Etusivu / Blogi / Pinnalla / Vinkit kesä-Suomeen: muikkuja ja maisemia
Bo Living
Pinnalla

Vinkit kesä-Suomeen: muikkuja ja maisemia

Mistä saa Kuopion parhaat paestetut muikut, missä on Jyväskylän satumaisin metsäreitti? Minne suuntaan Turusta kesäillan viettoon, entä minne veisin kaverin Tampereella? Neljä Bo:n ammattilaista kertoo omat paikalliset suosikkinsa.

kuva: Ruissalon telakka

Repullinen elämyksiä Telakalla

”Ihan, kun oltais ulkomailla”, ihasteli helsinkiläinen ystäväni, kun vein hänet lempipaikkaani perinteisen Turun veneveistämön merellisiin maisemiin Ruissalon telakalle. Veneiden telakointia ja korjausta palvelleet rakennukset ja vajat ovat nykyään täynnä tapahtumia, ruokaa & viiniä sekä sisustajan silmäruokaa. Kesän parhaat retkeni luonnonpuiston maisemiin teen Bo-Jopolla ja usein hetken mielijohteesta. Perille polkaisen 20 minuutissa ja Avelian laiturikaffet tai Zakén viinit maistuvat ystävien seurassa. Toinen idea on hypätä porukalla Aurajoelta Fölin vesibussiin – Telakan pysäkin tunnistaa kauniista puuveneistä. Suosittelen kokeilemaan Tenlénin savustamon kala-illallista tai Zakén supermaukkaita artesaanipizzoja. Kesäteatteri tai juhlatilaisuus täällä ovat ikimuistoisia. Aion ehdottomasti täyttää reissureppuani näillä elämyksillä myös tänä kesänä.

Maija Maunula | Bo LKV

MAIJA MAUNULA
asuntomyyjä, KiAT, partner
Bo LKV Turku

Satumainen metsäreitti

Aina kun mahdollista, suuntaamme happihyppelylle luontoon puolisoni ja viisivuotiaan, aktiivisen ja iloisen Vero-koiramme kanssa. Jyväskylässä on lukuisia hyvin hoidettuja luontopolkuja, jotka risteilevät keskisuomalaisittain vaihtelevissa maastoissa. Meidän suosikkimme on Palokan Touruvuoren luontopolku, joka sijoittuu laajan luonnonsuojelualueen sisälle. Reitti kulkee metsä-, kallio- ja suoluontoa pitkin noin kolmen kilometrin matkan. Polku nousee komeisiin maisemiin Touruvuoren laelle ja on satumaisen kaunis. Se mutkittelee vehreän sammaleen peittämässä metsässä ja tarjoaa ihania luontoelämyksiä.

Jenni Kaura-aho | Bo LKV

JENNI KAURA-AHO
toimistokoordinaattori, KED
Bo LKV Jyväskylä

Kuopiossa tuorein muikuin

Moni vierailee Kuopiossa kesäisin ja siirtyy Mualiman navalta eli torilta kävellen Kauppakatua alas satamaan. Samalla tulee ohittaneeksi ehkä maailman kuuluisimman muikkuapajan, Muikkuravintola Sampon. Tämä legendaarinen kalaravintola on sijainnut samalla paikalla jo vuodesta 1937 lähtien. Ravintola ei hötkyile muotivirtauksien perässä – sen sisustus on 60-luvulta, kuten pitkälti sen asiakaskuntakin. Kannattaa ehdottomasti pistäytyä aidon savolaisen lupsakkaan tunnelmaan. Vaikka Sampon listalta löytyy paljon muutakin kuin muikkuja, on oma suosikkini klassikko, eli paestetut muikut.

Jarmo Lyytinen | Bo LKV

JARMO LYYTINEN
kiinteistönvälittäjä LKV, KiAT, LVV, partner
Bo LKV Kuopio

Hyviä hetkiä Tampereella

Annoin ystävälleni syntymäpäivälahjaksi päivän, jolloin vein hänet suosikkipaikkoihini Tampereella. Lenkkimme alkoi eräänä kuulaana lauantaina Pyynikin näkötornilta. Harjumaisemissa menimme rappusia alas ja sitten taas mäkeä ylös, Varalan urheiluopiston ohi kohti Tahmelaa. Ansiokalliolla pysähdyimme hetkeksi nauttimaan harvinaisen hienoista Pyhäjärvelle avautuvista maisemista. Pian olimmekin jo idyllisessä puutalomiljöössä Pispalan Portaiden juurella. Rappujen puolivälissä oli ensimmäinen pysähdyksemme, kun nautimme herkullisen brunssin Café Pispalassa. Taivaalta ripsotteli pienesti vettä ja täynnä olevassa supersuositussa kahvilassa viihdyimme terassilla ison varjon alla. Pitkään iltaan jatkunut kiireetön yhdessäolo oli niin ihanaa, että tunsin sen olevan lahja myös itselleni.

Kirsi Könnös | Bo LKV

KIRSI KONNOS
kiinteistönvälittäjä LKV, partner
Bo LKV Tampere

Koonnut: Katja Enarvi
Artikkeli on julkaistu Bo Living -lehdessä 1/2024.