Miksi stailata asunto myyntikuviin?

Meille on aina ollut tärkeää, että jokainen meille myyntiin tuleva koti näyttäytyy parhaimmillaan potentiaalisille ostajille. Siksi jokainen asunto stailataan myyntikuvia varten. Lue alta, miten asuntojen myyntistailaus on Suomessa kehittynyt, miten stailauksia tehdään ja mitä hyvältä stailaajalta vaaditaan sekä muihin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Mistä asuntojen myyntistailaus on saanut alkunsa?

Asuntomyyntikohteiden stailaus syntyi aikoinaan Amerikassa. Ilmiö rantautui Suomeen Ruotsista, jossa koteja on stailattu ja kuvattu ammattitaitoisesti jo parin vuosikymmenen ajan. Ei ole kovinkaan pitkä aika siitä, kun kiinteistönvälittäjät Suomessa hoitivat itse valokuvauksen, ja korkeintaan tyhjät uudiskohteet stailattiin kalustamalla.

Bo:n palveluun on ihan alusta asti kuulunut, että jokainen asunto stailataan kuvia varten, myös asutut myyntikohteet. Kun aloitimme vuonna 2015, stailaaminen herätti paljon ihmetystä, mutta nopeampi myyntiaika ja paremmat myyntihinnat todistivat, että laadukkaaseen stailaukseen kannattaa panostaa.

Koko ala alkoi miettimään korkeatasoisen stailauksen ja kuvauksen tärkeyttä. Ammattistailaajien ja -kuvaajien käyttö asuntokuvauksissa onkin yleistynyt edelläkävijän vanavedessä, ja asunnon myyjät osaavat myös odottaa sitä. Nykyään myyntistailaus nähdään kiinteistönvälityksessä tavoiteltavana standardina, jonka luomisessa Bo:lla on ollut merkittävä rooli.

Millainen stailaus asuntoon tehdään?

Jokaisen stailauksen tarkoituksena on korostaa asunnon hyviä puolia kuten tilan tuntua, tunnelmaa, arkkitehtuuria ja kauniita yksityiskohtia. Myyntikuvissa pyrimme neutraaliin, mutta kodikkaaseen ja houkuttelevaan tunnelmaan. Kuvakulmat valitaan huolellisesti stailaajan ja kuvaajan yhteistyönä: tilat näytetään realistisessa mittakaavassa, eikä kuvakäsittelyllä korjailla mitään asunnossa olevia vikoja tai puutteita.

Stailauksessa suosimme neutraaleja ja luonnollisia värejä ja materiaaleja. Tarvittaessa asunnosta karsitaan ylimääräisiä tavaroita ja tuomme tilalle omia sisustustuotteitamme. Ajankohtaista tunnelmaa stailaaja luo mukanaan tuomilla sisustustuotteilla. Stailauksissamme näkyy aika ajoin myös yhteistyö tunnettujen kotimaisten ja pohjoismaisten muotoilubrändien kanssa.

Usein saamme myyntiin myös selkeästi remontin tarpeessa olevia asuntoja, joita ovat usein tyhjillään. Tällaisissa tilanteissa emme halua peitellä kohteen todellista kuntoa, vaan tuoda esiin sen potentiaali korostamalla remontin tarvetta. Kuvissa tuomme kuitenkin esiin asunnon kauniita ja säilyttämisen arvoisia yksityiskohtia ja luomme mielikuvia asunnon mahdollisuuksista. 

Miksi asunnosta otetaan yksityiskohtakuvia?

Monesti asunnossa on viehättäviä yksityiskohtia, joita ei laajemmista tilakuvista edes huomaa. Tällöin haluamme lähikuvien avulla tuoda tarkemmin esiin kodin erilaisia pintamateriaaleja kuten lattiaa, keittiötasoa, ikkunalautaa tai vaikka ovien persoonallisia kahvoja. Kuviin lisäämme mielenkiintoa ja tarinallisuutta sopivien sisustustavaroiden tai viherkasvien avulla.

Kuka stailauksen tekee?

Jokaisesta Bo:n kaupungista löytyy taitavia stailaajia, joilta löytyy silmää ja taitoa stailata monenlaisia tiloja aina pienistä kerrostalokodeista isompiin omakotitaloihin saakka. He osaavat katsoa asuntoa ulkopuolisen silmin, tunnistaa sen parhaat puolet sekä tietävät, mitkä asiat ovat ratkaisevia myynnin kannalta. Omalle kodille tulee nopeasti sokeaksi ja siksikin on hyvä, että stailauksen hoitaa ammattilainen, joka osaa katsoa asuntoa objektiivisesti.

Stailaajiltamme edellytämme yleensä jonkin visuaalisen alan koulutusta ja mielellään aikaisempaa kokemusta työskentelystä ammattivalokuvaajan kanssa. Stailaajistamme löytyy visualisteja, sisustussuunnittelijoita, muotoilijoita sekä sisustusarkkitehtejä.

Entä tyhjän asunnon stailaus?

Voimme kalustaa tyhjillään olevan asunnon myynnin ajaksi joko aidoilla kalusteilla tai näyttävällä virtuaalikalustuksella. Kalustuksen avulla herätämme tyhjän asunnon mittakaavan eloon. Etenkin virtuaalikalustaminen tarjoaa laajat mahdollisuudet esitellä asuntojen parhaita puolia ja luoda ostajia kiinnostavia tunnelmia, jotka helpottavat ostopäätöksen tekemistä.

Tyhjästä asunnosta otetaan virtuaalikalustamista varten normaalit valokuvat, joiden päälle mallinnetaan 3D-kalusteet, ja niiden avulla kodin henki herätetään eloon tyhjäänkin asuntoon. Virtuaalinen sisustus suunnitellaan tarkasti Bo:n tyylin mukaisesti, kun asumisen ammattilaisemme rakentavat unelmakodin digitaalisesti. Lopputulos on laadukas, raikas ja erittäin aidon näköinen.

Virtuaalikalustaminen tuo erinomaisen lisän asuntojen myyntiin; raikkaat ja laadukkaat mallikuvat auttavat ostajaa hahmottamaan ja haaveilemaan – tilan käyttö hahmottuu erinomaisesti, ja upeiden huonekalujen ja muiden sisustustavaroiden näkemisen kautta tyhjäkin asunto piirtyy ajatuksissa unelmien kodiksi erittäin helposti.

Kuuluuko stailaus palveluun?

Panostamme jokaiseen meille myyntiin tulevaan asuntoon, jotta voimme saavuttaa sen myynnissä parhaat tulokset. Siksi stailaus kuuluu aina palveluumme.

Stailauksen ja upeiden valokuvien avulla erotumme eduksemme muista alueen vastaavista kohteista asuntoportaaleissa sekä muissa markkinointikanavissa ja saamme enemmän ihmisiä tutustumaan myynnissä olevaan asuntoon. 

Oletko myymässä asuntoasi?

Kokonaisvaltainen osaamisemme asuntojen myynnissä ja markkinoinnissa johtaa onnistuneeseen asuntokauppaan sekä parhaaseen asiakaskokemukseen.