Etusivu / Blogi / Pinnalla / Nämä sisustustrendit näkyvät syksyllä 2020
Bo Living
Pinnalla

Nämä sisustustrendit näkyvät syksyllä 2020

Keskikesästä huolimatta täällä ollaan jo katse tulevaisuudessa. Sisustajan syksyssä 2020 näkyy rohkeita värejä, aitoja luonnonmateriaaleja ja suomalaista designia. Kokosimme yhdessä kumppanimme Vepsäläisen kanssa nostoja sisustustrendeistä, joita nähdään suomalaiskodeissa.

Kirkkaat värit

Tänä vuonna kirkkaat värit pääsevät valloilleen. Esimerkiksi vaalea sitruunankeltainen ja kirkkaan sininen saavat nyt tilaa sisustuksessa. Väreissä, kuoseissa ja materiaaleissa näkyy myös luonnon vaikutus: inspiraatiota voi hakea vaikka metsän, kukkaniityn tai meren sävyistä.

1. Fritz Hansenin Seiska-tuoli on todellinen designklassikko. Tänä vuonna se on erityisen trendikäs sinisen sävyssä.

2. Pehmeä kuin syli! BoConceptin Adelaide-tuolin sirot puujalat sekä kevyet muodot, ohuet selkänoja ja käsinojat tuovat mieleen 50-luvun tyylin.

3. Adean Seasons Summer-matto tuo kotiin näyttäviä värejä ja graafisia linjoja. Vahvat värit leikkivät eri vuodenaikojen parhailla puolilla. Viimeistään villamaton erityinen leikkaus erottaa sen muista.

Kestäviä ja hyvin harkittuja huonekaluja

Kestävät ja ekologiset valinnat trendaavat kaikkialla – myös sisustuksessa. Suomalaiset ovat harkitsevia sekä laatutietoisia, ja valitsevat kestäviä, pitkäaikaisia huonekaluja, joiden hankinnat tehdään yleensä rauhassa huonekaluliikkeitä kierrellen ja erilaisia vaihtoehtoja tunnustellen. Toisaalta nykyään suomalaiset uskaltavat tuoda esille sisustusvalinnoissaan myös omaa persoonaansa. Ajankohtaiset trendit näkyvätkin siis selkeimmin piensisustamisessa, kuten sisustustekstiileissä.

1. Kaarevat muodot ovat nyt pinnalla. Swan-nojatuolin hienostuneet muodot sopivat kaikenlaisiin sisustustyyleihin.

2. Eero Saarisen vuonna 1956 suunnittelema, linjakkaan yksijalkainen Tulppaani-pöytä on suomalainen designklassikko. Pöytä on saatavissa kolmessa eri koossa.

3. BoConceptin Adelaide on monikäyttöinen ja tyylikäs pikkutuoli ruokapöydän ääreen, eteiseen tai vaikka työtuoliksi. Pyörivä metallijalka luo modernin fiiliksen ja mahdollistaa tuolin käytön esimerkiksi neuvotteluhuoneissa.

Kotimaisen designin arvostus

Ilahduttavaa on myös se, että suomalaiset arvostavat kotimaista desiginia. Tiedetään mistä se tulee, työllistetään suomalaista ja uskotaan suomalaisen työn laatuun. Vepsäläisen edustamien brändien skaala on laaja, mutta niiden joukosta sinivalkoisiksi suosikeiksi ovat vakiintuneet esimerkiksi Artek, Woodnotes, Secto, Muurame sekä Interface.

1. Alvar Aallon tuoli nro 69  löytyy myös kirkkaissa väreissä, jotka ovat kaikki poimittu Alvar Aallon suunnitteleman Paimion parantolan sisustuksessa ja rakenteissa käytetyistä sävyistä.

2. Muoto2:n Laine-tuoteperheeseen kuuluu vähäeleisiä ja monikäyttöisiä kodin säilytyskalusteita, joiden ilmeeseen tuo keveyttä siro jalkarakenne. M-kokoisessa viihdetasossa on kaksi ovea ja kaksi vetolaatikkoa.

3. Käsin paperinarusta neulottu Seaborn-neuleessa yhdistyy luonnonmateriaalien kaltainen pehmeys ja sopiva rouheus.

Miten sisustustrendit syntyvät ja miten ne ohjaavat toimintaamme Kuuntele lisää aiheesta Bo Living -podcastin jaksossa ”Missä sisustuksessa mennään vuonna 2020?”

Kuuntele jakso