Etusivu / Blogi / Kodit / Luotsilinnan ainutlaatuisen ullakkoasunnon lumoissa
Bo Living
Kodit

Luotsilinnan ainutlaatuisen ullakkoasunnon lumoissa

Helsingin Katajanokalla sijaitseva Luotsilinna on art nouveau -tyyliä edustava kohde. Asunnon arvoa korostava myyntikalustus tuo esiin ainutlaatuisen ullakkoasunnon tunnelman. Toteutimme kohteen upean myyntikalustuksen yhteistyössä Nomartin kanssa.

Ainutlaatuisuus tekee arvohuoneiston

Arvokodeille yhteistä on niiden ainutlaatuisuus. Vastaavanlaista asuntoa ei markkinoilta löydy, eikä sellaista edes saata tulla myyntiin kuin kerran vuosikymmenessä. Korkea hinta ei kuitenkaan tee asunnosta automaattisesti arvokotia. Sijainti arvostetulla alueella tai esimerkiksi merenrannalla on avainasemassa. Yhtä tärkeää on, että taloyhtiö on hyvämaineinen ja haluttu. Vanhempien keskustakotien uniikkia arkkitehtuuria ja tunnelmaa ei myöskään ole mahdollista saada uudempiin kohteisiin.

Helsingin Katajanokalla sijaitseva, vuonna 1898 valmistunut ainutlaatuinen Luotsilinna on Eliel Saarisen, Herman Geselliuksen ja Armas Lindgrenin suunnittelema. Upea rakennus on ykkösluokan suojelukohde, jota pidetään art nouveau -tyylisuunnan kärkikohteena Suomessa. Pitkään toimistokäytössä ollut talokaunotar on saneerattu takaisin asuinkäyttöön ja entiseen loistoonsa.

Tutustu kohteeseen

Myyntikalustus korostaa arkkitehtuuria ja tyyliä

Luotsilinnan kiinnostavana erikoisuutena on talon ullakkohuoneisto, joka on rakennettu ”tila tilassa” -ratkaisulla. Huoneiston lasiseinien läpi näkyvät vuosisatojen saatossa elämää nähneet puiset kattorakenteet ja punatiiliset seinät. Kadun puolen vanhat ikkunat ovat vaihtelevan muotoisia, koristeellisia ullakkoikkunoita. Lasitettu terassi ja makuuhuoneen miniparveke antavat kokonaisuudelle upean lisäsäväyksen. Historia on vahvasti läsnä tässä uniikissa rakennuksessa. Kerrotaan, että Albert Edelfelt olisi pitänyt talossa ateljeeta, ja Tove Jansson puolestaan asui Luotsilinnaa vastapäisessä talossa.

”Halusimme tuoda uniikin ullakkoasunnon tunnelman esiin myyntikalustuksen avulla. Saimme yhteistyökumppaniksi Nomartin, jonka valikoimassa yhdistyvät skandinaavisen sisustuksen ja huonekalumuotoilun helmet sekä muotoiluosaaminen Italiasta ja Espanjasta”, kertoo kalustuksen suunnitellut Bo:n sisustusarkkitehti Jenni Leikas.

Jenni valitsi kalusteet asunnon rakennusaikaa ja tyyliä korostaen. Aidot luonnonmateriaalit ja designkalusteiden muotokieli toistavat upeasti asunnon pintamateriaaleja ja arkkitehtuuria.

LUE LISÄÄ: Miksi stailata asunto myyntikuviin?

HUONEKALUT NOMARTIN VALIKOIMASTA

Ruokapöydän tuoli (Carl Hansen CH24-tuoli, antiikkitammi)
Ruokapöytä (Lammhults Attach pöytä, 260×100, musta, vain myymälässä)

Sohva (Kartell Betty Boop -sohva, vain myymälässä)
Nojatuoli (Carl Hansen CH22 nojatuoli, saippuoitu tammi)
Sivupöytä (Vipp 421 side table small high, moked oak)
Sohvapöytä (Vipp 425 coffee table large, harmaa marmori, 1279€)
Pöytävalaisin (Le Klint pöytävalaisin model 375, 562€)
Tarjoiluastiat (By Lassen Kubus, vain myymälässä)

Senkki (Karl Andersson Level hyllykkö, musta)
Nojatuoli (Fredericia Canvas nojatuoli)
Tuoksukynttilät (Tom Dixon Swirl Ball ja Swirl Stack tuoksukynttilä
Jakkara (Tom Dixon Fan, musta nahka)
Pöytävalaisin (Tom Dixon Bell)

Lisäksi kiitos yhteistyöstä
101 Copenhagen (Cobra-vaasit)
Sera Helsinki (matot)

Kotimainen muotoiluosaamisemme nostaa asuntosi arvoa. Myyntistailauksilla tuomme esiin kotisi parhaat puolet ja tunnelmat. Meille on myönnetty Avainlippu sekä Design from Finland -tunnukset ainoana välitysketjuna Suomessa. 

Varaa maksuton arviokäynti