Etusivu / Blogi / Sisustus / Inspiraatiota piha- ja parvekesisustukseen
Bo Living
Sisustus

Inspiraatiota piha- ja parvekesisustukseen

Kevät saapuu kovaa vauhtia, joten mieli pursuaa ideoita parvekkeen ja terassin sisustamiseen. Muotoilija Anna Pylsy kokosi omat suosikit Finnish Design Shopin valikoimasta ulkotilojen sisustamiseen.

On kyseessä sitten pieni tai suuri tila, niin tärkeintä on laadukkaat, kestävät ja käytännölliset materiaalit. Pienessä asunnossa ihanteellinen ajatus olisi se, että tuotteet sopivat niin sisälle kuin ulos; esimerkiksi sisä- ja ulkokäyttöön sopivat tekstiilit siirtyvät kätevästi olohuoneesta parvekkeelle, kuten myös muuttuvista sääolosuhteista nauttivat viherkasvit. Harmoniset sävyt ja klassiset kalusteet kestävät parhaiten aikaa ja ihastuttavat vuodesta toiseen. Hyvänä esimerkkinä on kansituoli, joka ajan saatossa on saanut modernimman ilmeen. Muita ajattomia materiaaleja kalusteissa ovat teräs, marmori ja betoni.

terassi-woodnotes-kalusteet

1. Woodnotesin Pond-matto on suunniteltu käytettäväksi erityisesti terasseilla, parvekkeilla ja muissa ulkotiloissa.

2. Desert-lepotuoli on Ferm Livingin moderni versio puutarhan klassikkokalusteesta, kansituolista.

Helppohoitoinen piha vai runsas hyötypuutarha?

Tällä hetkellä Annan suosikkeja ovat erilaiset istutusaltaat ja suuret ruukut, joissa kasvaa ikivihreät havut tai herkät heinät. Ruoanlaittajan runsas hyötypuutarha syntyy joko parvekkeelle tai terassille muutamaan suureen ruukkuun, johon voi rennosti yhdistellä eri lajikkeita. Kukilla puolestaan saa luotua kaivattua väriloistoa läpi kesän. ”Omalle pihalleni onkin jo kylvetty kukkaniityn siemenet, josta toivon mukaan saa kerätty kukat sisälle maljakkoon. Lisäksi muutamaan ruukkuun terassille tulee joka kesäistä suosikkiani eli suklaakosmosta, joka on helppohoitoinen ja viihtyy aurinkoisella paikalla”, Anna kertoo. Valaistus on tärkeässä roolissa myös ulkona ja Annan haavelistalla on johdoton Flowerpot VP9 -pöytävalaisin, joka soveltuu niin sisä- kuin ulkotiloihin.

KUUNTELE: Lisää Annan ajatuksia piha- ja parvekesisustamisesta Bo Living -podcastissa

3. Seraxin Construct-kukkaruukku hurmaa geometristen muotojen ja luonnonläheisen keramiikkapinnan yhdistelmällä.

4. &Traditionin johdoton Flowerpot VP9 -pöytävalaisin, sopii luomaan tunnelmaa niin sisä- että ulkotiloissa, ja valoa voi himmentää kolmiasteisesti.

5. Siro mutta vankka Palissade-pöytä kuuluu Hayn monipuoliseen ulkokalustekokoelmaan.

Panosta laatuun ja yhteisiin hetkiin

Ulkotiloja kannattaa jakaa käyttötarkoituksen mukaan ruokailuun, loikoiluun ja harrastamiseen. Aamiaishetkiä ajatellen omalle terassille olisi suunnitteilla teräksinen ruokailuryhmä, jonka kokoaa yhteen tyylikäs purje antaen sopivasti aurinkosuojaa. Sisustuksen ei tarvitse olla heti valmis, vaan se voi rakentua hiljalleen. Satsaa yhtenä kesänä laadukkaaseen kalusteeseen ja seuraavan kasveihin. ”Sisustaminen on siitä ihanaa, että sen ei tarvitse olla vakavaa, vaan päinvastoin kokeilevaa! Parvekkeella voisi hyvin olla pienen budjetin DIY-kukkapenkki tai käytettynä hankittu marmorinen sivupöytä”, Anna muistuttaa. Usein mielenkiintoisin lopputulos syntyy yhdistelemällä. Tärkein asia on kuitenkin on, että aikaa jää ulkotilasta, kesästä ja yhdessäolosta nauttimiseen.

Haluaisitko lisää ideoita ja inspiraatiota? Tilaamalla Bo:n uutiskirjeen saat joka kuukausi kattavan paketin sisustuksesta, trendeistä, asuntokaupasta sekä ihanista asumisen palveluista suoraan sähköpostiisi .

Tilaa uutiskirje