan alueella,” pariskunta muistelee. Luonnonläheisyyttä alueelle toivat erityisesti Tervasaaren lenkkipolut sekä merenranta. Kotiutumista Kruunuhakaan helpotti myös lämminhenkinen ja viiihtyisä taloyhtiö, jossa naapurit eivät vaihtuneet tiuhaan.

Itse asunnossa pariskuntaa ihastuttivat oitis vanhan talon tunnelma sekä arkkitehtuuriset yksityiskohdat kuten kaunis kakluuni, suuret erkkerimäiset ikkunat sekä huonekorkeus. Sisustusta lähdettiin rakentamaan yhdistelmällä uutta ja vanhaa, perittyä ja saatua. Kodikas kerroksellisuus syntyi asuntoon pikkuhiljaa.

Muuttaessaan uuteen kotiinsa pariskunta ei tehtyt asuntoon remonttia kuin seinien maalaamista lukuun ottammarra. Ajankohtaiseksi isompi remontti tuli muutamaa vuotta myöhemmin, vuoden 2021 alussa, kun yhtiössä alkoi putkiremontti. Tuolloin perheen pääluku oli kasvanut kolmeen lapsen syntymän myötä, ja kodin neliömäärä oli alkanut käydä heille pieneksi. Tästä syystä remonttia tehtiin niin itselle kuin myyntiä silmällä pitäen. Tärkeintä parille oli kuitenkin kunnioittaa vuonna 1907 valmistuneen talon henkeä ja arvokkuutta. ”Pohdimme olisimmeko muuttaneet saunan pieneksi alkovimaiseksi makuuhuoneeksi. Silloin olisimme saaneet kaipaamiamme lisäneliöitä. Päädyimme kuitenkin pitämään saunan, sillä se oli jotain, mitä harvemmin keskustakaksiosta löytää”, he kertovat.

Pari suunnitteli ja ensikertalaisuudesta huolimatta pitkälti myös toteutti remontin itse. Keittiö koki remontissa suurimman muutoksen. A.S. Helsingön pellavanruskeat kaapit, tumma kivitaso ja messinkiset yksityiskohdat henkivät samanaikaisesti nykyaikaa ja arvokkuutta, joka sopi asunnon rakennusajan aikakauteen. Vanhat keittiön kulmakaapit säilytettiin, jolloin yläkaapeille ei ollut säilytystilan puolesta tarvetta. Integroidulla tuulettimella varustellun lieden ansiosta takaseinä jäi avoimeksi, ja koko keittiö tuntui huomattavasti aiempaa suuremmalta. Käytössä pariskunta huomasi remontoidun keittiön toiminnot erinomaiseksi.

Muutama kuukausi remontin valmistumisen jälkeen asunnon myynti tuli ajankohtaiseksi. Välittäjää valitessa pariskunnalle oli tärkeää, että heidän ja välitysliikkeen arvot kohtaavat. ”Olimme pitäneet kotiamme huolella ja arvostaen. Meille oli tärkeää, että välittäjämme osasi katsoa asuntoa ikään kuin katsoa asuntoa samoilla silmillä kuin mekin ja ymmärtää sen arvon. Bo:n ja välittäjämme Jesper Rautiaisen kohdalla tämä toteutui,” he kertovat.

Loppusilauksen loivat stailaaja ja valokuvaaja, jotka saivat myyntikuviin taltioitua täydellisesti asunnon tunnelmallisuuden. Ei siis ollut yllätys, että tämä kauniisti laitettu koti sekä Kruununhaan idyllinen ympäristö herättivät valtavan määrän kiinnostusta, ja asunto myyntiin nopeasti. Nyt upeista kattojen yli aukeavista maisemista pääsevät nauttimaan uudet asukkaat.

Oletko myymässä asuntoasi Kruunuhaassa? Olemme avanneet uuden toimiston osoitteeseen Snellmaninkatu 17. Aloitustiimissämme yhdistyy pitkän linjan kokemus alalta sekä suuri intohimo asiakkaan odotusten ylittämiseen. Osa tiimin jäsenistä on ollut Bo:n tarinassa mukana aivan ensimmäisen Helsingin toimistomme avautumisesta lähtien.

Teksti: Saila Kurki
Stailaus: Annika Huurrekorpi
Kuvat: Johanna Lehtinen